Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co by říkal na počínáni Bakaly: Tak už máme co jsme chtěli. Mafiánský kapitalismus.

2 0
možnosti
MP

Pokud si vzpomínám, tak ve věci majetku, jakmile se věc začala nějak sporně vyvíjet, byl VH hotový Šalamoun, stejně jako jeho bratr. Mamon se převedl na manželky a hotovo.

5 0
možnosti
Foto

Karma od Hermánka, spolupracovníka stb, který na něho měl možná za komunistů donášet, mluví za vše. Máte být na co pyšný, pane učiteli :-\

4 7
možnosti
PB

..... jak říká, Maláčová !,- "by se s tím nesmířil a aktivně by se pokoušel věci vysvětlovat a řešit !" Zkrátka by národu vysvětlil, že kauza OKD je takové, jakési, podivné cosi, smysluplné, však neuchopitelné ........ zkrátka švajnerajnV,žejo!

4 0
možnosti
OP

A ještě k té M. Maláčové - je to misska, která chce co? Světový mír přece :-)

2 0
možnosti
OP

Víte, pane autore, vymýšlet si, co by myslel či dělal někdo, kdyby ještě žil, není fér. Já např. jsem v Havlovi viděla velkého realistu i snílka, a tak jeho chyby přičítám jeho snílkovství a jeho přínos přičítám jeho realismu. Vůbec si nemyslím, že kdyby žil, by podporoval příliv uprchlíků, pouze by zůstal humanistou. A je to také jenom kdyby :-)

3 0
možnosti
RC

ad

Když Zdeněk Bakala v roce 2004 koupil společnost OKD, získal tím od státu i 45 000 hornických bytů, za něž zaplatil pouhých 1,7 miliardy korun (což vycházelo zhruba na 40 000 korun za jeden byt).

Bez ohledu, co si o Bakalovi myslim, tak:

1) Pokud vim, tam Bakala od statu nic neziskal, nebot OKD koupil od Kolacka.

2) Zakon nedovoluje prodavat jen tam z pleziru pod trzni cenou - podnikatel se musi chovat jako radny hospodar a nikdo (tedy vlada) nikoho k tomuto prodeji nezavazala.

3) OKD je v problemech zejmena kvuli nizkym cenam uhli. Nekrachuje pouze OKD, ale spousta jinych cernouhelnych dolu.

6 1
možnosti
MS

Ad 2) Zákon to sice nedovoluje, ale ve vysokých patrech politiky se to děje. Viz pohádkové zbohatnutí expremiéra (a dnes nebožtíka) Grosse. :-/

4 0
možnosti
RW

Když mu nevadilo kšeftovat s stb Junkem a vytáhnout z polostátního Chemapolu 40M těsně před krachem, tak by jistě by s Bakalou neměl problém. Hlavně že lavička...

9 0
možnosti

Spíš se zeptejte Bohuslava proč mu to prodal za hubičku. VH s tím prodejem zřejmě nic neměl tak je diskutabilní předjímat co by na dnešní vývoj řekl.

3 0
možnosti
JN

Pokud si můj článek přečtete pořádně, tak nejspíš zjistíte, že téma článku se netýká toho, zda měl Václav Havel něco společného s prodejem OKD (to nejspíš opravdu neměl), ale toho, co by dnes říkal na "morálnost" Bakalova jednání.

2 0
možnosti
Foto

Ruka ruku myje... Já myslím, že by se oba páni miliardáři tak nějak shodli, pohovořili by o tom, a zaujali by jasné stanovisko...R^

3 1
možnosti
Foto

H97a15n40a 79V56l69k57o53v24á

4. 10. 2016 14:34

A to já zase ne. Myslím, že Václav Havel by asi udělal nesouhlasné hm a potom by se věnoval světotvorným věcem. Tak trošku (a ku škodě nás co ho jako politika máme rádi) byl nad těmito miliardovými přízemnostmi.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik