Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Restart bude nutný, protože se na EU navalilo spoustu věcí najednou. Začalo to finanční krizí z USA v roce 2008, jež se přelila celkem rychle do ekonomicky slabších oblastí EU jako chřipka. Politika austerity zafungovala za cenu jistých obětí v Irsku, ale Itálie je stále před finančním krachem a Řecko se z toho nedokáže vyhrabat. I zde se sešla celá řada faktorů, neochota řeckých elit platit daně, kdy jeden z nejbohatších Řeků danil nějakých cca 17 eur za rok, přehnané investice do zbrojení, neschopnost restrukturalizovat jejich ekonomiku směrem k vyšší míře industrializace, jež by přinesla více pracovních příližitostí. Dluh se i za ceny obětí a škrtů vůbec nesnížil a pak se přišlo na to, že tato země se dostala do eurozóny, hurá projektu EU, podfukem. Řecko sice bylo možné sanovat a vykoupit, jak se představovala Syriza jakýmsi Marshalovým plánem, ale to by se na jakoukoli rozpočtovou zodpovědnost mohly vykašlat další krachující ekonomiky EU, a proto se přistoupilo k drastickým opatřením a Řecko bylo zbaveno svéprávnosti a dáno do karantény. Do toho migrace, nešťastné gesto Angely Merkelové směrem k migrantům, špatná komunikace se středoafrickými zeměmi, rozvrácenými civilními válkami a puči, špatná komunikace s Tureckem a především nesmyslné řešení konfliktů v Sýrii, Lýbii, Iráku a Jemenu pravími miltiaristickými velmocemi, jež nejsme my, členové EU, ale USA, Rusko, Turecko, Irán a Saúddská Arábie.

1 0
možnosti
Foto

Konflikty v Africe nevyjímaje. Toto se musí řešit na globální úrovni, toto EU bez armády nevyřeší a nemá na to. Bohužel i OSN je v dosti patové situaci. Saúdská Arábie, jenž sponzoruje řadu humanitárních projektů v Africe, ale zároveň vede devastující válku v Jemenu na tom není finančně příliš dobře a tlačí na USA, aby jí vydaly její dluhopisy, což by USA poškodilo. USA jsou před volbami. Saúdská Arábie tlačí na OSN a toto organizace je zablokovaná. Ale jedině skrze tuto organizaci je možný určitý dialog. EU na to už sama nemá. Hodně nešťastná je situace NATO EU- Rusko, skrze proxy válku v Ukrajině. Naprosto hloupé bylo vstřícné gesto EU ke slabým, předluženým, zkorumpovaným ekonomikám států Ukrajina, Gruzie a Moldávie, kdy nejsme schopni vyřešit ani své vlastní ekomomiky a chceme si k sobě asociovat zkorumpované takřka padlé státy, to vše muselo obyvatele EU docela jasně naštvat. A do toho patová situace Ruskem, všelijaké megalomanské projekty typu TTIP, TPP, jež v tomto stavu nemají nemají naději na úspěch a nebudou dotažena do konce. Chce to ale klid a chladnou hlavu. Když jsem si ale spočítala volební účast v UK, vyšlo mi, že o nesetrvání UK v EU rozhodlo jen 36, 4 procent oprávněných voličů, protože volební účast byla jen 70 procent. A to je hodně málo a bude to vzbuzovat v UK silné vášně. Dokonce předpookládám, že při takto těsném výsledku bude v UK tlak na opakování referenda. On už také je. Podmínky referenda byly zvláštní. Pro řadu významných legislativních rozhodnutí rozhodnutí je potřebné výrazně vyšší většina členů parlamentu a to se jedná například o zásah do ústavy atp. Já bych například určila povinné hlasování všech voličů, pokud se nedají zastihnout, tak cca 90 procent voličů a výsledek na 60 procent, aby to bylo platné, ale to je můj názor.

1 0
možnosti
JL

Tak konecne prisel i pan Nozicka. Shrnul, co jsem jiz cetl mnohokrat od jinych. Dokonce 'vyprovokoval' i pana Bartose. Nevyhral!!! Pan Bartos mel posledni slovo. (jako vzdy). Ale shrnuti je dobre. Dalsi, kdo se pozastavuje nad neschopnosti EU. V tomto s vami souhlasim.

Co ted? To je otazka, ktera potrebuje take NASI odpoved. Dokazete, pane Nozicko, vyjadrit vlastni alternativu k dnesni EU? Zde by byla nezavazna platforma pro takovou diskuzi. Co si myslite vy o tomto navrhu?

0 0
možnosti
JN

Alternativa k EU? Na to se asi nedá odpovědět jednou či dvěma větami. Určitá možnost by pro nás byla vyšší spolupráce mezi zeměmi střední Evropy. Nebo EU reformovat a ponechat z ní jen přínosné věci jako například volný pohyb osob, uznávání profesní kvalifikace, atd.

0 0
možnosti
DB

Ovšem nynější podoba Evropské unie, která sdružuje 28 zemí se zcela rozdílnou výkonností jejich ekonomik i se zcela odlišnými národními tradicemi, již spíše připomíná velký kolos, centrálně řízený z Bruselu.

Zdroj:http://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=531774

Tento argument není argument, protože rozdílná ekonomika nemá na nic vliv, jen na životní úroveň lidí...a přesně tak je to i v USA, ne všichni Američané mají stejnou životní úroveň.

Vy jen opakujete slova , kterým nerozumíte. A jen sloužíte jako nositel virální myšlenky, která není ničím podložená.

Již jednou jsme se bavili o tom, že nejste ekonom, tak proč šíříte myšlenky, které nejdou nijak ekonomicky prokázat??

5 3
možnosti
JN

Rozdílná ekonomika by možná nevadila, pokud by část zemí EU neměla společnou měnu. A to, že jednou z hlavních příčin toho, že řecká ekonomika dopadla tak, jak dopadla, bylo právě přijetí eura, nejspíš chápe i ten, kdo ekonom není...

10 1
možnosti
VC

Naprostý souhlas. Současné vedení EU mi připomíná rok 1989, Kdy, přes veškeré snahy změnit politiku, se Jakeš a UVKSČ snažili držet kormidlo pevně v rukách a kocábka se řítila do propasti. Snažil jsem se najít alespoň 3rozdíly mezi Jakešem a Junckerem. Našel jsem zatím jenom jeden. " Jakeš nepil" . Pomůžete mi najít další dva rozdíly?

12 1
možnosti
ON

O20n36d72ř57e79j 93N25ý89č

26. 6. 2016 10:45

To co jste napsal jsou vaše problémy s EU. britové se rozhodovali podle něčeho úplně jiného.

5 0
možnosti
VK

Samosebou, že za všechno může Brusel. Dokonce i za ty bouřky včera.

6 6
možnosti
PH

..stejně, jako když za komoušů mrzlo. Za to mohlo Rusko.;-D

3 1
možnosti
Foto

Stát = problémy z toho pak logicky plyne, že superstát = superproblémy.

3 0
možnosti
JT

Ten tolik potřebný restart Evropy nemohou dělat lidi, kteří jsou zásadně podepsaní na současném stavu. Merkelovou počínaje.

24 1
možnosti
DB

máte pravdu, a to naprosto, jenže to musíme mít i kvalitní voliče, kteří poznají že někdo něco umí a že je nelakuje a nemanipuluje...protože naši a i další voliči jsou šíleně náchylní na manipulace...viz ona reklama na autobusu , kterou pak FARAGE musel označit jako chybu....

právě tak jako Kalouskovi pomluvy proti Babišovi a tak dále a tak dále...volič je ten velice nespolehlivý článek v řetězu....

2 0
možnosti
Foto

Zajímavá je ta neuvěřitelná masáž ve všech mainstreamových médiích, jak všichni voliči z VB, kteří volili vystoupení VB z EU toho nyní velice litují a tvrdí, že by teď volili jinak, jelikož si uvědomili, jaké strašné důsledky pro všechny bude mít vystoupení VB z EU:

To už slyším třetí den ve všech médiích. Jsem zvědavý, kam až vlastníci Reuters, BBC, CNN, naší ČT, Rozhlasu atd. ještě zajdou...

20 2
možnosti
PS

P24e43t29r 71S60k72á52l85a

26. 6. 2016 11:27

Nikde jsem neslyšen tvrzení, že všichni voliči, kteří hlasovali pro vystoupení VB z EU, svého hlasu litují. Slyšel jsem nanejvýš, že takové případy jsou. Jsem zvědav, kam až ve svých lžích hodláte zajít.

2 7
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,66
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik