Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

S přeřazením cikánů z praktických škol je spojena snížená úroveň výuky; napsal jsem o tom článek.

2 0
možnosti
VM

V68i18o82l90a 54M77o93d18r54á

25. 4. 2015 14:07

Zajímalo by mě, kolik lidí tady si zprávu Amnesty International pročetlo. A zda to udělal přinejmenším sám autor.

Nevšimla jsem si, že by AI hájila názor, že by někdo "měl být jakýmsi způsobem privilegován a umísťován do běžné školy i v případě, že k jejímu úspěšnému zvládnutí nemá reálné předpoklady". Tvrdí jen, že se o romských dětech rozhoduje možná až moc šablonovitě.

Ministru Chládkovi skutečně nepřísluší popírat něco, co sama ČR opakovaně uznala. Upozorňovat na to, že se v tomto ministr chová podivně (pokud romské děti nejsou v českých školách diskriminovány, proč jeho ministerstvo investuje peníze do příprav koncepcí na jejich začlenění?), není diskriminace.

Samozřejmě situace nestojí tak, že by zlá a zákeřná česká většina utiskovala laskavou, nevinnou a hodnou romskou menšinu. Problém je výrazně složitější, jak už to bývá. Ale nepřiznat si, že romské děti to většinou mají těžší než děti neromské (a mezi těmi to zase některé mají těžší než jiné), by byla chyba. Nakonec na tom, že velká část Romů končí v praktických školách, nikdo nic moc nezískáme.

1 4
možnosti
TB

u těch Romů je to nutno vidět i z jejich strany. Mám jednu životní zkušenost jak to vlastně u nich chodí, neříkám u každé rodiny, Romka přišla do normální školy s dítětem k zápisu, dítě bez problémů splnilo co se od něj požadovalo a tudíž bylo matce řečeno, že její dítě může nastoupit do běžné školy. Reakce matky byla ovšem adekvátní, prohlásila: já nechci aby chodilo do běžné školy, dám dítě do zvláštní školy, jako jsem byla já a všechny moje děti. A odkráčela pryč

 Myslím, že by nejdříve AI mělo napřed zpracovat rodiče romských dětí a pak teprve něco blábolit o diskriminaci

5 0
možnosti
JN

J75i76ř75í 44N83o19s52e40k

25. 4. 2015 12:50

Naštvat lidi AI umí.

Jestlipak si nechali ukázat ty porodní sály pro Romky? Jedna věc je, že si nechají něco nakecat, druhá věc je, že peskují každého, kdo se chová normálně (učí se, pracuje, nekrade, neobtěžuje).Rv

A vám karma!

3 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Vláda by měla AI zažalovat za pomluvu. Samozřejmě karma.

6 1
možnosti
MH

AI kritizuje naprosto všechny státy světa. Nikde není oblíbená (a to je dobře, protože to značí, že pracuje dobře) a většina lidí právě kritiku svých vlastních poměrů nezvládá a ukazuje na organizaci namísto, aby se zamyslela, zda na jejích slovech něco nebude.

3 13
možnosti
JS

Vaše logika nemá chybu. Takže chirurg, který je kritizován za to, že zmastí všechny operace je ten nejlepší, protože ho všichni kritizují.

8 1
možnosti
JP

J96a60n 90P31i30r94k38l

25. 4. 2015 11:15

Také židé byli po staletí v mnoha státech diskriminováni. Světové mocnosti jim po 2 světové válce umožnily, aby vznikl jejich stát Izrael a tam si žijí a vládnou po svém. Nenašlo by se nějaké území, kde by vznikl stát Romea? Tam by se mohli diskriminovaní Romové z celého světa odstěhovat a žít si podle svých představ. Jistě by se i na nějakém králi dohodli.

10 1
možnosti
PB

..... tak vona ta AI dokonce radí co komu a jak přísluší komentovat ?! V tejto zemi existuje jediná roba, kerá mě može peskovat .... a to je moja hraběnka, nikdo inačí !R^

9 0
možnosti
Foto

pane učiteli, dnes karma a R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,68
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik