Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

Podle mě existuje nenásilné řešení přesně v souladu se stávajícím trendem. Snížíme hranici úspěšného testu na 5% spočítaných příkladů a tím docílíme, že snad i ti největší loseři tu maturitu udělají. A zároveň stoupne vzdělanost národa, protože ta se přeci měří počtem maturit a titulů...nebo jsem něco přehlédl? :-P

2 0
možnosti
ZB

Matematika podporuje logické uvažování, alespoň to tak vysvětlují zastánci povinné maturity z matematiky. Matematika patřila vždy mezi mé oblíbené předmět na všech školách, které jsem absolvoval. Přesto nesouhlasím s povinnou maturitou z matematiky, dle mého názoru to jen vytáhne další peníze daňových poplatníků na učitele matematiky, ale úroveň studentů z matematiky se nezlepší..

0 2
možnosti
VJ

Stejně tak se lze zamýšlet nad povinností jakéhokoliv předmětu. Myslíte, že znalost české literatury (většinou probrána sotva po bolševika) je něco, co fakt potřebujeme? S logikou a trojčlenkou se většina z nás potýká dnes a denně a často je to o zásadních rozhodnutích. Znalost Jiráskova F.L.Věka patří spíše do kategorie rarit. Je tedy potřeba mít maturitu z ČJ? ;-)

3 0
možnosti
KK

Maturitní otázky z matematiky nebyly vůbec složité. S úspěšností 33 % by na vysoké škole s kreditním systémem žáci moc neuspěli. Je to všechno o přístupu ke studiu a když žák nemá základy ze základní školy (jednoho takového adepta máme v rodině), protože ví, že se na střední školu dostane a vůbec se nemusí snažit, tak je to potom těžké.

3 0
možnosti
VJ

To jste asi dlouho nebyla na VŠ, protože jsem viděl stěžejní předmět někdy ve 3 ročníku, kde opravdu stačily 4 body z 12 a pouze písemná část. Před nějakými 8 lety bylo potřeba mít alespoň 50% a pak ještě byla docela festovní ústní. ;-)

Degradace úrovně VŠ je ohromná. Ale zase máme více Bc. a Mgr nebo Ing., takže nás čekají už jen světlé zítřky. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Pane Nožičko, ne že bych s lesčíms nesouhlasila,ale prosím jeden deatil... kde je přehlídka obličejů a dosažených met těch lidí někde na netu celého slavného ansámblu zvaného Cermat? Které osobnosti to jsou? A tady se nehraje o málo ... tady je to věc státu!!! Každá průměrná firma na výrobu čehokoliv má dneska na netu kontakty.

Ano. Cermatu si nevážím. Mnohých matikářů ano. Mnohých studentů ne... jenže celý systém vzdělávání přestává být veden ve stylu - raději méně ale zato raději logicky myslet, myslet kreativně.... Preference rychlovzdělání všude. Bohužel.

3 0
možnosti
JN

Paní Radko, já opravdu nejsem žádným vášnivým zastáncem Cermatu a nemám s touto organizací nic společného. Nedostatky u testů z Cermatu určitě nalézt lze - stejně tak jako lze nalézt nedostatky např. u testů, vytvářených společností Scio (před několika lety je školy v našem kraji povinně používaly u přijímacích zkoušek).

Jde pouze o to, že já za hlavní příčinu špatných výsledků u maturity z matematiky opravdu nepovažuji špatně zadané testy.

5 0
možnosti
Foto

nevím jak letos, ale zkušenosti z minulých let napovídají, že klesá nejenom úroveň studujících, ale také úroveň těch, kteří tyto testy vytvářejí. Je pak otázkou, jak vypočítat příklad který je naprosto špatně zadán

3 0
možnosti
Foto

Pane Macku, odehrává se historický okamžik...prvně v životě s Vámi souhlasím;-D

2 0
možnosti
Foto

R^ Jako u všeho, vše souvisí se vším. Od žáka a jeho skutečných schopností, přes kantora, pochopitelně i podmínek pro něj, až po ,,stávající měřítka hodnot".

Je ovšem otázkou, má-li co pohledávat žák střední školy na škole vůbec, není-li schopen zvládnout téměř základy středoškolské matematiky. Ono to totiž není toliko o té matematice.

1 0
možnosti
PU

P11a52v25e89l 49U30r52b91a41n

21. 5. 2016 11:33

Ještě bych sem zahrnul špatné učebnice matematiky, které studenty na maturitu tak, jak je nyní koncipována, nepřipraví.

0 0
možnosti
Foto

K76a67r55e93l 90M81á50d58l26e

21. 5. 2016 10:31

Je to tak, karma. Jen si ve třetím odstavci (když počítám perex jako první odstavec) opravte to jedno zaměněné slovíčko.

0 0
možnosti
JN

Děkuji za upozornění, opraveno.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 40,00
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik