Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J86a80n 62D74r86v89o61t25a

3. 6. 2017 11:13

"Ještě více to pak Zeman schytal od některých za to, když ve zmiňovaném rozhovoru sdělil, že naopak letos zemřelý kardinál Miloslav Vlk od něj vyznamenání neobdrží - podle Zemana kardinál udělal všechno pro to, aby spory mezi církví a státem byly co největší."

Já v tom žádný spor nevidim .. nýbrž jasnou věc. Stát nakradl církevní majetek, když vynášel. Za sedmdesat let správy z něj povětšinou nadelal ruiny a ještě se cuká majetek vrátit. Ačkoli se k tomu v devadesátých letech zavazal. Že se mu všechno vracet nechce, že vrátí jenom něco. Podle Zemana měl kardinál Vlk rezignovat na církevní restituce asi úplně, aby neprohluboval spor. Je to stejna logika, jako kdyby dlužník osočoval věřitele, kterak tím, ze chce po dlužníkovi vymáhat pohledávku, rozdmychava spor mezi nima. Misto aby dlužné penize zaplatil.

Jsem ale rád, že Zeman kardinala nevýznamená. Jak jsem znal pana kardinala Vlka, kterak si nikdy nezadal s politickou mocí, věřím, ze on o něco takového nestal. Tím spíš z rukou toho starého pomstichtivého pána z Hradu ...

7 7
možnosti
Foto

Původ církevního majetku je podobný jako byl původ majetku feudálů, tedy je výsledkem práce našich předků. Feudálům jsme majetek vzali, církvím ne.

Vzhledem k tomu, že se církve ve svojí honbě za majetkem ohánějí i 13. stoletím, tak bychom měli veškerý majetek, který u nás existuje, vrátit potomkům feudálů.

4 5
možnosti
Foto

Podle mě je to zřejmé. Zeman si oceňováním Sáblíkové či jiných známých lidí dělá vlastní reklamu. Takové skryté PR. Já, hodný stařeček, dávám medaile milému člověku. Když obdarovaný je oblíben, vypadá, že i obdarovatel je oblíben.

4 5
možnosti
MS

K té poslední větě se dá napsat jen známé přísloví: "Kdo seje vítr, sklízí bouři."

Jinak Sáblíková si samozřejmě vyznamenání zaslouží, ale klidně by ještě mohla pár let počkat (stejně jako Daniel Hůlka či režiséři Filip Renč a Robert Sedláček). Na rozdíl například od Zdeňka Svěráka, který loni oslavil 80. narozeniny, což byla velmi vhodná příležitost udělit mu státní vyznamenání za jeho dlouholetou uměleckou činnost (a to nepočítám jeho zásluhy na poli charity a výchovy mládeže). Nestalo se tak jen proto, že záludný a mstivý prezident Zeman neodpustil Svěrákovi, že v prezidentských volbách stál na straně jeho politického soupeře. :-/

13 4
možnosti
MB

p. Kounovský, já se fakt vždy bavím. Základem rozumného hospodaření je především vyjasněný vztah vlastníka - a toho vlastněného. Pak, čím více restitucí - tím jasnější vlastník - hospodář. On poté a nikoliv stát - má pak mít starosti. mj. navazuje na to dříve přetržené a svůj hrad - kostel - cennost - půdu, stejně nikam nevyveze ... M.Zemanovi teče do bot - % preferencí + zdraví, na 99 % končí. (Nic senzačního na tom nevidím - normální vývoj). Ještě čekám, kdy vyhodí na stůl svou olámanou a omaštěnou kartičku - Sudety, Dekrety a shromáždění našich krajanů. Nic to sice neřeší - viz výrok ÚS, žádný nárok to nezakládá, nicméně - Zabírá to vždy ! ... Tak hrají hráči slabí, kteří mají v rukou bibzy a plonky. Vytvářejí pak dojem, že Šanta přišla - Oko bere ! ... :-)

8 3
možnosti
AK

Skutečně si myslíte, že platí tato přímá úměra: "Pak, čím více restitucí - tím jasnější vlastník - hospodář." ?

Pak by restituce celé České republiky byla ideální stav, že?

Já skutečně nemám problém se zásadou co bylo ukradeno, bude vráceno.

Já jen se vší možnou vehemencí protestuji proti tomu, aby vráceno bylo i to, co nikdy ukradeno nebylo.

To je vše.

4 0
možnosti
AK

A k tomu rozdělování - že rozděluje národ na ty normální a magory bych mu nezazlil.

Opravdu nevidím důvod proč by je měl spojovat.

3 1
možnosti
Foto

Třeba proto, že to při nástupu do funkce prezidenta slíbil?

0 2
možnosti
AK

Za kardinála Tomáška - restituce.

Za kardinála Vlka - restituce.

Za kardinála Duky - restituce.

S každým novým kardinálem přicházejí další restituce.

Modlím se za to, aby byl kardinál Duka dlouho živ a žádný nový kardinál nemusel být jmenován...

6 12
možnosti
Foto

Nic hloupějšího jsem už hodně dlouho nečetla. Pane Kounovský, kdyby vám ukradli auto a policie ho náhodou našla, řekněte, budete ho chtít vrátit, nebo nad tím mávnete rukou?

7 2
možnosti
VS

Ono by se to dalo shrnout asi takto - Zeman si je vědom, že znovuzvolení nemá až tak jisté, zajisté zaregistroval i skutečnost, že jeho angažmá ve vládní krizi a podlézání Babišovi nebylo vůbec přijato se všeobecným jásotem a jeho současný zdravotní stav, jakož i vyhlídky v tomto směru, mu taky moc bodů nepřidává. Takže teď se bude snažit zalíbit voličům jakýmkoli způsobem, o kterém se on nebo jeho hradní suita budou domnívat, že by mohl u jeho voličů zabrat.

Rychlobruslařka je u společnosti obecně oblíbená, takže dostane metál. Převážná část společnosti je antiklerikální, takže je třeba upozornit, že kardinál žádný metál nedostane.

Jednoduché jako facka.

6 3
možnosti
ZB

Preference se propadají,oblíbenost klesá a tak je potřeba exhibovat v bulváru,zahrát na strunu v Česku oblíbenému "boji proti církvi" a vyslepičit několik měsícu dopředu vyznamenání pro známou sportovkyni.Těžko říci jak moc je Sáblíková v Česku populární,ta přihlouplá trucakce v Riu ji moc nepřidala a přenosy ze Světového poháru nebo mistrovstvi světa v rychlobruslení skoro nikoho nezajímají,je to totiž děsná nuda...

1 3
možnosti
JN

Pane Bárto, skutečnost, že rychlobruslení není pro diváka tak atraktivní sport jako např. fotbal, tenis nebo biatlon, nijak nesnižuje úspěchy, kterých Martina Sáblíková dosáhla. A ohledně toho Ria: víte, mně přihlouplé připadá něco úplně jiného...

2 0
možnosti
Foto

Je to jeho věc a jeho vizitka, koho vyznamená, nebo komu udělí milost. Co já ale nepochopím, proč má potřebu vyžvanit to půl roku předem.:-/8-o

4 3
možnosti
JB

J56i83r37i 52B73o89r

3. 6. 2017 7:20

Pokud se nemýlím, tak při akci "Brady" tvrdili z Hradu, že se to vyznamenaní dozvídají až 14 ní předem. Tady je jakýsi předstih.;-D

5 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik