Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen by mel zajimalo, jak by ve finale vypadalo skolstvi, kdyz se k nemu budou vyjadrovat ucitele, kazdy si mysli neco jineho. Telocvikat Chladek prosazoval 3. hodinu telocviku. Kdyz se zeptate ucitelu na maturitu z matematiky, tak nekteri reknou - ANO, jini reknou NE. A ted si vyberte. Osobne mam zkusenost, ze nekteri ucitele zamrzli v dobe pred rokem 89, prestoze tehdy jeste ucitely nebyli. Naprosto typicke to je v predskolnim vzdelavani.

Tim pochopitelne nedavam souhlas s citovanymi "odborniky". Ale zazil jsem jako ministry lidi, co vyucovali, nekteri dlouho. Na profesora Vopenku nadavala jedna ucitelka ze zakladky, co jsem ji znal. Pilip, pohroma skolstvi, tez ucil. Kuchtova byla taky ucitelka. Jednou jsem to pocital, myslim, ze jsem to psal v nejakem komentari v jednom z Vasich blogu - od roku 1989 na MSMT byli cca 1/2 doby lide, kteri meli s ucenim zkusenosti. Presto skolstvi jde setrvale dolu.

BTW, na dva casto citovane odborniky, dokonce s praxi, jste zapomnel. Dost casto media cituji mladeho Klause a Steffla.

0 0
možnosti
Foto

H47a70n73a 20V22l79k41o88v65á

12. 1. 2017 20:19

Mladý Klaus skutečně ví o čem mluví.

1 0
možnosti

J32i13r71i 24C68e46e

11. 1. 2017 15:50

Ti odborníci, které jste ve svém blogu zmínil, jsou především experti na sepisování dotačních žádostí, leštění klik na příslušných ministerstvech a pěstování vazeb se spřátelenými presstituty, kteří jim pak otevírají dveře do médií.

Už jen fakt, že přímou prací s dětmi se ve svém profesním životě většinou vůbec neobtěžovali, by je měl diskvalifikovat z jakékoli diskuse. Skuteční pedagogičtí experti se tomuto odpadu pouze smějí.

Ve vámi zmíněném výčtu "expertů" chybí ještě eso jménem Laurenčíková, která to ve koaliční vládě ODS dotáhla z aktivistky a členky Zelených až na náměstkyni MŠMT.

Na MŠMT došla situace tak daleko, že během působení ministra Lišky byli z resortu vypuzeni odborníci s praktickými zkušenostmi z terénu, kteří byli nahrazení teoretiky z neziskového sektoru, jejichž přičemž jedinou kvalifikací byl ten správný ideologický pohled na svět. Tento neblahý trend ovšem započal již během působení ministryně Buzkové.

12 1
možnosti

M65a83r48t11i95n 77R68a82m

11. 1. 2017 19:02

Pardon, mělo to být +

0 0
možnosti

R^ máte pravdu, snad jen to "dávat domácí úkoly je zcela nepřípustné" jste trochu přehnal ;-)

1 1
možnosti

Možná ano, ale podle nejnovějšího výkladu ČŠI je nepřípustné dát pětku žákovi, který se úkol ani nepokusil vyřešit.

0 0
možnosti

.... tak když vezmem v potaz, že sa dá celá EU vodřídit jedním knihovníkem, tak k čemu nějaký studia, žejo ?!- šak nemusime chodit daleko a vnitro je teho zářným příkladem,- enem tak matně,- .... pasák krav, strojvedoucí, novinář, zelinář atd. vo obraně se radši nezmiňuju ;-D ......... tak k čemu sa vlastně učit VEU ?!?

9 0
možnosti
Foto

H72a75n27a 43V38l73k80o11v92á

11. 1. 2017 14:26

V zásadě máte pravdu. Ale ono je to asi tak, že nějaký novinář vyhrabe nějaké teoretického odborníka a ti další už se nenamáhají hledat jiné. Stejné je to třeba s psychology nebo právníky. Nicméně v praxi vnímám, obzvláště co se inkluze týká, asi 90 % naprosto opačných názorů než je ten "správný". Jak od učitelů, tak od rodičů.

6 0
možnosti

To je právě ono: v praxi je to obvykle zcela jinak, než jak je to popisováno v médích...

5 0
možnosti

Ano, nejenom v našich médiích není důležité co znáte, umíte, ale zda máte ten správný názor.

13 0
možnosti
Foto

obávám se, že máte pravdu.

10 0
možnosti

20 praxe učitele je k ničemu ... Tak, jako byl v socialismus náš nejlepší lezec horský s. Boriš. (ten co uměl po skalinách), tak je tomu u s. Březiny - ČSSD. Aniž by měl uváděnou praxi, trumfl i s. Štrougala - do té doby nejmladšího ministra ČSSR. Březina taky umí, od rad v DP Praha - přes tvorbu dětí - při dodržení zásady - každá matka jiná - Nyní radí Ministerstvu školství ! Ideální člověk - není možné, aby se to tam nepohnulo ! Vy prudíte s nějakými 20 léty praxe ... :-)

8 0
možnosti

Jenže Štrougal tam vydržel asi 25 let a z ministra vnitra se z něho stal letitý premiér - Březina tam byl jedno volební období a to ještě jako ministr bez ministerstva (umělecky se tomu říká - bez portfeje).

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS