Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J41a73n 93Z82i30e81g81l14e86r

14. 10. 2016 10:52

Prezident Václav Havel měl samozřejmě své chyby. Ale, to že nezabránil nomenklaturním kádrům v ovládnutí ekonomiky, za to vážně nemůže. Prezident v demokratickém státě není diktátorem. Privatizace byla prováděna na základě zákonů, které připravil tým Václava Klause a schválil Parlament, s tím Havel nemohl nic dělat.

0 0
možnosti
JL

Lidé mají tendenci pro jednoduchá řešení. Takže když jim někdo předloží jednoduché řešení, rádi se ho chopí. Fakt je ten, že Havel se jako prezident vyautoval z hlavní politiky, ta se přece děla ve vládě a pak ve svobodném parlamentu. Proto už mohl jen tiše přihlížet, jak Klaus a Mečiar porcují federaci. Hlavní podíl na ekonomickém vývoje ČR měl potom Klaus, to snad nikdo nezpochybňuje. Další hlavní podílník vývoje byl i Zeman, který sliboval záchranu, ale jeho ministři tunelovali Libertu...atd. Pak Gross a blbá nálada už nemohla být blbější. Zkorumpovaná vláda Nečasova pak už blbosti české politiky jakoby nasadila korunu. - Když se na to podíváte neosobně, tak národ, který si dělá vlastní zákony na všechno a máloco funguje a všechno vyprodal do zahraničí, si asi nic lepšího, než má, nezaslouží. Probrali jsme se, až když jsme si povšimli, že důchody jsou na hranici chudoby a platy reálně nestoupají už ani omylem. - Jedině snad vyměnit národ. Nebo počkat...až evoluce poněkud postoupí.

0 0
možnosti
Foto

Pan Vodvářka napsal svůj názor na Václava Havla, stejně jako jiní blogeři.

Buďme trochu tolerantní a respektujme názory jiných.

Konfrontace není dobrá pro nikoho.

0 0
možnosti
JN

Já názor pana Vodvářky samozřejmě respektuji a jak píši v mém blogu, v mnohých věcech s ním i souhlasím. A pokud bloger zareaguje na blog někoho jiného slušným a korektním způsobem, tak na tom nic špatného nevidím.

0 0
možnosti
Foto

H80a56n98a 44V62l19k44o60v57á

6. 10. 2016 13:56

Ještě mne - krom mého postoje k Václavu Havlovi jako k lidsky chybujícímu a lidsky moudrému člověku, vyjádřeném níže v diskusi - zaráží jedna věc - proč zrovna TOP 09, potažmo její komunální koalice (např. neschopné sdružení Žít Brno) se pasují do role nástupců a zastánců Václava Havla?

Mnohokrát jsem zde napsala, že se cítím být středopravým voličem a v podstatě nemám koho volit (až na "znovuzrozenou"ODS). To, že si politici z TOP 09 a různých obskurních neomarxistických sdružení berou do úst Václava Havla jako záštitu nepovažuji za důkaz, že právě oni jsou pokračovateli myšlenek Václava Havla. Spíše naopak. Možná bychom se divili co by k tomu Havel řekl.

0 0
možnosti
PH

P72a75v19e73l 29H61o26r29á66k

6. 10. 2016 14:06

Proč oslavují Václava Havla? No asi pro to samé, jako si ho komunisti vybrali za prezidenta. Aby jim pomohl udržet moc, v případě komunistů jim moc politickou pomohl přetransformovat v moc ekonomickou, o které se jim před rokem 89 ani nesnilo.

0 1
možnosti
LH

Václav Havel nikdy spojení humanitární bombardování nepoužil, pane učiteli...

3 0
možnosti
JN

Doslovně ne, ale v tomto duchu se vyjádřil - viz diskuse níže.

0 0
možnosti
MN

Václav Havel byl normální člověk z masa a kostí, který měl stejně jako ostatní hromadu chyb. Pořád nechápu, proč ho jedni staví na piedestal a dělají z něj svatého, zatímco druzí ho obviňují i ze špatné úrody švestek...

Čim to, že zrovna Havel dokáže vyvolat v lidech takovou hysterii?

3 0
možnosti
KS

Havel má tu smůlu/štěstí, že je historickou osobností, kterou si naprostá většina lidí pamatuje. Za padesát let už bude jeho obraz rozostřený a za sto let z něj bude pozitivní/negativní legenda. Jako z každé historické osobnosti.

0 0
možnosti
TT

Když budou ti havlisti takhle pokračovat - když jim to nezatrhneme -, tak za padesát let se bude jezdit nikoliv po D1, ale po Dálnici Václava Havla. Z Českého Havlova do Moravského Havlova.

5 1
možnosti
KN

Jak jsou sprosté některé urážky na adresu Václava Havla, tak za sprosté považuji rovněž mnohé příspěvky "obhajců" Havla, viz. pod tímto blogem pana Nožičky.

Článek pana Vodvářky vnímám jako manipulaci, prostě si to napsal tak, aby odpůrce Václava Havla mohl poplivat. Coź následně s chutí udělal.

Myslím, že tento styl komunikace je pro demokracii nepřínosný.

Já obdivuji Havla za jeho činnost před převratem, ale je poctivé říci, že těch odvážných bylo více, a mnohdy v těžších podmínkách než Havel, navíc bez finanční podpory, kterou měl pan Havel. No "los" mediální a všudepřítomné adorace padnul na Havla. Tak to chodí. Což nemění nic na tom, že Havel byl výraznou osobností našich novodobých dějin.

No druhou prezidentskou a poprezidentskou etapu koukám, a moc nechápu. Pan Nožička svoje výhrady popsal a já s nimi souhlasím.

Navíc nechápu, jak mohl ochotně podporovat válečné útoky bez mandátu OSN na suverenní státy. Co stalo v Kosovu a Iráku není třeba asi popisovat.

No a co vůbec nepochopím je např. "prátelství" s panem Bakalou, Junkem a spol.. To je čiré popření sloganu "pravda a láska ....". Nechápu, proč tak bohatý člověk si nechal přispívat na svoje aktivity Bakalou, o které při svém IQ musel vědět, co je zač. To jsou tak úplně do oči bijící věci, že to bylo chování, které postrádá integritu, že asi nemusí moc těžké pochopit, že v této zemi, je hodně lidí, kteří mají na Václava Havla jiný názor, než ten, který je nám poslední dny tlačen médií.

12 5
možnosti
Foto

Mohl byste, pane Novotný, napsat, kde "plivu" na odpůrce Václava Havla?

Děkuji předem.

8 0
možnosti
KB

K27a17r10e30l 64B78o87k

5. 10. 2016 19:23

Někoho lidé mají rádi, někoho ne. Nevím, jak dopadnete Vy.

0 0
možnosti
TT

Havlistům asi praskne céva. Ale ono jich zase tolik není.

2 4
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik