Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nehodí se označovat zabití ozbrojeného okupanta v uniformě za atentát.

Naštěstí se již vraždy v Lidicích neoznačují za popravy.

3 0
možnosti
JL

Gabcik s Kubisem neprijeli provest atentat na nejakeho sudetonemeckeho sedlaka, ale na dustojnika vojenske okupacni moci. Belobradek s Hermanem zase nepojedou na sraz veteranu wehrmachtu nebo dokonce SS, pojedou na sraz obycejnych lidi kteri maji stejne koreny jako oni sami (Belobradek a Herman).

Mimochodem Heydrich ani nebyl Sudetak, pochazel ze severniho Nemecka, vysvetlete tedy prosim pane Nozicko co s tim tedy maji co delat Sudetaci? Kdyz uz mluvite o Sudetacich, proc se nezminite o Fugnerovi a Tyrsovi nebo K. Klostermanovi. Mel by jste vedet, ze i zakladatel CSR T.G.Masaryk byl polovicni Sudetak, po mamince Sudetacce z moravskeho Hustopece. Ty taky nenavidite? I naseho moravskeho krajana G. Mendela ktery jak rikal byl "Moravan reci nemecke"? Jako ucitel by jste mel vedet, ze na Morave se Moravane slovansti a germansti dokazali domluvit uz v roce 1904 a uzavreli dohodu zvanou "Moravske Vyrovnani". Fungovala tak dobre, ze se dalsi ctyri zeme C. a K. monarchie rozhodly nasledovat, bohuzel do roku 1914 to stihla jen Bukovina. Pak uz jen velecne silenstvi.

13 4
možnosti
JN

Nezlobte se, ale to mi vkládáte do úst něco, co jsem nikde neřekl, respektive nenapsal. Já samozřejmě vím, že mezi sudetskými Němci, žijícími před válkou v ČR, byli i takoví, kteří s Hitlerem nesouhlasili a naopak proti němu bojovali.

Ale pokud Sudetoněmecké krajanské sdružení připomíná křivdy, které se staly při odsunu sudetských Němců po válce (a já rozhodně netvrdím, že se nestaly), mělo by zrovna tak hlasitě připomínat i to, kolik lidí za války Němci zastřelili či nechali zemřít v koncentračních táborech (jestli Heydrich pocházel ze Sudet či z jiné části Německa, není myslím podstatné).

A jak jsem již navíc napsal v článku: partnerem české vlády při těchto debatách by měla být pouze německá vláda, nikoliv Sudetoněmecké krajanské sdružení.

9 1
možnosti
Foto

Sama bych byla pro to, udělat po takových letech tlustou čáru, nabízí se ovšem otázka proč tedy po takové době ještě existuje Sudetoněmecké krajanské sdružení, které ještě poměrně nedávno projevovalo požadavky na navracení majetku....

Mám v rodině pratetu, která byla dcerou významného židovského architekta, její matka byla Němka. Po válce měli být odsunuti a zachránil je jen rychlý sňatek s mým prastrýcem. V devadesátých letech jim nebyly vráceny nájemní domy, protože byly zabaveny v rámci Benešových dekretů. Teta se s tím smířila se vší pokorou, mně se to zdá nespravedlivé, nicméně teď už jsou tyto záležitosti 20 let vyřešeny.

10 0
možnosti
MB

Opravdu, to je pořád dokola ! Kolik let má ještě uběhnout ? Švédové nás napadli - okradli - Ďáblovu kroniku vrátit nechtějí ! Co s nimi, vypovědět jim válku !? ... :-)

11 1
možnosti
ZB

Co by asi říkali Kubiš a Gabčík,že jsou nyní Němci našimi spojencí v NATO,spolu s Velkou Británií?Ta Vaše závěrečná otázka je opravdu hloupá,za 72 let se toho hrozně moc změnilo a neustále vytahovat staré křivdy a snašit se z nimi manipulovat myšlení lidí je opravdu ubohost.Svět je někde uplně jinde,ae snaha vytahovat starou minulost a vytvářet s ní novou nenávist je pořád stejná...karma od komunistu a "vlastencu" jistě potěší;-)

7 4
možnosti
JN

Pane Bárto, hloupé a manipulativní je naopak to, když vy chcete tvrdit, že Bělobrádkovu a Hermanovu cestu na sudetoněmecký sjezd kritizují (a tím pádem tento článek karmují :-)) pouze příznivci komunistů či "vlastenců." Já znám řadu lidí, kteří fandí např. ODS, a Bělobrádkův počin kritizují zrovna tak.

7 3
možnosti
VS

Zajímalo by mne, kolik z těch zásadových a nekompromisních odpůrců Landsmanschaftu zároveň tvrdí, že rok 1968 je minulostí, kterou nemá význam připomínat, se kterou nemá současné Rusko nic společného a kteří se rádi budou družit s partou Nočních vlků.

4 0
možnosti
JN

Dnešní Německo již samozřejmě není fašistickým Německem z let 1939-1945 a zrovna tak dnešní Rusko již není brežněvovským SSSR z roku 1968. Ale to neznamená, že bychom si dnes již neměli připomínat jak události z období druhé světové války, tak i události ze srpna 1968.

6 3
možnosti
MB

E.Beneš, je nesmírně nešťastnou a kontraverzní postavou našich dějin. Na jeho obranu nutno říci, že hybatelem jeho konání byla zkušenost s největším selháním demokracie - Mnichovem. Odsun němců je bytostně jeho nápad - velmoci jej pak přijaly. Jistě, hektická doba ... Dekretů je pak mnoho ! Tam je zejména problém , kdy český banditismus - již v době míru !, aktérům zajišťoval beztrestnost. Dodnes to mnozí z nás nejsou ochotni - ANI PŘIPUSTIT ! Válka je uzavřená 72 let. Dialog s krajany, návštěvy, jsou přirozeným vývojem. Ta Sudetská karta, je již olámaná, omaštěná a ztratila svůj význam. Jinak to ovšem vidí hráči, slabí, kteří mají v rukou samé plonky. Vždy po kartě šáhnou , ve snaze, že získali šantu - Oko bere ... ! :-)

4 0
možnosti
Foto

Nejen Vy zapomínáte na ,,maličkost". Že branná pohotovost státu v tehdejší ČSR byla ukončena AŽ V PROSINCI 1945!! A proč tomu tak tehdy bylo by měl pochopit každý SOUDNÝ člověk, schopný pochopit tehdejší dobu a nikoli vše hodnotit měřítky současnosti!!

1 1
možnosti

Vlastizrádců, kolaborantů

a jejich přisluhovačů se tady našlo vždycky dost.

Z jednání Bělobrádka a Hermana je vidět, jak si váží svých vysokých vládních funkcí a jak reprezentují náš národ a jeho zájmy. Opravdu je chcete ještě volit?

Je to ostudou naší historie, která je pokropena krví našich hrdinů, kteří se postavili na odpor proti Německým okupantům.

Styďte se.

6 14
možnosti
Foto

Dal jsem Vám +. Ovšem, sebemrskačství odsuzuji. Nebyli jsme a nejsme výjíimkou, co se týkalo a dodnes týká různých zrádců a přisluhovačů jak tehdy, tak i dnes!

PS. Dodatek, ovšem OT. Zdá se, že tyto stránky zkolabovaly, resp. byly napadeny. Viz. čas posledního blogu, jakož i možnost se bezproblémově přihlásit:-/

0 1
možnosti
PZ

"Vážení spoluobčané, v době nedávné jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naši Československou republiku. Tyto dokumenty nám dávají naději, že se již nikdy nebudou opakovat tragické události let 1938-39. Vědom si neblahé zkušenosti našeho národa, zejména z II. světové války, zanechávám vám odkaz, ve kterém vás varuji před možnými pozdějšími požadavky na znovuosídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu odsunuti. Může se stát, že mé dekrety, vydané z rozhodnutí vítězných mocností, budou s odstupem času revanšisty prohlašovány za neplatné. Může se stát, tak jako v minulosti, že se najdou "čeští vlastenci", kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat, a že budou nakloněni otázce jejich návratu. Nenechte se oklamat a jejich návrat nedopusťte. Hitlerové odcházejí, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstává. Nezapomeňte, že mé dekrety se týkaly i potrestání vlastizrádců, že mají trvalou platnost, a potrestejte všechny případné vlastizrádce, ať je to kdokoli a v kterékoli době. Váš Edvard Beneš."

26 7
možnosti
Foto

R^ !!Tento Benešův odkaz jsem vložil i do jednoho ze svých blogů, jakož i do diskuzí. Je ,,čistě náhodou", že se z toho někteří mohli až pominout. Někteří z nich se nacházejí i v této diskuzi, ale i v jiných na podobná témata. Proč asi?

2 3
možnosti
JV

J61i74r76i 29V85r74a32b19e46c

27. 5. 2017 21:55

České republice za ty léta nadělali Ruští "bratři" mnohem víc škod, než naši sousedi Němci !EU[>-]

12 10
možnosti
Foto

Těch 350.000 mrtvých našich občanů za II. světové války zabili Rusové?

2 3
možnosti
Foto

Nevěřím německé vládě stejně, jako nevěřím naší vládě. To, že se někdo narodil tam kde se mluví německy automaticky neznamená, že je to špatný člověk. Co se týče zabavení majetku Němcům, kteří nikomu nic neudělali, tak jim měl být vrácen v procesu privatizace, nebo stejným způsobem, jako se navrací církvi.

3 2
možnosti
MP

Vysídlení Němci mohli žádat o úhradu majetkových škod německou vládu, česká strana zabavila tento soukromý majetek na úhradu škod v rámci reparací, které ostatně nebyly zcela splaceny.

Viz http://www.mzv.cz/jnp/cz/zahranicni_vztahy/vyrocni_zpravy_a_dokumenty/poskytnute_informace/nahrady_valecnych_skod.html

Takže jaképak restituce?

9 4
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,90
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik