Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kromě toho se domnívám, že většina lidí mluví o nesvéprávnosti voličů či národě vidláků především tehdy, když volby nedopadnou dle jejich představ a národ si vybere někoho jiného, než koho chtěli oni sami. Tak jako asi každý, ani já nejsem vždy spokojen s tím, jak volby dopadnou.

Zdroj: http://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=587220

Většinou s Vámi nesouhlasím, ale tady se shodneme. Ale ještě jeden typ lidí rád mluví o Čecháčcích či vidlácích. Jsou to lidé, kteří sebe sama vnímají jako lepší (dost často pro z neznámých důvodů :-P) než ten zbytek.

Třeba fakt, že jsme si vybrali ožralého, ulhaného a vidláckého prezidenta, neznamená, že jsme ožraly, ulhaný a vidlácký národ. Jen to znamená, že příliš mnoho lidí přesvědčily jeho jiné kvality, které bohužel zakryly ty negativní a také to znamená, že jeho protivníci byli hodně, hodně slabí.

4 1
možnosti
VM

Souhlas a karma. Tato zem je i zemí méně inteligentních lidí a lidí s jiným názorem. Demokrat by to měl prostě respektovat. V opačném případě budeme (a jsme) zemí vedenou politickou oligarchickou mafií, která d semokracií kromě mediálně zmanipulovaných voleb a leckdy nejen mediálně, nemá nic společného. A obráceně. Kdo dává právo jedněm, povyšovat se nad druhé a vykřikovat, že jejich hla je snad nějak méněcenný?

5 1
možnosti
Foto

Hezky jste to Zemanovi nandal

2 5
možnosti
LN

L68a77d28a 44N14o20v80a28k

16. 2. 2017 2:43

na přímé volbě je krásně vidět, jak se národ dá vmanipulovat do pro něj velmi nevýhodné situace.. Ať si plácáte co chcete.., prakticky vždy bude přímá volba prezidenta vést k tomu, že bude polovina národa vyprávět o tom, že to není jejich prezident a úcta k této osobě (která nemá skoro žádné pravomoci a měla by především reprezentovat..) bude tak na úrovni úcty k husákovi....Rv:-/

2 0
možnosti
TP

Neviděl bych to tak zle. Zeman si postupně respekt získal, těch křiklounů proti němu zůstalo jen pár a ti už jsou tak zdiskreditovaní a pořád ti samí, že už jsou národu pro smích.

3 3
možnosti
Foto

R58o42m97a57n 28K33o47z31e84l

15. 2. 2017 23:52

Souhlas. V nepřímé volbě nešlo ani o to, kdo bude vlastně zvolen, důležitější bylo za hlas co nejvíce získat, vykupčit, např. někteří byli za církevní restituce ochotni zvolit kohokoli, jiným zas šlo o to se pomstít, vyřídit si účty.

Václav Klaus (co sám chtěl jít do přímé volby) upozorňoval, že prezidenta vyberou média, což se naštěstí nestalo.

3 0
možnosti
LN

L41a93d74a 32N68o16v62a79k

16. 2. 2017 2:46

normální politika..., kultivovanější, nebo méně kultivovaná.., nebo nekultivovaná, jako u nás...

1 0
možnosti
IM

I49v57a25n 31M40i92n89á84ř

15. 2. 2017 21:34

Je velmi překvapující, jak je od zvolení současného prezidenta - neustále "in" - jej nepřetržitě kritizovat. Pokud mu již někdo, přece jen musí dát v něčem za pravdu, vždy pak začne omluvou: "Já sice Zemana nemusím.., Já Zemana nevolil, ale tentokrát .. atd. Často mě pak napadá - kam tedy zmizela ta nadpoloviční většina .. jeho voličů a příznivců ??

0 0
možnosti
RJ

R86a60d34e37k 61J39a62r89o20š

15. 2. 2017 21:42

Většina z nich sedí po knajpách (muži), nebo čumí na Ordinaci, Ulici, Přístav a podobné TV skvosty (ženy)...

2 2
možnosti
DB

na světové konferenci o škodlivosti kouření se nejstaršímu DR.DR. PROF.PROF. dostalo několika standing ovations....když stařičký pán po své přednášce usedl, sáhl do kapsy saka, vytáhl krabičku cigaret a zapálil si...jeho kolega ..jen DR a Prof..se ho udiveně ptá..pane profesora, vy s takovou úžasnou přednáškou o škodlivost kouření a vy si zapálíte???????

PROFESOR ODPOVĚDĚL............učitel je jako milník, může být prohnilý, ale musí ukazovat správnou cestu........................

7 0
možnosti
RC

O odebirani volebniho prava obcas v zertu mluvim. Matne si vzpominam treba na priklad zeny, ktera mela asi sedm deti a byla asi na osme interupci. Par dalsich prikladu bylo, jak konkretne vypadaly, si uz nevzpominam. Zduvodnoval jsem to tim, ze pokud neni schopen clovek alespon trosku ridit svuj osobni zivot, proc by stejne silnym hlasem mel ovlivnovat zivot ostatnich. Ano, vim, ze by takove odebirani volebniho prava bylo cestou do pekel kvuli zneuziti. Na druhou stranu, proc ma mit volebni pravo clovek, ktery byl pravomocne odsouzen za umyslne spachany nasilny trestny cin?

Obcas take mluvim o ruzne vaze hlasu, napriklad pro lidi placene statem a pro lidi skutecne odvadejici dane.

Zcela vazne pak rikam, ze pro narod, ktery nadava na sve politiky, ktere se vlastne neumi poradne zvolit tak, aby byl spokojeny, je referendum zbytecne. Neinformovana vetsina totiz na zaklade PR a medialni masaze pak rozhoduje o vecech, kterym nerozumi. Rozhoduje ciste emocialne, bez racionalniho uvazovani. Lidi, kterym se tento muj nazor nelibi, se pak ptam - kolik % lidi si myslite, ze si v nasem jedinem referendu - o vstupu do EU - pred hlasovani skutecne precetlo odpovidajici dokumenty, napriklad pristupovou smlouvu. Rada lidi dodnes netusi, ze jsme se schvalenim vstupu do EU zavazali prijmout i EURo.

Casto v zertu rikavam, ze optimalni je vlada osviceneho monarchy (tedy asi ne dedicna). Problem je, ze neexistuje cesta, jak takoveho osvicence najit.

Takze ve finale z toho vyjde to, ze aktualni stav (s drobnymi vylepsenimi) je v podstate to nejlepsi, co lze vymyslet. Jedno z vylepseni by melo byt takove, aby poradi na kandidatce (urcene stranou) NEOVLIVNOVALO zadnym zpusobem volbu - tu by mely ovlivnovat kladne a zaporne preferencni hlasy. Jinak se nekterych lidi NIKDY nezbavime.

3 2
možnosti
JN

S posledním odstavcem souhlas.

2 0
možnosti
Foto

Jen vidlácký národ si zvolí vidláckého prezidenta., který bude mít pořad na vidlácké televizi.

3 19
možnosti
Foto

Přečtěte si Nepila Střevíce z lýčíR^ A pak si na Vaš vidle připojte svůj TV a přijímejte s předklonou Brusel;-D

8 5
možnosti
EH

Dokud nebudou strany a kandidáti brát voliče jako partnera, bude vyhrávat druhá strana.

A nemyslím tím uplácení koblihami, sociálními výhodami apod.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1580
  • Celková karma 39,81
  • Průměrná čtenost 3246x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik