Vyřazení fotbalové Slavie má na svědomí „pražská kavárna“

2. 12. 2019 18:04:31
Že za vyřazením Číňany vlastněné fotbalové Slavie z Ligy mistrů stojí zcela jiné než sportovní důvody, to logicky žádného fotbalového odborníka nenapadlo...

Jak asi už vědí i ti, co se jinak o sport příliš nezajímají, fotbalisté pražské Slavie si na jaře evropské poháry nezahrají, neboť po prohře 1:3 s Interem Milán je jasné, že v základní skupině Ligy mistrů skončí na posledním čtvrtém místě. Řada sportovních novinářů i různých fotbalových odborníků již za uplynulých 5 dnů rozebírala, co stojí za příčinou toho, že tým, mající za zády bohatého čínského sponzora, v rozhodujícím zápase selhal. Ovšem nikdo z těchto odborníků neodhalil hlavního viníka, který minulou středu stál za vyřazení slávistů. Tímto viníkem totiž byla – pražská kavárna!

Že se vám takové tvrzení zdá naprosto nesmyslné či přímo absurdní? Na první pohled to tak skutečně působí. I já jsem se zprvu domníval, že jde o předčasný silvestrovský vtip. Ovšem můj spolehlivý zdroj, kterého z pochopitelných důvodů nemohu prozradit, tak jak své spolehlivé zdroje neprozrazují ani mnozí investigativní novináři, mě přesvědčil o opaku.

Převážná většina členů takzvané „pražské kavárny“ se skutečně o takovou pokleslou zábavu, jakou je fotbal, vůbec nezajímá a název Slavia má spjatý nikoliv se jménem fotbalového klubu, ale se jménem známé pražské kavárny, nacházející se na nároží Národní třídy. Vše se ovšem změnilo, když se „kavárníci“ v některých médiích dočetli, že se na její zápas s Milánem chystá Miloš Zeman. Jak známo, prezident obdržel pozvání od fotbalistů Slavie poté, co po jejich senzační remíze na hřišti Barcelony slavnostně přijal část týmu na Pražském hradě.

A že pro nejskalnější členy „pražské kavárny“ působí jako červený hadr na býka, když někde uvidí či uslyší jméno Zeman, asi není třeba zdůrazňovat. Jak tomu proruskému švábovi ve vstupu na Sinobo Stadium (ano, takhle ostudně se nyní ryze český stadion v Edenu jmenuje poté, co Slavii koupili rudočínští majitelé) zabránit nebo mu aspoň fotbalový zážitek znepříjemnit? Na tajném zasedání, narychlo svolaném do nejmenované kavárny v centru Prahy, nejprve padl návrh, aby se na edenský stadion vypravilo skalní jádro pražských kavárníků, vzali s sebou obří červené trenky a některé transparenty, které použili již při úspěšné demonstraci 16. listopadu na Letné, a po celou dobu zápasu jimi mávali směrem k čestné lóži, kde bude ten prokremelský a pročínský zloduch zápas sledovat.

Jenže chyba lávky, vstupenky na zápas s Milánem již byly dávno vyprodané. A udělat demonstraci jen před branou stadionu, to by přece jen nebylo ono a komentátor s Hradem spřízněné O2, která bude přenos vysílat, by o tom diváky ani nemusel informovat. Jak tedy aspoň zajistit, aby ti Číně zaprodaní fotbalisti prohráli a Zeman tak na žádný další jejich zápas v evropském poháru jít nemohl? Přesvědčit hráče Slavie, aby v zájmu boje za demokracii, lidská práva, svobodu a spravedlnost zápas schválně prohráli, se přece jen většině „kavárníků“ zdálo nereálné.

O pár dní později však od svého tajného agenta, pracujícího u čínské společnosti Sinobo, dostali nečekanou zprávu, že by se mezi fotbalisty „sešívaných“ jeden takový našel. Jde o středního obránce, který je nejenom dostatečně politicky uvědomělý, ale navíc stále cítí křivdu kvůli tomu, že ho trenér dlouho nestavěl a do základní sestavy se dostal až poté, co se jiný stoper Slavie zranil. A jak to bylo dál, to už ti, co zápas viděli buď přímo na stadionu nebo u televizních obrazovek, vědí...

Stoper, který předtím zahrál tak skvěle i proti hvězdným útočníkům Barcelony v čele s Messim a Griezmannem, proti Interu Milán od začátku jako by neměl svůj den. Spolupodílel se na prvním obdrženém gólu, vzápětí po jeho fatální hrubce dali milánští další gól, který ještě Číňany podplacený videorozhodčí odvrátil. Poté, co zmíněný stoper udělal další fatální hrubku v podobě podklouznutí i v druhém poločase, však již nevymyslel nic ani on.

Slavia tak odešla s porážkou, naopak slavila „pražská kavárna“, která tak dokonale přelstila i obávané čínské agenty, před kterými nás pravidelně varuje i BIS. Byť jednomu jejímu významnému členovi, režiséru Hřebejkovi, poněkud zkalilo radost to, že prezident, který již měl dle různých prognóz mnohokrát zemřít, kupodivu vypadal na fotkách ze zápasu zdravě...

Autor: Josef Nožička | pondělí 2.12.2019 18:04 | karma článku: 29.86 | přečteno: 1141x

Další články blogera

Josef Nožička

Jak uliční výbor iFčil zapíjel Karlův mimořádný úspěch

Byť to původně nebylo v plánu, v tomto týdnu se v jedné valašské čajovně uskutečnilo mimořádné zasedání uličního výboru iFčil.

26.3.2024 v 18:30 | Karma článku: 38.64 | Přečteno: 1133 |

Josef Nožička

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumím

V případě obětí na lidských životech při teroristickém útoku mně přijde nesmyslné uplatňovat jakýsi princip kolektivní viny na všechny Rusy.

23.3.2024 v 17:26 | Karma článku: 44.12 | Přečteno: 5507 |

Josef Nožička

Mimořádná schůze Sněmovny - komedie U nás v Kocourkově byla proti ní slabým odvarem...

Je otázkou, zda se s ohledem na komedii, jaká se včera v Poslanecké sněmovně odehrávala, podaří vládní koalici vylepšit si v očích veřejnosti své renomé.

20.3.2024 v 8:15 | Karma článku: 45.74 | Přečteno: 5053 |

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 32.88 | Přečteno: 686 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 6.23 | Přečteno: 121 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 190 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.44 | Přečteno: 599 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 1574 Celková karma 39.70 Průměrná čtenost 3245

Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...