Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

chválit USA za vynikající práci na základních a středních školách mi přijde trochu podivné...i když mé osobní zkušenosti jsou více než 25 let staré....na středních školách v USA bylo zvykem, že někteří za celé studium matematiku vůbec neměli.....a pamatuje se jak ve Stars and Stripes byl článek o tom, jak se Reagan strašně naštval, když se ukázalo , že člověk který vyšel americkou střední školu a měl...řekněme maturitu...se neuměl ani podepsat......

Ale možná se situace u nich zlepšila a u nás za stejné období zhoršila....

7 0
možnosti
MB

Přesně popsáno! Pokud studenti nebudou samostatně a denně počítat, nemohou matematiku zvládat tak, aby úspěšně složili maturitu!

Stejně, jako studium čehokoliv, je to o soustavné práci!

Ale to dnešní mládež nerada slyší, natož akceptuje.

A Vám karma.

6 3
možnosti
JN

Souhlasím a děkuji Vám.

2 0
možnosti
JN

J45a16n 26N20o60v59á16k

8. 6. 2017 18:27

ale maturita z matematiky v současné podobě netestuje jestli studenti umí matematiky přemýšlet a řešit samostatně originální úlohy, ale testuje jestli umí

1 0
možnosti
Foto

"Tak matematiku přece jen učit umíme a problém je spíše ve studentech?", jste napsal. A jak je to s češtinou, pane učiteli? Mně to připadá, že ten titulek psal někdo, kdo si s češtinou moc nerozumí. Protože kdyby ano, tak by napsal: "Tak matematiku přece jen učit umíme. Je problém spíše ve studentech?" Nebo: "Tak matematiku přece jen učit umíme, problém je spíše vestudentech."

Ale vím, že mi neodpovíte, jak je vaším zvykem v okamžiku, kdy byste měl uznat svoje pochybení. :-)

2 3
možnosti
JN

Paní Jandová, já se domnívám, že správně česky je jak můj titulek, tak i ty dva vaše navrhované (když tedy pominu to "vestudentech" ve vašem druhém návrhu). Ale raději tenhle malicherný spor přenechám případným čtenářům - češtinářům (od těch to pro mě bude mít vyšší váhu než od vás :-)), ať ho rozřeší oni.

5 1
možnosti
MK

Clanek vystihuje presne to, co si myslim. Jsem za nej rad. Holt je to predmet, co se neda tzv "vygooglit".R^

6 1
možnosti
LV

To se nedá než podepsat.

3 0
možnosti
JN
RC

S prezentovanym nazorem lze souhlasit - proste bez toho, ze by clovek neco procvicoval, tak sve schopnosti nezlepsi. Podobne jako u slohu - pokud clovek temer zadne nepise, pak to bude mit u maturity tezke. Nase cestinarka na stredni po nas chtela slohovku kazdy tyden. Casto treba i jen male, treba stranku A5.

My museli pred prijimackama na stredni spocitat slavnou sbirku uloh - Belouna. CELOU. Myslim, ze dnes by maturnantum asi i stacilo k uspesnemu zvladnuti testu, kdyby udelali totez.

11 1
možnosti
JN

Přesně tak, dnes s Vámi jednoznačně souhlasím.

1 0
možnosti
IB

opravdu jsem si jisti, že "ti, kteří z královny věd maturovali před 20 a více lety, by ho nejspíš hravě zvládli."?

3 0
možnosti
RC

vzhledem k tomu, ze dnes staci ucivo ZS na minimelne 4, tak asi ano.

6 0
možnosti
Foto

u mně dnes zase bodujeteR^

4 0
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,86
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik