Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

J62o29s94e70f 70A63n76t90o38š

11. 8. 2016 14:18

Měla si vyjezdit body do žebříčku a závodila by. Na základě jednoho závodu i když úspěšného (bylo tam redukované pořadí podle zemí) se prostě nekvalifikovala. Kdyby byla celkově do 100 místa ve světě tak tyhle problémy neřeší.

0 0
možnosti
JN

Kdyby... teď jsou všichni v ČR chytří, ale proč nikdo z nich (zejména činovníci ze svazu cyklistiky) minulý rok v září Martině neřekl, že se mýlí a tím výsledkem na MS si účast na olympiádě ještě nevyjela?

2 0
možnosti
Foto

Nechapu, proc si ucast Sablikove chteli vysoudit. Dle pravidel se nekvalifikovala a basta. Sanci vyhrat u soudu nemela.

Vhodnejsi i kdyz take malo nadejne mozna bylo, priznat chybu a pokorne pozadat o udeleni divoke karty.

0 0
možnosti
Foto

Jeden Murphyho zákon říká:"Selžou-li všechny pokusy o uvedení přístroje do chodu, ja na čase přečíst si návod":-)

No, a tady to vypadá, že lidé kolem Martiny si nepřečetli návod.;-(

7 0
možnosti
PS

P64e67t29r 36S77k78á40c45e78l

10. 8. 2016 21:34

Redaktor Deníku pan Hoffman to napsal jasně - OH nepotřebuje start slečny Sáblíkové? Přeci pořadatelé by sami měli mít zájem přitáhnout na OH ty nejlepší z nejlepších a ne byrokratickými překážkami jim komplikovat účast.

0 0
možnosti
Foto

H66a34n41a 45V54l52k47o17v74á

10. 8. 2016 21:33

Dala jsem Vám za článek karmu, ale z diskuse cítím Vaši ublíženost za Sáblíkovou.... Já jsem pro doržování daných pravidel a tohle prostě bylo mimo mísu. V cyklistice se moc nevyznám, ale jeden kamarád mi říkal, že to pravé umění je ustát závod s hromadným startem.... Tak asi proto to je v pravidlech pro OH.

1 0
možnosti
Foto

H12a95n66a 33V73l11k42o79v64á

10. 8. 2016 21:35

P.S. pro rýpaly - kamarád bývalý juniorský reprezentant v silniční cyklistice.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ubohá telenovela. Pravidla nominace byla daná a nezaregistroval jsem, že by s nimi měl problém někdo jiný, než naši. Otázka, jestli byla nominační kritéria O.K., o to v případu naši vynikající rychlobruslařky vůbec momentálně nejde. Pokud se to jednotlivým cyklistickým svazům nelíbilo, měli vést v předstihu jednání, stěžovat si, snažit se o změnu. Naši, včetně někoho z týmu Sáblíkové, si však stěžovat nemohli, protože si nebyli schopni ani zajistit spravný překlad a výklad pravidel. No a pak už jen utráceli nemalé sumy za boj s větrnými mlýny. Jen nesouhlasím s přirovnáním k Špotákové.

3 0
možnosti
JN

Samozřejmě, že každé srovnání trochu kulhá, ale podle mě zkrátka není správné podmiňovat účast na OH nominováním i do nějaké jiné disciplíny.

0 0
možnosti
MS

Nevím, proč by měla být pravidla pro start v časovce hloupá. Vaše srovnání s oštěpařkou Špotákovou je naprosto mimo mísu. Olympijský závod silničních cyklistů se skládá ze silničního závodu jednotlivců a časovky, proto bylo v kritériích požadováno umístění v o b o u těchto závodech. Představte si, jak by to asi bylo fér vůči těm závodnicím, které absolvovaly první závod, kdyby byl Sáblíkové povolen start v časovce a ona nastoupila odpočatá jenom do tohoto jednoho závodu. Jestli je tady někdo hloupý, tak naši funkcionáři a trenér Sáblíkové, který především měl mít pravidla nominace na OH nastudovaná, protože šlo o zájem jeho svěřenkyně.

6 0
možnosti
JN

Olympijský závod silničních cyklistů se skládá ze silničního závodu jednotlivců a časovky - za každý z nich se ovšem udělují medaile zvlášť. Zrovna tak jako se například olympijský závod ve sjezdovém lyžování skládá ze sjezdu, slalomu, obřího slalomu, superobřího slalomu a kombinace. ;-) A nikdo zde nepožaduje, aby závodník, jenž se na OH kvalifikuje, povinně vyjezdil nějaké body ve více disciplínách. Kdo je např. specialista na sjezd, tak dost často jezdí celou sezónu jenom sjezd (maximálně občas SuperG).

Samozřejmě, že kdyby jí to CAS povolil až nyní, tak by to vůči těm, co jely i silniční závod, nespravedlivé bylo. I když na druhou stranu tato nesmyslná podmínka se dá lehce obejít tím, že závodník po pár kilometrech silniční závod vzdá.

2 0
možnosti
ZB

Špatný konec.Dodržování pravidel bylo respektováno a ani dobře zaplacený právník na tom nedokázal nic změnit a nějak s tím po česku "vychcat".Pokud jde o princip,tak je to snad dobrá zpráva.Pokud jde o tu trapnou telenovelu,tu si Sáblíková a její tým mohli odpustit,bylo to dost ubohé a pro Sáblíkovou nedustojné,tohle opravdu neměla zapotřebí...

4 1
možnosti
JN

Na tomhle se spolu neshodneme (což mě zase tak moc nepřekvapuje). Mně naopak přišlo sympatické, že Sáblíková bojovala až do konce a na závod se do poslední chvíle připravovala, byť ta šance, že jí nakonec start přece jen povolí, byla reálně malá.

Máte pravdu v tom, že předem daná pravidla dodržena byla - že byla nesmyslná, je věcí druhou. A třeba si to po této kauze uvědomí i pánové z UCI a pro příští OH je pozmění.

2 0
možnosti
SN

:-).....Souhlas ! Dobře placení bafuňáři, jsou v klidu. Oni svoje peníze dostanou ! A když jsem ráno četl blog p. Šestáka, a pak diskusi na fb, kde všichni prokleli Kvitovou, že chtěla Rusce zlomit nohu, tak jsem je uzemnil zprávou z blogu zmíněného autora, vinen je nevzdělaný novinář. S tím souhlasím, i když je blbý dostal zaplaceno ! R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik