Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak jsme u nás na Slovácku volili Miss političku

Tak jsme tento týdeň v pondělí seděli v hospodě – naša parta pěti kámošů. Už jsme sa chystali odejít, když…

Lojza, ten nejstarší z nás, pronésl: „Chlapi, dyť je zítra MDŽ!“ „No tož co,“ odpovídá mu Staňa, „dáme si zítra o dvě piva se štamprlů méň a kůpíme naším babám kytku nebo bomboňéru.“ „No šak jo,“ říká Lojza, „ale měli bysme to aj nejak oslavit, no né?“

S tím jsme všeci sůhlasili. Je to sice svátek žen, ale néni to diskriminace nás chlapů, že my žádný svátek nemáme? Sa divím, že to eště v tom slavném Bruselu nikoho nenapadlo! Hlavně že tam furt vymýšlajů samé blbiny, dokonca kdosi říkal, že aj ty naše košty slivovice nám brzo zakážů!

Lojzu za chvílu napadne, že když je to svátek žen, tak bysme zitra v hospodě mohli udělat volbu miss. „No ale víš, jak to skončilo minule,“ namítá Ludva, „všeci preferovali svoju starů, až jsme sa kvůli tomu pohádali a málem aj pobili.“  To má pravdu, minule skončila volba miss našéj vesnice fiaskem. Mira však navrhne řešení: „Tak dobře chlapi, nebudem tentokrát volit našu miss. Skoro pořád sa tady bavíme o fotbále a o politice, tak teda zitra budem volit najkrásnější političku u nás. A Josef o tom napíše článek do tych internetových novin!“ Su z toho trochu rozpačitý, ale ostatní vřele sůhlasí, tak teda kývnu, že jo…

Abych vám teda tu našu partu trochu přiblížil: Mira je intelektuál a jediný z nás při prezidentskéj volbě volil Karla (my ostatní jsme to všeci hodili Milošovi). Staňa je podnikatel (prodává demižóny na víno a na slivovicu) a eště donedávna fandil Babišovi. Ale ten ho tak rozčílil kvůli téj elektronickéj evidenci, že včíl fandí ODS. Ludva je myslivec a nejradši pije zelenů a asi proto vždycky volí Zelené. Lojza je komunista, leb jeho fotr byl před revoloců velikým papalášem. My ostatní sice komanče moc nemosíme, ale Lojza je dobrý chlap  a hlavně v hospodě pokaždé zaplatí i za toho, kdo nemá prachy. Já su sociální demokrat a myslím to upřímně.

Tak teda na druhý deň donésl Staňa do hospody notbůk a každý z nás nominoval jednu političku, kterů na internetu vygůglil a ukázal ostatním. My přeca nejsme Pražáci a nenecháme sa od nikoho opit rohlíkem - tak ať teda dobře vidíme, koho volíme. Staňa nám ukázal jakůsi Černochovů – toho jména sa sice najprv trochu lekli, ale pak jsme uviděli, že je to celkem pěkná blondýna. Lojza vygůglil europoslankyňu Konečnů. Potom nominoval Mira. „No je to pěkný kluk, ale volíme přece žensků, né?“ řekl Ludva, když uviděl obrázek Mirové krátkovlasé favoritky. „Ty kreténe, vždyť to je místopředsedkyně TOP 09 Adamová!“, rozčílil se na Ludvu Mira. „Klid chlapi, dajte si po štamprli a nehádajte sa ještě před volbů,“ nabádám oba dva k uklidnění.

Chlapi poslechnů, já potom ukážu svoju favoritku, tů známů Lenku z Tesca, co je místopředsedkyňů ČSSD. A Ludva pak donésl na flešce svoju favorizovanů političku – samozřejmě ze Zelených a préj je to jakási Matylda Žílková. To jméno jsem jakživ neslyšel, ale ten obrázek sa mi zdá jakýsi povědomý…

Staňa rozdá papírky, já jako ajťák udělám v Excelu tabulku, abych tam mohl výsledky zapisovat. Když však papírky rozbalíme, tož zjistíme, že každá politička dostala přesně jeden hlas…

„Tož chlapi takto né, to bych do novin opravdu napsat nemohl. Zkusme všeci byt objektivní a nevolit podle svojích politických sympatií. Dajme si pauzu a potom volbu zopakujem.“ Ostatní kývnů, že jo. Během pauzy každý poručí jednu rundu štamprlí. Samozřejmě dvojitých, my na Slovácku přeca nejsme žádní troškaři!

Ideme teda na druhé kolo. Když sem nabádal k téj objektivitě ostatní, bylo by ode mě nefér, kdybych to sám nedodržoval. Tak aj když je Lenka z Tesca moja favoritka a su víc na blondýny, rozhodnu sa, že to teď dám téj „zelenéj.“  Zprvu sa mně až tak moc nelíbila, ale když sa dívám teď… Rozbalíme volební lístky – a výsledek je celkem jednoznačný: čtyři hlasy pro tu Žílkovů a jeden pro Adamovů.

Až na Miru jsme všeci spokojení a hlavně rádi, že už to máme za sebů. Přeca enom, tech štamprlí bylo dnes trochu víc, ale snad nám to naše baby kvůli tomu MDŽ prominů. Tož se zvedáme a Ludva mi eště připomene: „Nezapomeň Josef zítra na ten článek!“

Jak jsem na druhý deň vstál z postele, tak mě všecko bolelo, hlava najvíc. Hned sem sedl k počítači, že napíšu ten článek. V Mladéj frontě mě to asi neotisknů, lebo sme nenominovali nikoho od Babiša. Ale v hradišťském Kurýrovi by to vyjít mohlo a chlapi budů spokojení. Len mosím pro jistotu eště ověřit, lesti sa tá vítězka opravdu jmenuje tak, jak říkal Ludva. To bysme byli v novinách za hňupy, kdyby to bylo ináč.

Najedu na web tých Zelených a obrázek tam vidím (jen sa mně ta baba dnes už tak moc nelůbí).  Tož kůknu pod obrázek a tam je napsané: Matěj Stropnický, předseda Strany zelených…

P.S. Pro jistotu vyzývám všechny čtenáře a především diskutéry (ať už fandí kterékoliv politické straně a líbí se jim jakékoliv ženy), aby můj dnešní článek nebrali úplně vážně. :-)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Nožička | sobota 12.3.2016 18:20 | karma článku: 31,02 | přečteno: 1231x
  • Další články autora

Josef Nožička

Pavel Novotný měl být z ODS vyloučen již dávno

Až do včerejška dělal stávající předseda ODS Petr Fiala ohledně tématu Pavel Novotný a jeho hulvátské vystupování mrtvého brouka.

15.5.2024 v 8:15 | Karma: 22,05 | Přečteno: 329x | Diskuse| Politika

Josef Nožička

Když se po čase ukáže, že „rasismus“ nebyl rasismem

Případů lidí, kterým se zejména v USA i některých západoevropských zemích v souvislosti s nechvalně známými protesty hnutí Black Lives Matter dostalo nesmyslného obvinění z rasismu, bylo bohužel spousta.

12.5.2024 v 9:43 | Karma: 38,00 | Přečteno: 1664x | Diskuse| Společnost

Josef Nožička

Proč mám o morálních kvalitách Danuše Nerudové čím dál větší pochybnosti

Od doby, kdy se Danuše Nerudová stala veřejně známou osobností především díky své prezidentské kandidatuře, mám čím dál větší pochybnosti ohledně jejích morálních kvalit.

7.5.2024 v 8:15 | Karma: 39,97 | Přečteno: 1222x | Politika

Josef Nožička

Jsem sám, komu ta antikampaň koalice Spolu přijde poněkud primitivní?

Snaha udělat z hnutí ANO stranu, hájící Putinovy zájmy, je dalším vlastním gólem, který si koalice Spolu v souvislosti s evropskými volbami dala.

2.5.2024 v 10:40 | Karma: 44,70 | Přečteno: 3744x | Politika

Josef Nožička

Proč byla Helena Langšádlová nejlepší ministryní Fialovy vlády

Ač to zní poněkud paradoxně, v případě současné vlády jsou ti její členové, kteří se řídí zásadou „kdo nic nedělá, ten nic nepokazí“, jednookými králi mezi slepými.

28.4.2024 v 8:15 | Karma: 42,34 | Přečteno: 4114x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Básník, sekuriťák, sympatizant opozice. Kdo je podezřelý z útoku na Fica

15. května 2024  17:45,  aktualizováno  19:05

„Navrhl jsem smrti, abychom si potykali, a ona... se rozplakala“. Tak začíná jedna z básní 71letého...

Atentátu z davu nezabráníte. Je to noční můra ochranky, líčí experti

15. května 2024  18:45

Střelbě na slovenského premiéra Roberta Fica nešlo zabránit. Odehrála se podle stejného scénáře...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stojí

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  18:45

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Útok na Fica odsoudili Pavel, Biden či von der Leyenová. Bůh mu žehnej, popřál Orbán

15. května 2024  15:33,  aktualizováno  18:44

Prezident Petr Pavel odsoudil útok na slovenského premiéra Roberta Fica. Předsedkyně Evropské...

  • Počet článků 1588
  • Celková karma 39,48
  • Průměrná čtenost 3229x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik