Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

No ještě že nezazněl argument, že vyjmenovaná slova jsou látkou základní školy, a proto je středoškoláci už nemusí znát 8-o

Nevím čím to je, ale kde se vynoří jméno Ondřej Hausenblas, tam je to spojené s nějakým úletem. Asi ho novináři nemají rádi a spojují ho s kdejakou šíleností, jinak to není možné.

1 0
možnosti
FV

No, pokud jste to okopíroval správně, tak je ještě chyba v b), má tam být "jí". Sedmý pád.

Jak se, pane Nožičko, neshodneme v názorech na politiku, tak tady ano. Moje žena je totiž úča, víte? :-( Cermat je neskutečné úložiště všelijakých ňoumů, podobně je na tom Scio. Tam jsou navíc ambiciozní a hloupí spratci. Ta nejednoznačná zadání testů, sami dělají chyby, to je děs. Kdysi jsem si se synem, když dělal přijímačky na gympl, zkoušel ty vzorové testy. Po pár stránkách mě málem chytnul amok a měl jsem chuť to roztrhat nebo spálit, jak hloupé otázky to byly. A obávám se, že dnes je to ještě horší.

PS: A vy tam máte také chybu. Má být "na svém blogu". Jsem grammar nazi, pardon. :-)

2 0
možnosti
JN

K těm chybám: to "ji" (jak jsem již napsal v diskusi níže) je moje chyba při přepisu - můj zrak již holt není úplně nejbystřejší a některé editory navíc "i" a "í" rozlišují dost málo. :-) To mém blogu/svém blogu je sporné, dle mého názoru tam může být obojí, ale jak jsem už napsal i v článku, češtinu neučím. :-)

Jinak s Vámi souhlasím v tom, že Cermat a Scio si co do kvality svých testů nemají co vyčítat a je i docela možné, že o kritiku Cermatu v médiích se dost často starají lidé, kteří jsou nějakým způsobem spjati se soukromými firmami, zabývajícími se tvorbou testů.

Jinak hezký den Vám i dalším diskutujícím, já za chvíli vyrážím na cyklovýlet a na další eventuální příspěvky tak odpovím až později.

0 0
možnosti
FN

No, když vezmeme v úvahu, že žurnalistika se studuje na vysoké škole, tak mnohé novinové články i nadpisy na internetových serverech (také iDnes) jasně vyobrazují výsledek našeho školství.

3 0
možnosti
RC

Souhlas. Pouzit takovy argument, jako ze se to na SS neuci, je totalni nesmysl. Vzhledem k tomu, ze minimalne tretina maturitnich otazek z matematiky je ucivo zakladni skoly, chteli by snad panove tvrdit, ze ma byt vypusteno? To by pak matematiku udelalo jeste mene studentu nez ted, protoze na uspesne udelani matiky staci opravdu jen a pouze dobra znalost uciva ze zakladky

1 0
možnosti
DB

již jsem několikrát psal o tom, že vládnoucí třída nám dává zabrat a UDRŽUJE NÁS V PŘIMĚŘENÉ TUPOSTI ( to je mizerné školství) a také nás udržuje V PŘIMĚŘENÉ CHUDOBĚ....nízké platy.....

vždy se najde někdo, kdo vládnoucí tříd rád za bakšiš poslouží nějakou trapnou myšlenkou...kterou jste odhalil velmi lehce....

1 0
možnosti
RC

odhledneme-li od dani, mohl byste mi vysvetlit, jak nas vladnouci trdia udrzuje v primerene chudobe? Nemam pocit, ze by muj plat zavisel az tak na vladnouci tride, jako spise na tom, co umim a zda je ochoten mi za to nekdo dobre zaplatit.

0 1
možnosti
VB

Kolik m2 je v role, když je 3 m dlouhá a 0,5 m široká? Tuto otázku jsem položila u pokladny usmívající se mladé dívce, spíše z v legraci a ze zvědavosti. Reakce byla překvapivá, dívlka zrudla, přistoupila k pokladně a něčím se začala zabývat,(domnívala jsem se, že použije kalkulačku, omyl) posléze mne opět požádala o zaplacení. Ze zvědavosti jsem ji tentokrát položila nepříjemnou otázku - "jaké máte vzdělání?" S hrdostí odpověděla - pedagogické. Nedalo mi to, abych stejnou otázku položila známému seniorovi s výučním listem, ten briskně správně odpověděl.

7 2
možnosti
RC

po pravde nevim, co znamena, ze je role 3 metry dlouha a pul metru siroka. Ma to byt jeji prumet? Nebo jste tim chtela rici, ze latka (a ne role) je 3 m dlouha a 0.5 m siroka?

0 1
možnosti
Foto

J11a34n 81M34a16r64š91á26l

8. 8. 2016 19:20

Zajímalo by mě, jestli se chyby dopustil tvůrce otázky, nebo autor blogu, protože chyby jsou ve dvou větách... V b) a d).

0 0
možnosti
KK

O úrovni českého jazyka v populaci vypovídají mimo jiné články na idnesu plné gramatických chyb. I když musím říci, že teď se situace velmi zlepšila, před nedávnem to byl děs a hrůza.

1 0
možnosti
ZS

Máte pravdu, že na kritice státních maturit si někteří lidé postavili kariéru. Nechci zde tvrdit, že současná státní maturita je jak svým obsahem tak formou ideálem, který budou obdivovat ještě generace budoucích pedagogů, ale vnesla alespoň jeden pevný bod do chaosu našeho středního školství, kdy si každý učil, co chtěl.

Navíc se zde jedná o pořádně velký byznys, kdy se možná mnozí z kritiků vidí na pozici odborných konzultantů soukromé společnosti, která by převzala od Cermatu celou agendu.

4 0
možnosti
JN

Přesně tak - myslím, že jste to vystihl zcela přesně.

1 0
možnosti
VS

Já tedy nevím, od maturity mám už třicet let, ale toto jsme se učili již na základní škole, možná i na prvním stupni u vyjmenovaných slov. A všichni jsme měli jednotnou osnovu, jednotné maturity, nestálo to stovky milionů a nikdo se nesoudil. Ale ono je to i počtem odučených hodin na základním stupni, střední škole, ale i vysoké. Když to obecně porovnávám se svými dětmi, jejich znalosti po vysoké škole (až na pár předmětů) odpovídají našim znalostem po gymnáziu.

11 0
možnosti
ZS

Můj názor je, že dnes se děti neučí méně učiva, než tomu bylo dříve, vždyť jsou ve škole od rána do večera (alespoň mi to přijde, že za nás jsme měli spoustu volného času lítat odpoledne venku). Problém vidím spíš v nedostatku procvičování při hodinách. Dřív bývaly krátké diktáty součástí každé druhé hodiny českého jazyka a dětem se za ty roky dostal pravopis do krve. Stejné je to i s matematikou a dalšími předměty. Nevím zda na to pro samé interaktivní a progresivní metody nezbývá čas nebo se to prostě učitelům nechce opravovat, ale něco je tu špatně.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik