Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Je zajimave, ze obeti systemu lide hledaji pouze mezi dluzniky. Kdo kdy poukazuje na obeti - veritele?

Meli jsme v dome pani-duchodkyni, co spotrebovala teplou vodu za 300 tisic. Museli to za ni zaplatit ostatni. Nastesti jsme velky dum, tak to nebyla takova darda. V dome, kde bydli mi rodice, by to bylo 10 tisic na byt!!

6 0
možnosti

Vzdyt tady vubec nejde o navraceni dluznych penez, s tim snad kazdy souhlasi, ale o jejich znekolikanasobeni, nebo znacne navyseni a nerespektovani majetku nedluzniku.

1 0
možnosti
MB

Jako tradičně nemáte ani ponětí, jak fungují exekuce a exekutoři, kteří jsou jenom poslední instancí ke splacení dluhu. Tady je celý postup: Jestliže nešlo o omyl ale o opomenutí, požádá věřitel o zaslání chybějící platby. Záleží na trpělivosti věřitele, kolikrát takto klienta kontaktuje. Napoprvé s ním ještě jedná jako s váženým klientem, s každým dalším kontaktem je čím dál tím odměřenější.

Když klient i po tomto procesu dluh neuhradí, předá věřitel případ advokátní kanceláři. Ta zašle dlužníkovi předžalobní upomínku, ve které stanoví termín na zaplacení dluhu. Čas bývá přiměřený, ale ne příliš dlouhý - obvykle tak deset dní. Klient má v tuto chvíli ještě šanci domluvit si jinou formu splátek.

Jestliže dlužník neplatí ani nejedná, jde celá věc k soudu. Ten v naprosté většině případů rozhodne ve prospěch věřitele. Dlužník, který nezaplatí ani po soudním rozhodnutí se vystavuje reálnému nebezpečí exekuce.

Takže exekutoři nastupují až tehdy, kdy dlužník DLOUHODOBĚ NESPOLUPRACUJE s věřiteli. Což byl přesně případ pana Janoty, takže jak tady už nekteří podotkli, nedělejte z něj bezduchou oběť exekutorů. Byla to především jeho vina, že se do té situace dostal.

5 4
možnosti
JH

J53i68ř85í 63H20r79b90e12k

24. 2. 2017 9:35

T-mobile mi napsal za cca 100Kč úřední dopis kvůli kterému jsem musel na poštu ve kterém figurovala hodně nepříjemná slova (nechci nepřesně citovat), která na mě působila dost výhružně po jedné opomenuté splátce;-) -> už mám jiného a myslím, že spokojeného operátora:-)R^

Z popisu pana Janoty, ve kterém nevěřím, že by měl potřebu nějak lhát, protože mu už o vylepšení nějaké životní perspektivy nešlo, bylo vidět že se splácet snažil a rozhodně bych jeho život v posledním roce z jeho popisu neoznačil „neplatí ani nejedná“.

6 0
možnosti
MS

Já naprosto souhlasím s absurdností situací,kdy je následkem člověk obětí exekuce,ale nedělejme rychlé závěry a z pana Janoty mučedníka.Vše co se konkrétně stalo v Napajedlích,známe jen z jeho článku na blogu,kde spal po noční a slyšel hlasy v bytě.Exekutoři také ze sebe nenechají dělat blbce,takže budou tvrdit,že před vstupem bouchali a zvonili,takže je to tvrzení proti tvrzení a pravda bude někde uprostřed.Já tam nebyl,vy ano?A samozřejmě žádný další soused,který by do sporu vnesl trochu světla.

Jakým způsobem se inteligentní(z jeho článku IQ 124)vzdělaný historik,který ve svém dalším článku přizná,že za rok vydělal 250 000 Kč superhrubého a čistého přizná 160 000 Kč(to je 13 333)dostane do dluhové spirály?To mi trošku nesedí.Zhruba tolik jsem bral ve Šťáhlavech a musel jsem se uskromnit,ale přežil jsem bez půjček.Možná-jen trochu možná-kdyby lidé přestali zevlovat na blozích a začali vydělávat peníze(brigádně,přesčasama),tak by se tolik tragédií nemuselo stávat.Já mám hypotéku,rodinu a taky za mě peníze nikdo nevydělá. Ale to je ta dnešní doba,každý chce všechno hned - drahou televizi,počítač,exotickou dovolenou,auto,lepší telefon atd.....Netvrdím,že to byl případ pana Janoty a nevím v čem se zadlužil,ale pamatuju si jeho příspěvek v diskuzi...."Člověk má proti hlouposti bojovat" a jaký on zvolil způsob boje?A oba víme,že on byl hodně inteligentní.

5 0
možnosti
RM

Zeptám se i zde - je normální, že pokud exekutorovi neotevřu, tak se mi vláme bez policie do bytu?

3 0
možnosti
BK

Děkuji za článekR^

2 0
možnosti
JH

J91i44ř83í 27H72r97b33e57k

24. 2. 2017 7:01

Tady by se především měla udělat nějaká odborná analýza dopadu současného exekučního zákona na dlužníka, srovnat se zákony okolních vyspělých zemí - Německo/Francie/VB/Švédsko... troufám si odhadnout, že v této věci bych si od nich rád nechal poradit na rozdíl od jejich představ na „řešení“ migrační krize

10 1
možnosti
VK

Ono by chtělo hlavně lidi vést k finanční gramotnosti a odpovědnosti.

2 1
možnosti
VK

Klasická Nožičkova demagogie. Vybrat excesy, zobecnit je a vydávat za pravdu. Co se třeba týká nevidomého, tam neměl máslo na hlavě ani tak exekutor že? Ale když se to hodí. Jinak klasika, ani se nenamahal zjistit si znění odůvodnění rozsudku a čerpá pouze z vyjádření toho pána. Tohle si v právu dovolit nelze. Holt student pedagogiky s patentem na rozum s možností publikovat, to je nejhorší možná kombinace.

0 8
možnosti
JN

Ti znalí zdejších poměrů již samozřejmě vědí, že patent na rozum má tady na iDNES pouze Kopřiva. Přesto by však génius jeho typu mohl např. vědět, že ne každý, kdo je středoškolským učitelem, musel nutně studovat pedagogickou fakultu. ;-)

5 2
možnosti
Foto

Děkuji za ten článek. Tato naše společnost dohnala člověk až k sebevraždě. Neměl peníze ani známosti ,nikdo se ho nezastal tak jsme s ním zatočili. Soudce má důvod se zamyslet.

5 0
možnosti
RC

spolecnost jej dohnala?

1) mel exekuci a jeden a pul mega dluhu

2) neni uplne normalni vzit si zivot kvuli vezeni. Nemeli bychom tolik veznu

3) neni uplne normalni strilet po lidech

3 0
možnosti
MP

Politici to dělají schválně.. ABY LID PŘÍLIŠ NEZBOHATL.

1 1
možnosti
VK

Proto je třeba podpořit lidi, aby se zadlužili a byli bohatí. Takovou stranu budeme volit.:-)

1 0
možnosti
TT

Ne, vůči učiteli si to neodpustím: Číslovka nahrazuje číslo vypsané slovem. Proto nepotřebuje žádné koncovky stylu "po 5-ti pivech dostanu chuť na kořalku", ale to je přece jasné a použil jsem to jen na úvod. Moje grammar nacistické pruzení se týká použití číslovky ve spojeném slově. Když napíšu "dvanáctiletý trest", je jasné, že se jedná o jedno slovo, že ano? Stejně tak se jedná o jedno slovo, když složku "dvanácti" nahradím číslovkou 12. Proto se správně píše "12letý trest" bez spojovníku, a ať si to spellchecker podtrhává jak chce.

Uf, povinnost splněna, jdu dočíst článek. ;-)

0 0
možnosti
TT

A udělal jsem dobře, že jsem dočetl až do poslední věty. R^

1 0
možnosti
Foto

Tady je případ, kdy kosovský Albánec střílel na naše policisty a státní zástupkyně zastavila jeho stíhání: http://zpravy.idnes.cz/zastaveni-stihani-albanec-strilel-na-policistu-bojku-pdf-/domaci.aspx?c=A161118_073900_krimi_ane

Cituji: "Když se policejní komando začalo 10. prosince 2013 brzy ráno dobývat do domu, Bojku na ně začal střílet legálně drženou zbraní. Jedna střela prošla rámem dveří a zranila zasahujícího policistu. Zatímco žaloba se snažila přesvědčit soud o úmyslu vraždit, obžalovaný trval na tom, že policisty pokládal za zloděje a že jen bránil sebe a své blízké."

15 1
možnosti
TT

Jojo, to byl taky záživné případ. Kdepak takové mafián svoje prstíky má? :-P

0 1
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik