Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P70e15t83r 17L92a71n18g80e89r

21. 5. 2016 16:36

Máte pravdu, hlavně v té pasáži, kde zmiňujete, že není "biologicky" možné, aby 70% populace zvládlo rozsah středoškolské matematiky.

Jinak ale testy Cermatu také nejsou v pořádku, ale to by bylo na delší zdůvodnění.

2 1
možnosti
PH

P23a47v13e23l 32H29o37r17á43k

21. 5. 2016 23:07

Nejsou, to bezesporu, ale možná právě proto, že se snaží snížit nutný počet znalostí na minimum, aby to zvládli i ti, co neumí skoro nic.

0 0
možnosti
DV

D14a92v92i62d 75V68l48k

21. 5. 2016 15:45

Jako vždy, když je to o školstvíR^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Celé to státní školství je směšné. Stejně jako debaty o to, zda je nějaké učivo těžké, nebo není, zda je zapotřebí, aby se z tohoto předmětu skládala zkouška a v jakém rozsahu a proč se neskládá zkouška z tamtoho, nebo tohoto. Co člověk, to jiný názor. Problém je v tom, že tyto názory má o druhých lidech. Tedy demonstruje a rádoby odborně debatuje o tom, co ti druzí lidé musí znát a vědět, protože podle něj je to důležité, aby to ti druzí věděli a znali.

Praxe je pak úplně jiná. Většinu toho co jsme byli povinni, podle někoho znát, jsme stejně do pár měsíců zapomněli a v životě už nikdy nepoužili.

1 3
možnosti
BM

Život je na něco dlouhý a na něco krátký. Pochybuji že by někdo za svůj život třeba i několikrát nezměnil své zaměstnání, podnikání a pod. Proto říci na začátku produktivního života že "tohle v životě potřebovat nebudu" je hodno neúspěšného maturanta a nebo přímo hloupé.

Hezký den

0 0
možnosti

Počkejte pár let po inkluzi - to budou výsledky....Asi přihlásím k maturitě cvičené tučňačky(pro neznalé - povídky Šimka a Grossmanna - Volba Miss)

6 0
možnosti
Foto

Kladu si otázku, zda je normální, aby se vylíhla státní maturita a na ni se léty nabalilo třicet příruček , jak maturitu zvládnout? Co je to za systém ... systém- kupte si příručku - Jak na Nás? Jak nás zvládnout?

Není už proboha tohle celé podezřelé? A odpovědí? Dochází nám tohle? Jaký moloch pro někoho, firmy... tohle celé je úžasné? Jak se z toho vlastně nedá vystoupit?

a odbornost a vzdělání a školství ? obávám se až na posledním místě.

1 0
možnosti
Foto

Včera v MfDnes v komentářích článek maturitních zakázkách, tiskárně v Holešovicích a nákladech toho molochu.

2 0
možnosti
RN

chyba je v systemu, pane kolego. maturitu nezadavaiji odbornici, kteri tomu rozumi a vi, co posluchac bude doopravdy ve sve budouci praci/studiu potrebovat, tj stredoskolsti kantori, ala nastrcene levicacke politicke spolky typu cermat.

1 2
možnosti
VH

Může bát někdo tak ... (no, nechci mít další čárku u cenzora).

0 2
možnosti
RS

Jak to ctu, student zmaturuje z matematiky levou rukou. Na vysoke skole potom prijde zkouska z matematiky a to ne jen jedna. To je potom zdeseni. Prirozene na pr. na pravach nebo jazycich jsou takove zkousky absurdum. Takze jak je videt, jsem neco nepochopil

0 0
možnosti
VS

Zběžně jsem se na ten inkrimovaný test díval. Netuším, kolik bodů je nutno získat, aby člověk prolezl se čtyřkou. Ale když jsem si začal příklady počítat, nepřipadaly mi nijak superobtížné, některé nebyly nai na počítání, ale na pětivteřinové zamyšlení selským rozumem. Víc než polovičku jsem schopen vyřešit bez zaváhání u kafe, na další jsem potřeboval soustředit myšlenky - přece jenom mám nějakých 38 let po maturitě. Ale propadnout po čtyřech letech studia se mi zdá velmi dobrá kvalifikace na to, aby se ten člověk už nikdy o maturitu ani nepokoušel, protože musí být úplně tupý jako poleno.

9 0
možnosti
BH

... ten test je jednoduchý, a vzhledem k velmi měkkým podmínkám prakticky "nezvoratelný", i když taky bych radši dělal písemku s několik opravdu obtížnými příklady než tuhle drobotinu...

... snižující se nároky na studium asi vycházejí ze špatného pochopení dialektického zákona přechodu kvantity v kvalitu - dnešní neomarxisté se asi domnívají, že když bude mít každý ňouma vejšku, zvýší se kvalita populace - ve skutečnosti průměr bude možná stejný, ale spíš půjde dolů, protože ti, co mají na víc, ztratí motivaci... prostě když z dráhy odstraníme překážky, zvládne ji pak sice každý, ale nezískáme tím víc dobrých překážkových běžců....

12 0
možnosti
DB

Otázka školství a vzdělanosti jako vždy rozděluje národ názorově ale jen v detailech. Podle mne je zde několik tlaků, které celou situaci způsobují.

Jeden je systém financování škol podle počtu žáků. To je divné, protože autobus, vlak nebo metro nemusí být plně obsazené, ale musí stejně jet. Takž je nutné financovat školy podle maximální možné kapacity, ale bez nutnosti tuto kapacitu naplnit. Pak totiž ředitel gymnázia bude mít možnost některé žáky prostě nepřijmout přitom neohrozí chod školy.

Když tento aspekt financování domyslíme do konce, tak vidíme, že stát , který tento druh financování podle počtu žáků zavedl, automaticky chtěl, aby nároky na gymnazisty klesaly, protože ředitel gymnázia musí přijmout i žáky, které by normálně nikdy nepřijal, ale je k tomu donucen financemi. A to platí i pro následující školy, které se pak perou o zbytek žáků.

Dále je to tak, že třída, kde je větší počet méně rychle chápajících žáků, má i celkově pomalejší tempo a kantor nemůže pokračovat dále, protože by musel některé žáky nechat propadnout a vyloučit ze školy a to opět nemůže kvůli financím. Takže nutně musí zpomalit a tím se snižuje celková vzdělanost národa, i když stoupne statisticky počet těch s maturitou. Zažil jsem , že američtí studenti s jejich "maturitou" se neuměli ani podepsat v době vlády Reagana.

A to je jeden ze způsobů jak udržet národ v PŘIMĚŘENÉ TUPOSTI. Je to práce vládnoucí elity, která ze ZÁMKU vládne a nepotřebuje moc chytré lidi v PODZÁMČÍ.

Ale o tomto třídním boji psal již Marx, je k popukání, že si toho dnes nikdo jakoby nechce všimnout....podstata je stejná, jen metody a formy projevu se změnily.

Někdy je to tak, že pro stromy nevidíme les.

3 0
možnosti
Foto

On se tak oddaluje i problém ,,ztracených generací", pro které jinak není využití. Tím se i jakoby snižuje nezaměstnanost, resp. udržuje sociál. smír. Zatím:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 40,00
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik