Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ještě jednou zde nechápajícím diskutérům vysvětlím, co je to princip kolektivní viny: Antidopingový úřad načapá pár provinilců z jednoho státu a kvůli tomu zakáže účast na OH všem sportovcům tohoto státu. Ano, to je princip kolektivní viny. Naproti tomu, jestli se prokáže, že doping byl podporován (nebo tolerován) státem a navíc byla k zamaskování podvodů použita státní tajná služba, nejde už o nějaký princip kolektivní viny, nýbrž o prohřešek celého státu a celý stát by měl být také potrestán. Jeho poctiví sportovci tak mohou za svoji neúčast na OH "poděkovat" ne údajně antirusky naladěnému světu, ale jen a pouze svému zparchantělému režimu. :-)

3 0
možnosti
JN

Doporučuji Vám přečíst si dnešní blog pana Veverky:

http://vladimirveverka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=538682

1 0
možnosti
JZ

Jistě Rusové mohou dopovat, podvádět, ale jejich příznivcům to nevadí. To o nich hodně vypovídá. Průšvih je, že v Rusku doping organizoval a kryl stát. Proto si Rusové zaslouží ten nejtvrdší trest. Nyní je jasné, že přidělení MS ve fotbale Rusku pro rok 2018 byl tragický omyl.

6 4
možnosti
Foto

H72a91n96a 97V74l15k14o29v65á

23. 7. 2016 12:10

Kdesi jste mne osočil, že nechci chápat...Chápat nechcete vy, pane Zieglere. To, že někdo dopuje a podvádí samozřejmě vadí. Vadí ovšem i to, že podle principu kolektivní viny je potrestán ten, který nedopuje a nepodvádí.

4 2
možnosti
JV

Je to rozdil , jestli to dela jednotlivec , nebo sportovni klub. V Rusku je to rizene statem - statni podvod .!!

4 1
možnosti
VH

Já to vidím tak: V současnosti musí sportovci (pravidelnými i nepravidelnými kontrolami kdykoliv a kdekoliv!!) doložit, že nebrali podpůrné prostředky. Dlouhodobě. Kontroly musí provádět akreditovaná, f é r o v á antidopingová laboratoř. V případě ruských atletů bylo prokázáno, že laboratoř, ač akreditovaná nebyla férová. (Mimochodem - tušil to celý sportovní svět už desetiletí.) Zničení čtyřapůl tisíce vzorků nezpůsobí uklizeč ani pomocný skladník.

Důsledek: "Antidopingový průkaz", získaný v této laboratoři je nutně neplatný. A sportovci bez tohoto průkazu na vrcholových soutěžích být nemohou. Konečně!!! Celá desetiletí sovětští a ruští sportovci (nebo alespoň jejich nemalá část) slavili úspěchy nefér způsobem.

Ano. Někdo sebral několika desítkám (v případě, že se to dotkne jen atletů) či stovkám sportovců možnost účastnit se OH. Není to ani IAAF, ani MOV a už vůbec ne WADA. Hledejte někde úplně jinde.

PS: Nedomnívám se, že se podobné podvody děly a dějí jen v Rusku. Takže počkejme, jak se situace vyvine dál.

5 0
možnosti
JV

V Rusku je to rizene statem - statni podvod .

1 1
možnosti
VK

Víte pane učiteli, jak té kauze nerozumíte, tak se na to díváte svou pro ruskou optikou. O pár vzorků na OH v Soči, jde jen okrajově. To jen ke Kejvalovi, ke kterému nyní vzhlížíte. To vaše shrnutí kauzy je tak demagogicky zkrácené, že je mi z vašich manipulací až smutno. Vy byste byl schopen Rusům omlouvat všechno. Zdarma?

6 1
možnosti
JN

Demagogicky zkrácené? Já se domnívám, že nejdůležitější body jsem v článku shrnul, mohl jsem se samozřejmě rozepsat víc, ale potom je otázkou, zda by článek nebyl zbytečně rozsáhlý a dost čtenářů by tím neodradil od jeho přečtení.

Nicméně pokud máte jako obvykle pocit, že je článek napsán demagogicky a "ideově" nesprávně, tak by možná nebylo od věci, kdybyste si založil blog a popsal celou kauzu z Vašeho pohledu - to by místo toho Vašeho téměř každodenního trollování možná bylo i smysluplnější... :-P

P. S. Pan Kejval rozhodně není jediným člověkem ze sportovní branže, který kolektivní vinu pro ruské sportovce kritizuje.

3 0
možnosti
MD

Je to jen soucast planovaneho 'tazeni' proti Rusku. Jako kostka ke kostce detskeho hradu. Kdo to vidi jinak melo by mu byt vraceno skolne z hodin logiky.

2 6
možnosti
RC

Dole jsem vypsal radu pripadu kolektivnich trestu. A chcete snad popirat doping ruskych sportovcu? Nemalo z nich muselo vracet medaile. Doping se musi trestat, pokud chceme, aby sportovci meli rovne podminky. Kdyby to bylo tazeni proti Rusku jako takovemu, proc by se vramci sankci nevyloucili vsichni rusti sportovci?

4 1
možnosti
Foto

Ruští atleti nebyli potrestáni za doping. Oni byli potrestáni za Krym. A všechny řeči příkazníků v novinách se to jen snaží zakrýt

5 8
možnosti

Největší pitomost, co jsem dnes četl...

10 4
možnosti
BV

Nevím kdo ze zdejších diskutujících si přečetl ty zprávy, ale je zřejmé, že většina papouškuje manipulační zprávy presstitutů. Takže pár poznámek k zamyšlení jen pro ty co toho jsou schopni.

1) Žádná nezávislá komise neexistuje. Jde o zprávu jednoho člověka.

2) Je MacLaren nezávislý expert? Rozhodně není! Byl už členem 3-členné komise, která už připravila listopadovou zprávu, na jejímž základě začaly sankce proti Rusku. K tomu je rozhodcem CAS (Sportovního Arbitrážního soudu), který uplatnil princip kolektivní viny i na nevinné ruské atlety. Takže jeho zaujatost proti Rusku je dlouhodobě daná a jako takový nemůže být nezávislým expertem

3) MacLaren své vyšetřování i tu zprávu zvládnul během necelých 2 měsíců. Není divu, že to bral poněkud hákem a podle toho ta zpráva vypadá. Jde spíše o slohovou práci na téma dopingu v Rusku, kde se neustále opakuje že v Rusku se uplatňuje státní doping, jen těch neprůstřelných důkazů je v té zprávě pomálu.

7 3
možnosti
BV

4) Celá ta zpráva je založena na prohlášeních Rodčenka a aby vůbec mohla mít ten dopad odsuzující Rusko, musel Mac Laren prohlásit Rodčenka v tgé zprávě za věrohodného svědka.

Kdo je však Rodčenko? Je to bývalý vedoucí moskevské laboratoře, který podle svých vyjádření manipuloval se vzorky a ničil je, míchal dopingové kokteily, předával je sportovcům a určoval dávkování a v jeho laboratoři si mohli dopující sportovci uplatit čistý nález. Který je uprchlík před trestním stíháním v Rusku. Který údajně v Soči v laboratoři řízené a kontrolavané WADA, jejími komisaři, bezpečnostním aparátem, maderním zabezpečením a kamerovými systémy po nocích dle svého vyjádření prostrkával lahvičky s odebranými vzorky mimo ostře sledovanou laboratoř 10cm dírou, která na bíle vykachlíčkované stěně působí jako pěst na oko. Který pak dlouho čekal až je přinesou otevřené z jiné budovy z čistou močí a on pak ještě proved analýzu a upravil jejich složení. To vše by musel Rodčenko v noci provádět desítky minut v nejpřisnšji střeženém mistnosti pro ukládání vzorků. To vše se dá snadno zkontrolavat, WADA musela mít k dispozici záznami kamer a hlavně záznami vstupů a výstupů ze zabezpečené oblasti laboratoře. A pokud nebyla celá budova zbourána tak by se musela ta díra najít nebo by se dalo zjistit stopy po jejím zazděni. A k tomu si vše fotil, aby měl proti sobě důkazy viz foto díry.

Pokud by to vše bylo pravda, pak je Rodčenko nepochybně hlavní organizátor a viník dopingu v Rusku.

To má být hodnověrný svědek?

Rodčenko, když utekl před trestním stíháním z Ruska, aby dostal víza do USA, začal spolupracovat s producentem, který chce natočit film o d dopingu v Rusku a tak poskytnul jemu a novinářům z NYT vhodný příběh pro scénář srovnatelný s námětem na bondovku.

Neříká se: koho chleba jíš, toho píseň zpívej?

Podívejte se na tu "nenápadnou" díru - tomu máme věřit?

http://www.nytimes.com/2016/05/13/sports/russia-doping-sochi-olympics-2014.html?_r=0

5 3
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik