Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prymula či Kalousek? Kdepak, podle médií je zřejmě největším „papalášem“ Hnilička

Je opravdu Milan Hnilička větší „papaláš“ než exministr zdravotnictví Roman Prymula či někteří naši poslanci? Podle mnohých zřejmě ano…

Jak už asi téměř všichni z médií vědí, mezi hosty nelegální narozeninové párty, která v sobotu proběhla v jednom teplickém hotelu, byl i bývalý dlouholetý brankář české hokejové reprezentace a současný předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička. Párty proběhla v hotelu, jehož majitelem je někdejší poslanec za ČSSD i sponzor této strany Petr Benda, z dalších známých osobností se jí zúčastnili například bývalý premiér Jiří Paroubek, bývalý hokejový reprezentant a později poslanec za ČSSD Jiří Šlégr či krajský policejní ředitel Vladislav Husák (viz například odkaz zde na iDNES).

Hnilička se v reakci na své pochybení vzdal mandátu poslance a zároveň oznámil, že posílá na charitu částku 50 tisíc korun. Většině národa ovšem takový trest nestačí a redaktoři různých médií (o internetových diskutérech nemluvě) se předhánějí v komentářích, požadujících, aby se někdejší dvojnásobný mistr světa a člen zlatého olympijského týmu z Nagana kvůli svému „papalášskému“ chování vzdal i funkce šéfa Národní sportovní agentury (Hnilička v reakci na to prohlásil, že ohledně setrvání v této funkci se rozhodne podle reakcí sportovního prostředí).

Z článků na tohle téma, které jsem měl možnost přečíst, byl snad nejostřejší článek redaktorky Evy Pospíšilové v úterní MF DNES s úderným titulkem „Papaláš ustál zakázanou párty.“ Hned v jeho úvodu je například napsané: „Vládní opatření kvůli koronaviru porušil další člověk spojený s Andrejem Babišem. Navzdory tomu, že někdejší ministr zdravotnictví Roman Prymula se musel po svém prohřešku z politiky poroučet, Milan Hnilička aféru sobotní noci vcelku ustál.“ I další část článku je nesena v duchu, že složení poslaneckého mandátu je trest zcela nedostačující, v souvislosti s padesátitisícovým příspěvkem na charitu pak redaktorka zmiňuje, že Hniličkův měsíční plat je kolem 180 tisíc korun a že například v roce 2008 pobíral coby aktivní hráč částku 7 milionů korun za sezónu.  

Aby bylo jasno: rozhodně nechci tímto mým článkem Hniličkovo provinění omlouvat například konstatováním, že se v současné době tajně schází spousta osob a že pokud by měl být za porušení epidemiologických pravidel trestán každý politik, tak za chvíli nebude mít v Poslanecké sněmovně či ve vládních institucích kdo sedět. Na poslance a vládního zmocněnce pro sport musí v tomhle směru být větší přísnost. Ale přece jen mi přijde, že v případě Hniličky jsou ty apely na co nejtvrdší potrestání hlasitější, než tomu bylo například v případě prohřešků poslanců Kalouska či Jurečky. Miroslav Kalousek už tedy poslancem dnes není, ovšem mandát složil zhruba před týdnem nikoliv kvůli tomu, že si začátkem listopadu zašel na pivo do restaurace, která měla být dle vládních nařízení zavřená, ale kvůli tomu, aby umožnil svému náhradníkovi z TOP 09 lépe se prezentovat před letošními parlamentními volbami. Zda paní redaktorka Pospíšilová i tehdy srovnávala částku 10 tisíc, kterou se pan Kalousek rozhodl věnovat na charitu, s výší jeho tehdejšího poslaneckého platu, tím si jistý nejsem…

A co se týká exministra zdravotnictví Romana Prymuly: tam zase někteří „zapomínají“ na to, že pan Prymula na funkci ministra zprvu sám rezignovat odmítal a na rozdíl od Hniličky zpočátku svůj prohřešek označoval za „prkotinu, která nestojí za řeč.“ A i když byl k rezignaci nakonec donucen, stále je dnes dle všeho vlivnou osobou a mimo jiné i premiérovým poradcem pro oblast zdravotnictví. Navíc: já osobně se domnívám, že větší odsouzení za „papalášství“ než předseda Národní sportovní agentury zaslouží v tomto směru člověk, který coby ministr zdravotnictví přísná epidemiologická opatření sám vymýšlel.

Také mi přijde poněkud přehnaný současný mediální hon některých novinářů na ty sportovní představitele, kteří podepsali prohlášení na podporu Milana Hniličky coby předsedy Národní sportovní agentury (vit například odkaz zde na Seznam Zprávy). Ale něco takového není u některých představitelů „sedmé velmoci“ nic překvapivého či výjimečného…

P. S. Omlouvám se čtenářům, že pod blogem není otevřena diskuse. Nicméně v poslední době mně bohužel opět přijde, že diskutérů, kterým jde o seriózní diskusi bez potřeby napadat své názorové oponenty, je zde čím dál méně, a spíše v nich řádí trollové. Když se navíc bloger proti některým trollům v diskusi ohradí, tak to pak zpravidla u administrace diskusí místo těch trollů odnese on...

Autor: Josef Nožička | úterý 26.1.2021 18:35 | karma článku: 22,49 | přečteno: 594x
  • Další články autora

Josef Nožička

Bude TOP 09 v Poslanecké sněmovně ještě poté, co se Dominik Feri vrátí z vězení?

Vedení TOP 09 si s s vyjádřením k pravomocnému rozsudku nad Dominikem Ferim dávalo poměrně dlouho na čas...

25.4.2024 v 8:15 | Karma: 35,61 | Přečteno: 1102x | Společnost

Josef Nožička

Cos porobil Pavelenko, Pavle

Tuto píseň si dost možná prozpěvovali někteří lidé na Slovácku, když na obličeji pana prezidenta viděli malou tržnou ránu.

21.4.2024 v 8:15 | Karma: 34,26 | Přečteno: 1210x | Politika

Josef Nožička

Integrace na německých školách nefunguje, ale nesmí se to říkat moc nahlas

Jedním z nejpalčivějších problémů, kterým je Německo v souvislosti s příchodem velkého množství imigrantů nuceno čelit, je integrace osob s odlišnou kulturou do tamních škol.

17.4.2024 v 8:15 | Karma: 40,17 | Přečteno: 1578x | Diskuse| Společnost

Josef Nožička

Svoboda versus Vondrák. V čem vidím já „propastný rozdíl“

Prohřešky bývalého předsedy KDU-ČSL opravdu nevidím takové, že by v jeho případě byly na místě výzvy k odchodu ze strany.

12.4.2024 v 13:36 | Karma: 42,38 | Přečteno: 5683x | Diskuse| Politika

Josef Nožička

Cyrile, zvaž ten odchod!

Jak včera probíhalo důležité jednání předsednictva KDU-ČSL? Pokud to chcete vědět, tak neváhejte a čtěte dál!

10.4.2024 v 8:15 | Karma: 38,19 | Přečteno: 1578x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,73
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik