Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Připomínám, že sudetoněmecké sjezdy se každoročně konají na Letnice. To je křesťanský svátek a termín jeho konání se odvíjí od Velikonoc. Je to tudíž pohyblivý svátek v termínu od 10.května do 13.června. Letos to vyšlo shodou okolností téměř na výročí atentátu na Heydricha. Není proto žádný důvod tuto shodu nějak rozebírat.

Připomínám i to, že počet účastníků na sudetoněmeckých sjezdech stále klesá a mírní se i protičeská rétorika projevů. Je to logické, protože od odsunu v roce 1946 už uplynulo 71 let. Němců, kteří zažili odsun na vlastní kůži tedy výrazně ubývá a pro jejich potomky je to většinou už jen historie.

6 1
možnosti
VC

Osobně si myslím, že Heydrichovo Konečné řešení české otázky je i dnes pádným důvodem pro zmizení podporovatelů tohoto řešení. Vražda na tyranu není zločinem.

8 3
možnosti
VV

Rozpovidejte se prosim o konecnem reseni ceske otazky. Historie zna jen tu Zidovskou otazku. Pootevrete prosim archivy KSC, at se o te ceske otazce neco dozvime.

1 8
možnosti
Foto

Dle mého je čin pana Bělobrádka a pana Hermana naopak velmi žádoucí. Z největší pravděpodobností již přímí účastníci nacistických zvěrstev nejsou na světě, stejně jako pamětníci v našem národě. Patlat se v křivdách je z hlediska resentimentů pro některé lidi zdrojem volebních zisků, z dlouhodobého pohledu však již zcela zbytečné. Němci se zřekli nároků na majetky, které měli v Sudetech, obě země žijí od 1989 mezi sebou v přátelství, podpořené deklarací. Pokud byl schopen Pavel Tigrid být představitelem naší strany při této smlouvě / a že zrovna on by mohl mít ty největší výhrady /, pak pro nás, mnohem méně zainteresovaných by to mělo být samozřejmostí.

Ještě jinak - kolik let musí uplynout, abychom si mohli udělat tlustou čáru za minulostí, jakkoli hroznou. Nebo - měli bychom se rozkmotřit se Švédy, kteří naši zem za třicetileté války plundrovali a zabíjeli naše občany?

27 17
možnosti
VV

Jen bych podotkl, ze oba jmenovani tam jedou jako soukrome osoby a nebudou tam mluvit.

A podle mne je to mnohem slusnejsi, nez jet na vojenskou prohlitku agressora jako hlava statu.

9 5
možnosti
JP

J45a63n 84P51a36v52l69í79k

27. 5. 2017 18:48

Vyhnání a okradení 3 milionů Němců pouze na základě národnosti bylo etnickou čistkou, což je barbarský zločin. Obhájit v žádném případě nelze princip kolektivní viny a argument, že Němci způsobili Čechům mnohem více utrpení neobstojí. Je proto nesmyslné se podivovat nad tím, že někteří čeští politici se zúčastní akcí dnes již pravděpodobně pouze potomků vyhnaných a okradených. Němci se nám tisíckrát omluvili za příkoří způsobené ve 2. válce, my jsme k tomu po 72 letech mentálně ještě nedorostli, což je ostuda.

17 15
možnosti
IG

Pane Pavlíku - opravdu se tisíckrát omluvili?

Doložte prosím.

A ohledně válečných repatriací si také nejsem jistý, že byly do dnes zaplaceny....

Mám pocit, že my jsme se za odsun omluvili, ale to neznamená, že by vládní garnitura měla jezdit na takové sjezdy.

9 5
možnosti
Foto

Máte pravdu. A místpředseda vlády není nikdy soukromou osobou. Karma

13 8
možnosti
VV

Ano, i doma s manzelkou v loznici je vzdy mistopredsedou vlady.

6 2
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik