Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tady se zas melou nesmysly. Počet návštěvníků Oktoberfestu klesl asi o 0,4 milionu ale takové poklesy a zas vzestupy byly i v minulosti. Např. v roce 2012 dokonce o půl milionu, v letech 2007,08,09 dokonce pokles ve třech ročnících v řadě pokaždé o 300 000. Ten počet prostě kolísá a letos byl ročník s poklesem, příští rok to může být opačně. Pozitivní zas může být, že sice přišlo míň lidí, ale piva se vypilo skoro stejně jako loni.

Ty tělocvičny se v Německu také vyprazdňují, btw tento týden bylo ohlášeno, že do Německa přišlo ne 1,1 milionu lidí ale pouze 840 000, protože v systému byly nějaké duplicity, někteří lidé stáhli žádost a v Německu neskončili apod.

Vadí mně, že se u nás píše o každé věc, do které se v Německu zapojí nějaký uprchlík (což někdy ani nemusí souviset s tím, že je to uprchlík nebo migrant), ale o útocích na jejich ubytovny apod. se nepíše vůbec.

Hlavně si myslím, že by naše vláda měla mít koule a vyjádřit se k situaci v Maďarsku a Polsku, které se v současnosti opravdu neposunují příliš demokratickým směrem. Oba tyto státy pro nás mohou být (pokud budou pokračovat ve své současné politice) do budoucna spíše přítěží. Proto je pro mě intenzita Visegrádské spolupráce v posledních měsících a letech spíše negativní.

0 0
možnosti

J71a80r93a 92R47a61n37k

27. 9. 2016 23:46

Podle mych navstev z Ceska - je nalada skutecne blba a neco tam opravdu chybi;-(

0 6
možnosti

Když například prohrajeme ve fotbale nebo v hokeji, tak ano, ale jinak si myslím, že to tak zlé zase není... 8-o

1 0
možnosti

Tak pojmenování Ruzyně po VH mi vadí nejméně. Je to ve světě časté, nejen de Gaulle ale třeba i Franz Josef Strauss v Mnichově. Kennedy také nebyl vzor morálky a má letiště. Jízlivě se říká, že si Západ vybral Havla k přeměně Československa, poněvadž vhodnější tady nebyl. Popravdě ve východní Evropě kromě Walesy si na žádný "symbol" nepamatuji.

0 0
možnosti

sekta známa ako Havlisti chce presadiť vyznávanie svojho kultu pre všetkých povinne.

9 4
možnosti

J89a79r65a 86R10a54n48k

27. 9. 2016 23:47

Zkuste to same s Ficem, nebo mate lepsi vyber na Slovensku?Rv

0 4
možnosti
Foto

H66a21n10a 81V89l77k57o66v88á

27. 9. 2016 16:32

Víte, pane Nožičko, cítím se jako středněpravicový volič - a od Vašich trollů to často schytám. Vím, že Vy jste středně levicový....

Já sama mám blbou náladu z toho, že jako středněpravicový a Havlovecký volič nemám koho volit...Jméno Václava Havla si do úst berou strany jako rukojmí bez ohledu na obsah.

Koho ale lze volit? TOP 09 s knížetem odtrženým od reality? KDU-ČSL, která jde do koalice s kýmkoli a potom se od společného hlasování distancuje? Je mi líto, ale jako středněpravicový volič (skutečně tápám, protože ze znechucení jsem v posledních pár volbách nevolila a i to se vymstilo přes Věci veřejné, ANO nebo obskurní místní uskupení jako je např. Žít Brno, které v rozhazování veřejných peněz předčilo ODS i ČSSD) se vracím k ODS, ze které utekli ti, "jimž už se to nevyplatí" a zůstává ta racionalita.

10 2
možnosti

Já sice ODS volit nebudu (jako střednělevicového voliče jste mě odhadla správně), ale jinak s tím, co jste napsala, určitě souhlasím.

1 0
možnosti

Tak TOPce Havel chybí, to je jasné. Mně taky pár lidí chybí, ale VH mezi nimi není, ačkoliv můj postoj k němu nebyl nikdy negativní. KS zkrátka stárne a má asi blbou náladu.

10 0
možnosti

Jinak ta zahraniční politika mě štve taky. Nelíbí se mi, když vláda a prezident se k zahraničním otázkám vyjadřují více než rozdílně.

2 0
možnosti

To ovšem bylo i v minulosti - rozdílné názory na zahraniční politiku byly i v době, kdy byl např. prezidentem Havel a premiérem Klaus (a ministrem zahraničí Zieleniec) nebo když byl naopak Klaus prezidentem a premiérem byl Paroubek.

2 0
možnosti
Foto

Letiště V. Havla jako název stejně nikdo neveme, furt to bude Ruzyně.

To není třeba řešit.

Prostě politické pojmenování, které národ neveme (a když jo - tako jako letiště havlák, což je fakt humus = zlatá Ruzyně).

14 0
možnosti

Ale jo, spousta lidí na to slyší.

2 0
možnosti

"Dodnes například řada Čechů kroutí hlavou nad tím, proč bylo brzy po Havlově smrti ruzyňské letiště přejmenováno na Letiště Václava Havla, když původní název Ruzyně byl spoustu let zaužívaný a navíc Václav Havel zrovna létání dvakrát v lásce neměl."

ad 1) Jestli to není tím, že po státnících bývá zvykem pojmenovávat nádraží, letiště a jiné významné veřejné budovy

ad 2) Argument, že Václav Havel neměl létání v lásce je tak hloupý, že nemá cenu to ani nijak rozebírat. :-P

4 3
možnosti

Já si zase myslím, že nemá cenu jakkoliv komentovat Váš příspěvek - každý nechť si o něm učiní úsudek sám. :-P

8 4
možnosti

..... sem ráno praskal k zubařovi,- nálada byla velmi blbá a Havel mi neskutečně chyběl,- umrtvenou hubu pomale rozhejbávám slivovicou a světe div se !,- nálada je skvělá, nebe bez mráčků, všecko de samo, nic není problém,- aj ten Venda mi nějak přestal chybět ! ,- .,.,... by jeden neřek co dokáže jedna mizerná resekceV!

5 0
možnosti

J95a22r54a 28R57a11n43k

28. 9. 2016 0:03

Tak si dej Peto slivovici a pripij Milosovi na dalsi chrup!:-)R^

0 5
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik