Takhle by to pane prezidente opravdu nešlo!

17. 06. 2018 0:08:40
Tiskovým brífinkem, na kterém byly spáleny červené trenky, rozladil prezident Zeman nejenom české novináře...

Seděli jsme ve středu večér v našéj oblíbenéj hospůdce – nás pět kámošů: Lojza, Ludva, Staňa, Mira a já (kdysi dřív už jsem zde na blogu referoval o tem, jak jsme volili Miss političku nebo jak jsme demonstrovali proti pražské kavárně). A jak to u chlapů v hospodě většinů bývá, rozebírali jsme hlavně fotbal a politiku (také často rozebíráme ženské, ale na ty tentokrát nedošlo...)

Téma fotbalu sa přímo nabízalo, vždyť následující deň začínalo v Rusku mistrovství světa. Na to sa přeca každý normální chlap těšil už od Silvestra! A tak jsme si v automatě, který máme přímo v hospodě, vsadili, lesti v prvním zápase vyhrajů Rusi nebo Saúdští Arabi - kromě Miry, který fandí TOP 09, jsme všeci věřili Rusom, aj dyž jím to před mistrovstvím šlo jak psovi pastva. A také kolik gólů dá Ronaldo v pátek proti Španělom. Sice nás teda loni naštvalo, že kvůli nesmyslným zákonom, co ti blbci v parlamentě vymysleli, jsme museli dat sázkovej agentuře aj čísla našich bankovních účtů (a nekteří jsme si museli tajně zřídit nové, aby naše staré nemohly kontrolovat, kolik prosázáme), ale nesázajte, kór když je fotbalové mistrovství světa...

Pak jsme sa už chtěli rozejít k domovom, když Lojza uviděl, že nejmenovaná sázková agentura, u které sázáme, nabízá v sekci politika zajímavů sázku: „Co podle vás prezident Miloš Zeman sdělí na čtvrteční tiskové konferenci?“ No jo, vždyť to před chvilků říkali ve zprávách – prezident svolál zitra na Hrad mimořádnů tiskovů konferencu a její obsah tají...

Tak jsme dlúho dumali, co tak důležitého to može byt a po zraléj debatě, proložené několika rundama štamprlí, jsme si každý vsadili.
Staňa pětistovku na to, že Zeman oznámí, že dostal od Putina pozvánku na fotbalové mistrovství světa. Sice tam kvůli malým zdravotním komplikacám tentokrát neodletí (aj když je ináč jeho zdravotní stav čím dál lepší), ale vyšle tam místo sebe Šlechtovů.
Lojza stovku na to, že Ovčáček po usilovném ročním hledání po večeroch konečně našel Peroutkův článek o Hitlerovi.
Ludva dvě stovky na to, že Mynář dostal bezpečnostní prověrku (a samozřejmě nezávisle na tem budů úředníci z Národního bezpečnostního úřadu jezdit každů zimu do Osvětiman na zabíjačku).
Mira stovku na to, že Zeman ze zdravotních důvodů oznámí svoju abdikacu – sice tomu moc nevěří, ale kdyby sa to náhodů stalo, tak préj hned na oslavu donese demižón slivovice (kterů si vypálil doma načerno...)
A já teda dvě stovky na to, že prezident hrdě oznámí národu, že příští schůzka Kima s Trumpom nebude nekde v Asii, ale u nás v Lánoch!

Na druhý deň jsme byli napjatí víc než malé děcka na vánoce. Hospodský nám pustil o půl patéj (na tedy byla tá tiskovka ohlášená) ČT 24... a oni si dovolili to tam nedat! „Je to vůbec možné?“ rozčiluje sa Ludva. „Už dávno měli tu veřejnoprávnů televizu zprivatitovat!“ No eště že mám ten mobil s internetom a tak jsem chlapom pustil onlajn přenos na Novinkách. Ale pak jsme byli rozladění eště víc...

Prezident nebyl pozvaný ani do Bílého domu ani do Ruska, Peroutkův článek sa pořád nenašel, Mynář také prověrku nedostal... On si akorát udělá oheň a spálí tam spartakiádní trenky! Že tím vypékl všecky novináře, co tam kvůli tomu dojeli – dobře jím tak. Ale že udělal hňupy aj z nás a hlavně jsme vsadili tolik peněz a nikdo sa netrefil?! Co za ty peníze mohlo byt štamprlí, piv nebo aj klobás v Hradišti na fotbale? Byli jsme na Zemana zkrátka tak rozčílení, že jsme sa rozhodli napsat otevřený dopis poslancom aj senátorom, aby toho prezidenta už konečně odvolali!

Ale jak jsme druhý deň vystřízlivěli, tak jsme si to rozmysleli. Co kdyby nás opravdu poslanci poslechli a místo Zemana dali za prezidenta Drahoša? On ten Jura sice vypadá jako celkem dobrý chlap, dokonca aj králíky umí stahovat, ale u teho bysme asi dopředu už vůbec neodhadli, co na nejakéj tiskovce řekne... A navíc nás ve fotbale potěšili aj Rusi aj Ronaldo, tak sa nám peníze za Zemana vrátily a mohli jsme si na oslavu zase dat štamprlu...

Autor: Josef Nožička | neděle 17.6.2018 0:08 | karma článku: 40.64 | přečteno: 7261x

Další články blogera

Josef Nožička

Jak uliční výbor iFčil zapíjel Karlův mimořádný úspěch

Byť to původně nebylo v plánu, v tomto týdnu se v jedné valašské čajovně uskutečnilo mimořádné zasedání uličního výboru iFčil.

26.3.2024 v 18:30 | Karma článku: 38.75 | Přečteno: 1136 |

Josef Nožička

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumím

V případě obětí na lidských životech při teroristickém útoku mně přijde nesmyslné uplatňovat jakýsi princip kolektivní viny na všechny Rusy.

23.3.2024 v 17:26 | Karma článku: 44.14 | Přečteno: 5519 |

Josef Nožička

Mimořádná schůze Sněmovny - komedie U nás v Kocourkově byla proti ní slabým odvarem...

Je otázkou, zda se s ohledem na komedii, jaká se včera v Poslanecké sněmovně odehrávala, podaří vládní koalici vylepšit si v očích veřejnosti své renomé.

20.3.2024 v 8:15 | Karma článku: 45.74 | Přečteno: 5054 |

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 32.88 | Přečteno: 686 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 14.30 | Přečteno: 136 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 14.27 | Přečteno: 349 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.05 | Přečteno: 373 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 246 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 666 | Diskuse
Počet článků 1574 Celková karma 39.71 Průměrná čtenost 3245

Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...