Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Při projednávání zákona se ministr nechal slyšet, že nezvládá výchovu svých dětí a tak je nutný zákon, který to bude řešit ve školách. A takoví lidé nám bohužel vládnou.

0 0
možnosti
RC

Tady s tema bufetama, to uz rozjel ten telocvikar a lampasak Chladek..... kde je mu konec.

0 0
možnosti
JN

To máte pravdu - v tomhle je současná ministryně tak trochu nevinně.

0 0
možnosti
JD

Tak hlavně nikdy neměl být prodej takového zboží na školách zahájen. Ano, škola má malou šanci "přeprat" vliv rodiny ve stravovacích návycích. To ještě neznamená že má rezignovat a podporovat prodej s.r.a.č.e.k., případně z něj i profitovat.

1 0
možnosti
TT

Poslední škola, kde jsem ještě zachytil nějaký systém školního stravování, byla reálka v Bavorsku. Školník tam provozoval jeden automat s limčama a jeden s kafama a kakaama (kakaa byly sladký tak, že z toho trnuly zuby). O velké přestávce ze své kukaně prodával mlíka (normální, čokoládový, banánový, malinový či co - ty poslední byly tak sladký, že z toho trnuly zuby) a pamlsky. Pár baget se šunkou nebo sýrem tam vždycky taky měl, ale drtivá většina jeho obratu z kukaně spočívala v prodeji "čokoládových trojúhelníků", "ořechových šneků" a dalších, vše bylo sladké tak, že z toho trnuly zuby. - Představ si, celá reálka byla plná krásnéch děcek. Obézních bylo naprosté minimum, přitom trojúhelníky a šneky baštili a banánovým mlíkem to zapíjeli prakticky všici.

PS: Jediné, co jsem tehdy jako rozdíl vůči ČSSR viděl, byly horší zuby. No, těma zubama to tak asi hasne, s tím špatným cukrem.

1 0
možnosti

Jako obvykle - když se do něčeho začne montovat strát a chce to řídit, dopadne to většinou jako sedláci u Chlumce. ;-D

0 0
možnosti
ŠM

kdyby jim líní a hloupí rodiče nepsali omluvenky na tělocvik a vyhazovali je od počítačů, aby si šly dětičky zaběhat,dát fotbálek nebo projet na kole...to by byl ráj...

4 2
možnosti
PB

;-D..... 1/2 litr mlíka, dva loupáčky, event. jogurt za cca 5,- Kč (svačina !!!),- samozřejmě to zdravý nebylo, proto sem hnedle v prváku na střední přesedlal na Starobrno. rum a zelenou,- ....... tu správnou životosprávu sme pak kolektivně prosazovali aj na VŠ !

1 0
možnosti
JR

J56a48r72a 54R25a75n34k

13. 9. 2016 20:54

Zajimavy blog, i kdyz se musim priznat, ze jsem nikdy do skolni jidelny nechodila, ale sleduji, jak se to dela v jinych zemich:

"https://www.youtube.com/embed/JNgCM7zp30M";

0 1
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik