Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J75a20n 72F61r31o35l72í61k

10. 7. 2016 14:56

O vyslání sil NATO ovšem pobaltské státy žádaly. Je to tedy především jejich věc. A to, že si platíme náklady na fungování společné obrany považuji za správné. Jakákoliv snaha o samostatnost obrany ČR je velmi drahá. Zeman např. prodal celé české plynárenství RWE aby si mohl půjčit pár Gripenů.

7 0
možnosti
JS

Takže když Kuba požádá Rusko o vyslání ruských vojsk na své území, tak je to také její věc.

2 0
možnosti
JS

Plně souhlasím se zvýšením rozpočtu na zbrojení. Ovšem za předpokladu, že všechny nákupy budou od českých zbrojovek a naše špičkové výrobky budou bez omezení nakupovat naši spojenci v NATO. Pokud se jim nebudou zdát dostatečně kvalitní, umožní jejich prodej kamkoliv.

2 3
možnosti
VV

Mate pravdu, jen asi nikdo nezna spickova ceska letadla, tanky, dela, helikoptery, jakekoliv rakety a ani tu sdelovaci techniku.

3 0
možnosti
MS

Hodně hloupý a čecháčkovský názor ve smyslu "ať to za nás někdo zaplatí, my se jen povezeme". Myslíte, že bychom si mohli udržovat jen takovou "pidiarmádu", jakou disponujeme dnes, kdybychom neměli záruku bezpečnosti ve spojenectví s NATO ? Víte kolik by stála obrana státu, kdybychom ji měli zajišťovat bez spojeneckých svazků ? Už léta slibujeme, že jako členský stát NATO budeme dávat na zbrojení 2 % HDP a zatím zůstává jen u slibů. Polsko tento limit splnilo už v roce 2015 a my se k němu dopracujeme (možná) až po roce 2020. Domnívat se, že Rusko nepředstavuje v Evropě hrozbu, je vrchol naivity, či spíše hlouposti. Stačí se podívat, jak zbrojí a vyvíjí nové zbraňové systémy. Je to stát, který na uzdě udrží jen vědomí, že soupeř je silnější. Typickou ukázkou je Ukrajina. Ta nemá žádného vojenského spojence a podle toho to tam vypadá. Rusko z ní postupně ukrajuje a do budoucna ukrajovat bude, dokud ho někdo pořádně neklepne přes prsty. Pokud totiž Ukrajina přijde o své východní oblasti, může se celý scénář opakovat o pár set kilometrů západněji. :-/

12 3
možnosti
JN

Ano, Polsko ten slib splnilo - ale v rámci objektivnosti by pane Stehlíku asi nebylo od věci dodat (jak jsem již napsal v diskusi níže), že kromě Polska a pobaltských zemí neplní v současné době žádný jiný evropský člen NATO ten Vámi uvedený závazek ve výši 2% HDP. Tudíž si nemyslím, že by to byl důsledek nějakého "čecháčkovství" a že všichni ostatní kromě nás jsou dostatečně "uvědomělí".

3 6
možnosti
Foto

Takže: Evropa má 3,2 mil. vojáků, RF 770000 dle Londánského strategického institutu. Dle NATO se vydalo v Evropě na zbrojení 867 miliard USD a o dalších 23 mlrd. se chystá nyvýšit , v RF se vydá 67 mlrd. USD. Včil mudrujte. A ať začne osvícený Kopřiva neochvějná létavice diskuzního plevelení.

5 8
možnosti
VK

Víte pane Černý, i když vám to osobně nevadilo, administrace mi odpověď na váš příspěvek neustále maže. Takže jindy.

3 1
možnosti
SN

:-)......Napsal jste to dobře ! Jak vidno z diskuse, dotkl jste se mnoha pravověrných, kteří považují současné Rusko za bývalé CCCP, a jak obyčejně píšu, zamrzli rozumem v 68. roce. Svět se mění a lidé s ním ! I kdyby nepřítel neexistoval, musí se vytvořit! Národy musí být udržovány ve strachu. Výroba zbraní a jejich prodej je super byznys, a peníze jsou až na prvním místě, jak říkal blahé paměti Klaus! R^R^R^

5 12
možnosti
VK

Podívej se Staníku do ruského tisku, jak se vyrábí nepřítel. Pak se vrať s omluvou.:-P

12 0
možnosti
Foto

Vlády pobaltských států vystavují své obyvatelstvo velkému nebezpečí. V případě světového konfliktu budou tyto základny likvidované jako první.

2 6
možnosti
VK

V případě světového konfliktu to bude jedno. Tyto jednotky s konvenčními zbraněmi nejsou prioritním cílem.

3 0
možnosti
JV

Ze se vubec nedivim ,ze Nozicka je proti NATO a proti EU .Je to mladej ze stare gardy Rv

6 2
možnosti
JV

Jako Standa N. starej ze stare gardy .

4 1
možnosti
MP

Proč posílat více peněz do NATO ?Mimo jiné proto, protože jsme s k tomu před lety zavázali.Tuším, že závazek byl minimálně 2% HDP. A dáváme 1% už několik let !A strašení Ruskem ? Až Vám nad hlavou budou hučet ruské bombardéry bude kecat jinak.

16 2
možnosti
VK

Nožička právě kecat nebude.;-)

6 1
možnosti
AK

Mafie pracuje tak, že napřed vyvolá chaos a nejistotu a pak nabídne ochranu těm, kdo si ji zaplatí.

V čem se postup NATO liší?

8 11
možnosti
VK

A já měl za to, že jste začal psát u Rusku. Jeho vojáci hromadně vyrazili na zahraniční dovolené.

7 2
možnosti
PB

...... no vono je to po tej strategickej stránce vůůůbec úžasný,- voni ty Ivani vlastně čekaj až to NATO vojensky posílí v tem Pobaltí a v Polsku a taky čekaj až to Finsko konečně do teho NATO vleze aby je potom mohli agresivně napadnout a utrpět při tem neskutečný ztráty,- ..... přeci nebudu vokupovat Pobaltí a Skandinávii když tam žádný NATO není, žejo ?! Je logický (podle těch šašků ve Varšavě) že do teho pudou až tam NATO výrazně posílí,- takhle to přeci dělaj všecky moderní armády na světě ;-)!

3 6
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik