Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tohle je právě demokracie, pane Nožičko. Lidé projevují své názory, svůj nesouhlas a ledaskdy se to vyostří. Občas to zklouzne do mediální štvanice, občas to může být docela nechutné. Ale tohle je základ demokracie. Ne že si lidé něco myslí, popovídají si o tom maximálně se svými přáteli a mlčí.

3 3
možnosti
PK

P11a28v23e39l 66K49u83l86a

25. 11. 2014 8:27

Autor sám pořádá už pěkně dlouho štvanici na pana Schwarzenberga a Kalouska, a to mu nevadí :-)

6 5
možnosti
SN

:-) Na Kalouska a Schvarcenberga není třeba pořádat štvanice ! Ti se znemožňují u normálních lidí sami !  Rv

5 3
možnosti
PK

P40a35v67e52l 54K44u58l94a

25. 11. 2014 10:00

To u Zemana platí dvojnásob:-/:-)

3 2
možnosti
JH

Tady se jedná o to, že je vyžadována omluva za to, že si dovolil říci názor odlišný od nich. Umlčování oponentů - ať pískáním nebo peticemi - demokracie určitě není.

8 1
možnosti

Potom nechápete, o čem je demokracie a svoboda slova. Požadovat omluvu je zcela demokratické. A bylo by zcela demokratické, kdyby je Zima poslal tam, kde slunce nesvítí.

Demokracie právě není o tom, že máme schválené názory či schválené vzorce jednání. K pravé, svobodné demokracii patří i chování, které nemusíme považovat za zrovna správné. Právě tímto chováním si společnost hledá mantinely co je ještě společensky přijatelné a co už je za hranicí. Jde o samovolný, kontinuální proces. Zasáhněte do něj zákony a svobodná společnost jde do háje (samozřejmě, určitě excesy musí být protizákonné. Ale jen absolutní minimum)

1 1
možnosti
JH

Demokracie znamená svobodu vyjádřit svůj názor. Umlčování je protidemokratické.

1 0
možnosti

Umlčování silou je protidemokratické. Jako to třeba dělá Putin v Rusku. Říci někomu "drž hubu" je plně v souladu s demokracií.

0 0
možnosti
Foto

Nevidím nic extra demokratického na tom, nutí-li někdo někoho jiného, aby se omluvil za svůj názor.

3 0
možnosti