Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I v roce 1976 jsme ještě jako Československo prohráli s Kanadou na tehdy Kanadském poháru 6:0.

Teď taková menši statistika. V poválečné éře od roku 1945 do roku 1993 v době dlouhé 48 let do rozdělení Československa jsme byli jako větší stát celkem 6 x mistry světa. A to v letech 1947. 1949. 1972, 1976, 1977 a 1985. Mezi lety 1949 - 72 jsme dlouhých 23 let mistry nebyli.

V éře trvání České republiky 1993 - 2016 za jsme byli v éře dlouhé 23 let také 6x mistry světa. V letech 1996, 1999, 2000, 2001, 2005 a 2010. Navíc od doby minulé se světová špička ku prospěchu hokeje rozšířila a rozdíly mezi mužstvy se zmenšují. Např. výsledek Československo - Švýcarsko 19 : 1 z MS 1972 se už jaksi opakovat nebude.

0 0
možnosti

To ovšem nemění nic na tom, že jsme na letošním Světovém poháru dopadli jako čučkaři. Proč si to nepřiznat. :-/

1 0
možnosti
Foto

H71a82n24a 85V74l81k22o56v10á

21. 9. 2016 15:26

Ačkoliv nejsem úplně hokejový odborník, můj otec hrával hokej na velmi dobré úrovni a bratr ho hrál jako dítě než se (rozumně) rozhodnul pro multisportovní rekreační kariéru...Nicméně k hokeji můžu říct, že souhlasím níže s panem Morcinkem. Problém je v mládežnickém hokeji. A v penězích. Nikoli ovšem v těch, co do hokeje "netečou", ale v těch co tam tečou jaksi neoficiálně a na základě těchto toků se potom staví v zápasech....

O tom, že dítě ze středněstavovské rodiny prostě na hokej nemá finance ani nemluvě...

1 0
možnosti
Foto

Vite, podle me je problem prave v tom pristupu, ktery treba i vy reprezentujete ... Penize .. finance .. netecou kam maji a podobne .... hokej na jakekoli urovni ma dve roviny. Rekreacni a tu, o ktere zde jde debata ... Rozhodne li se nekdo pro to dat decko na hokej, musi si uvedomit, ze to je proste investice. Zadne statni penize nebo kecy o vychove hokejistu u nas nefunguji ... V Kanade si kazdy, kdo to bere vazne, sahne sakramentsky hluboko do kapsy nebo si pujci od banky, aby jeho kluk nebo holka mohli hrat hokej a mohli se dostat na vyssi uroven. A kdyz bude mit moznost, aby jeho dite trenoval nejaky znamejsi trener nebo hokejista, tak zaplati tucny obnos za toto privilegium, aniz by se musel on nebo druha strana bat toho, ze to bude nekdo probirat v tisku .. Vse to dava smysl ... Jen u nas ma vsechno delat nekdo jiny a vse je nekoho jineho chyba ..... Nestaci makat a myslet si, ze pak samozrejme prijde uspech. Neprijde vubec automaticky .. a to je problem tech kluku dnes. Navic makat u nas neni zvykem ani na nejvyssi urovni.

0 0
možnosti
Foto

Poslední dobou se množí nářky nad tím, že už je zase těžké najít šikovného a poctivého řemeslníka, že chybí kvalitní učitelé, manažeři, že herci už nejsou co bývali a číšníci šidí jako dříve, o slušných politicích nemluvě. Tak si říkám, proč by to v hokeji, potažmo ve fotbale, mělo být jinak. :-)

2 0
možnosti

Problém je v mládežnickém hokeji. Nejen platy trenérů, ale vůbec suma,která do dětí teče je mizerná. Když rodiče musí kupovat ještě v maldším dorostu (extraligy) výstroj, hokejky, protože ty co nafasují jsou na nic, několikrát ročně prasklé nože v bruslích, paltit klukům letní kempy..nemluvě o dopravě na tréningy v ranních hodinách, tak to leze do desítek tisíc ročně a to nemluvím o ,,sponzorských"daech, aby hrál kluk v 1 nebo 2.lajně, i když je na bodech ve 4.nebo 5., která chodí na led občas...Ale čí rodiče nesponzorují, těch rodičů děti nehrajou...

Hokej je časově a materiálně drahý sport již od přípravky, která začíná ve 4 letech dítěte. Když to zjednoduším, buďme rádi, že na SP vůbec hrajem jako samostatná země, když máme minimální mzdu 9,700,-....

0 1
možnosti

a proc by sakra mel nekdo dorostencum kupovat vystroj?

Jak prosim souvisi kvalita hokejoveho tymu s minimalni mzdou? Nehlede na to, ze minimalka je 9900. Hokejiste toho vetsinou moc neumi a pro ne je prave vydelek docela motivujici. BTW, v USA maji minimalku 7.25 USD, takze nejakych 27 tisic korun. Opravdu si myslite, ze to je pro ne nejake terno?

1 0
možnosti
Foto

L21e93o25š 61P48a80t46k51a

21. 9. 2016 12:57

Ti naši blbci. Neměli to dělat: za 15 let 6x vyhrát MS a 1x olympiádu, já to věděl, že se jim to vymstí. Co takhle spadnout z hrušky a radovat se z malých úspěchů, a které jako malá země máme?

Nagano byl extrémní zážitek, vše zlomil zápas s USA a následná euforie, semknutí a Haškova zeď v bráně, prostě to vyšlo. Pokud jste někdo čekal brzké opakování, jste naivní.

SP nyní? Kanada nám dala (stává se), remíza s výběrem Evropy (kde jsou top hráči z Německa, Slovenska, Švýcarska, se kterými na MS hrajeme vyrovnaně nejen my, ale všechny TOP týmy) je málo že?

Co takové Finsko - totální propadák.

Holt ten fakt, že ve sportu musí někdo prohrát a občas to jsou naši se českému fandovi zajídá, viz zde: http://patka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=294014

5 0
možnosti

To, že někdo musí vyhrát a někdo prohrát, je samozřejmě jasné. Problém je ale v tom, že naši hokejisté neprohráli jen nyní na Světovém poháru, ale že na vrcholných akcích (MS či OH) se silnějšími týmy pravidelně prohrávají již delší dobu. Vzpomenete si např., kdy jsme naposledy na vrcholné akci porazili Kanadu, Švédsko či Rusko?

A když se navíc podíváte na výsledky našich mládežnických reprezentací za posledních x let, tak nic nenasvědčuje tomu, že by to v brzké budoucnosti mělo být lepší.

0 0
možnosti

.... šak jedu z vlastní třetiny, dávám levej centr, vrací mi, dávám pravej, na modrý mi vrací a praskám sám, blafák, góóól, 1:0,- a takhle to tam řežu 3x20 minut, doboha, co je na tem tak složitýho ?!?

1 0
možnosti

"Sponzorskými dary" bych začal, vzpomeňme jen, jak se již před více lety /!/ ptali konkrétně Růžičky na jeho názor, a on tam začal něco o "svém klukovi" ;-D. A následně by šéfové našeho hokeje, treněři, třeba i p. Reichel měli říci, jestli by za takového stavu, celkově, třeba ve Finsku, vydržel např. p. Lener na místě šéftrenéra ? Podle mne jistě ne. O Kanadě či Švédsku nemluvě.

2 0
možnosti

Tak nevim, ale moc bych to byt Vami nezjednodusoval. Protoze kdyz tam pridate jeste Svetovy pohar 1996, kde jsme prohrali uplne vse, se skore 4:17, dokonce jsme prohrali i zapas s Nemeckem 7:1!, a pritom dva roky na to vyhrali olympiadu.....

Jak moc se lisily tymy WC 1996 a Nagano 19998? Nebyla to dokonce ani jina generace.

4 0
možnosti

Přesně na to jsem si vzpomněl. Koukal jsem, jak po té ztracené generaci lítali na kluky kolem Jágra v pražské hale plechovky po potupné prohře a hle, za dva roky Nagáno. Ale ruku na srdce. V moc zápasech jsme lepší než soupeři taky nebyli.

0 0
možnosti

D30a80v70i49d 61V50l69k

21. 9. 2016 10:36

Já spíš myslím , že na tak malou zemi jsem vykazovali podivuhodné výsledky v minulosti. Mladí mají dnes spoustu jiných lákadel než sport a taky hokej je asi dost drahý koníček. Půlka ženských je rozvedených, chlapi dlužej 13 miliard na alimentech, takže mnohdy je to asi i nad možnosti rodičů. A pak asi i chování bafuňářů, viz Růžička ,nepřispívá k atraktivitě hokeje. Ale je to škoda, bývala to radost i pro mě nesportovce. Díky za zajímavý blog.R^

4 0
možnosti

Já děkuji za výstižný komentář, se kterým vesměs souhlasím.

0 0
možnosti

Není to jen hokej v čem pokulháváme......ale berte to jinak....jak se může malý stát s cca 10 000 000 lidmi měřit s USA, které mají 320 000 000 lidí.......nemůžeme..když se nám někde něco povede je to obvykle jen vlaštovka.

Ale zkuste si udělat jiné poměření..........a to USA versus EU A SPOČÍTEJTE si medaile na olympiádách.........

je nutné porovnávat věci porovnatelné a to i ve sportu........

když vrhneme prostředky do jedné oblasti, budou nám chybět někde jinde........prostě nemáme dost.............je ovšem možné se skutečně rozhodnout a věnovat se jen určitým oborům, a do nich vrhnout prostředky..a pak skutečně se může stát, že budeme v některých oborech na světové úrovni, či dokonce špičce...........ale je nás málo na to, abychom byli jedničky ve všem.......

a pak tedy nastane otázka, co je víc.............HOKEJ NEBO VĚDĚNÍ....když by se to bralo podle preferencí missek..tak asi ten hokej........:-):-):-) já bych více preferoval VĚDĚNÍ....

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS