Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nějak jste zapoměl na pár faktů.

1/ CDU nikde neutrpěla debakl-ztratila jen minimum voličů. Ve většině zemí SPD+CDU má kolem 50% hlasů a více. Nejméně kolem 40% v součtu např, v tom Berlíně. Což je skvělý výsledek po jakékoliv krizi-tedy i po té migrační.

2/V Berlíně už před volbami jasně SPD prohlašovala. že nechce pokračovat ve stávající koalici.

0 1
možnosti
JN

Nevím, kdo tady na něco zapomněl (a nemyslím teď jen pravopis ;-)):

CDU zaznamenala v neděli (volby v Meklenbursku-Předním Pomořansku)nejhorší výsledek v historii. Dostala ještě o čtyři procenta méně než před pěti lety.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/volby-meklenbursko-predni-pomoransko-cdu-afd-fa3-/zahranicni.aspx?c=A160904_151551_zahranicni_san

1 1
možnosti
IK

Ano, Merkel má částečně klesající preference, ale současně i podporu. Ta nespočívá v nadšeném přikyvování To zvádneme,(kontext), ale ve schopnosti vcítit se do komplexní problematiky a v odvaze konat.

Váš první odstavec bych opravila takto: Merkel přiznala určité nedorozumění, přesto působí suverénním dojmem; jinak však působíte spíš Vy dojmem naučených frází.

Během toho, co byli migranti za nelidských podmínek drženi v Madˇarsku, a kdy nebylo jasné, jaké přistěhovalecká vlna nabere dimenze, otevřela Merkel hranice s prohlášením .."Samozřejmě, že přijmeme lidi, hledající pomoc.". Viz http://www.derwesten.de/politik/angela-merkel-und-fluechtlinge-ein-rueckblick-in-zitaten. Zde je možné dočíst její další citáty. Tomu Vy říkáte srdečné vítání a nadšené vábení? A je tohle správné pole pro váš volný "básnický" výklad?

3 3
možnosti
Foto

Máte i mou karmu. R^

..

A abych dostál pověsti „gramatického nácka“, opravte si, prosím, kolego učiteli, toto:

„... skončila s necelými 19% až třetí...“ na „ ... skončila s necelými 19 % až třetí...“, protože

19% = devatenáctiprocentní/devatenáctiprocentně (jedno slovo, tedy bez mezery)

19 % (s mezerou, tzn. devatenáct(i) procent(y).

Obdobně například 5km = pětikilometrový, zatímco 5 km = pět kilometrů, případně 12° pivo (dvanáctistupňové pivo) vs. 451 °F (Čtyři sta pět stupňů Fahrenheita; u stupňů se znak °sází bez mezery k jednotce).

1 1
možnosti
Foto

A nikoli Čtyři sta pět, nýbrž 451, jakož mi vypadla druhá uzavírající závorka za procent(y). Inu dvakrát čti, jednou odesílej. ;-)

0 0
možnosti
AP

A35l16e74s 53P83ř87i33b29y81l

20. 9. 2016 16:58

Panebože, jak toto stvoření může někdo nazývat nejmocnější ženou Evropy ?

1 0
možnosti
Foto

Nejsem sice Pán Bůh, ale dovolím si zareagovat. Kolik znáte mocnějších žen Evropy? Můžete je jmenovat?

3 0
možnosti
EH

Asi o tu nobelovku míru stojí víc než o politickou funkci. Anebo už je mimo realitu, že by mohla mít obojí.

4 1
možnosti
Foto

Merkelová v tom samém vystoupení uvedla i to, co má na mysli. Bylo to zejména upozorňování na problémy nárazníkových zemí tedy Itálie, Řecka (v té době ještě i Malty) nad kterým se všichni pousmívali a považovali to za trik, jak dostat do těchto zemí další finanční injekce. A z celé té její tehdejší aktivity se díky tomu stal nesmyslný padák pro Řecko, který tamní vládu stejně nezachránil a Tsipras si teďka mne ruce. Tohle je ale nad rozlišování lidí s příliš často se opakujícími zdrobnělinami v příjmení.

2 0
možnosti
JN

Nevím, zda to nějak souvisí s Vaším příjmením, ale myslím, že jste docela dobrý alibista. ;-)

1 3
možnosti
PB

..... díkybohu za to, že byla nepřipravená !,- ináč už sme je tady měli !!!

6 0
možnosti
Foto

H65a60n45a 28V88l30k81o11v76á

20. 9. 2016 15:19

Už dlouho si myslím, že Angela Merkelová si žije ve svém vlastním, imaginárním světě. A pro dnes - velmi, velmi výjimečně- souhlasím s paní Jandovou. I když je to od ní opět trolling...

1 1
možnosti
RC

Opearovat s cislem jako "duvera" je nesmysl, podobny tomu Paroubkove, ktery spolehal na pruzkumy verejneho mineni a pak projel volby. Mimochodem, Zeman mel duveru 34%, i 70%, v dubnu letosniho roku 56%. Rozdil mezi 47% a 56% neni zas tak velky a vzdy zalezi na ucasti volicu.

0 0
možnosti
Foto

A víte, co mi to připomíná? Jak se Miloš Zeman (ne)omluvil. :-)

2 1
možnosti
Foto

To Vám to ale hezky připomíná. Jenže špatně.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 40,02
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik