Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I39v35a80n 82M55i79n55á14ř

30. 6. 2017 18:33

Postoj Čechů a států V4 - k děsivé migraci miliónů muslimských Arabů, je na rozdíl od naivních představ západoevropanů zcela přirozený. Prožili jsme si více než 40 let komunistických represí ! Každý režim však někdy zkolabuje a tak jsme se i my, klopotně k demokracii dopracovali. Zcela prostá historická skutečnost však dokládá, že islám se svým agresivním náboženstvím - o žádnou demokracii nestojí. Ve skutečnosti těmto nájezdníkům jde jen o život v bezpracném, vysněném blahobytu. Zdá se však, že současní socialističtí vůdci EU se nás snaží do mnohem horšího postavení, než je skutečná totalita - vmanévrovat povinými kvótami. Vzhledem k obrovským rozmnožovacím schopnostem, těchto nezvaných hostů, bychom se ve vlastní zemi - mohli velice záhy cítit - jako cizinci. Na rozdíl od veškerých diktatur, by tento stav byl .. navždy nevratný !

1 0
možnosti
Foto

H86a85n98a 92V87l54k62o59v78á

28. 6. 2017 17:12

Aha - takže odkaz na placené médium neplatí a argumenty nebudou uznány protože jste ....spořivý...(lakomý)....

0 1
možnosti

Jen případné vysvětlení pro ostatní diskutéry: Předpokládám, že tohle patří pod příspěvek pana Hebelky. Navíc, jak už jsem mu odpověděl, mně se ten zmíněný odkaz bez problémů otevře s celým obsahem.

0 0
možnosti

Tentokrát bez karmy, evidentně jste vůbec nepochopil, oč jde, resp. spíše pochopil, ale záměrně zkreslujete fakta.

Takže zaprvé:

Zahraniční filmové produkce nedostávají nic z peněz daňových poplatníků, ta 20% vratka znamená, že se jim vrátí 20% toho, co tady nejprve prokazatelně utratí. Jednu dobu se to u nás zrušilo a zahraniční filmové produkce utrácející v ČR celkově miliardy se okamžitě přesunuly utrácet do zemí, kde jim tyto vratky nabízejí.

A zadruhé:

Ano, možná, že ČR z takového filmu nevyjde nejlépe, ale tady už narážíme na jiný problém: jednak, jak to zařídit, že zákon bude platit jen pro někoho?

A především - kdo bude rozhodovat o tom, které filmy nepodpořit? Utvoříme cenzurní komisi? Kdo v ní bude sedět? Podle jakých kritérií chcete vybírat "ty správné" filmy a "ty správné" členy komise?

Jak říkám, za tohle karmu ne...:-/

3 0
možnosti

Za to, že jste nedal karmu, se samozřejmě omlouvat nemusíte. :-)

Ale jinak k tomu, co jste napsal: pokud bych s Vašimi argumenty dejme tomu souhlasil - nebylo by tedy rozumnější, kdyby se celá příslušná komise při Státním fondu kinematografie (jejímž členem je i v článku citovaný pan Dobeš) zrušila a vrácených 20% nákladů by bez jakéhokoliv posuzování dostal každý v Česku natočený film?

2 1
možnosti

>>Film tedy vcelku logicky Českou republiku ve světě poškodí.<<

Ne, Českou republiku nepoškodí ten film, ale xenofobní postoje nezanedbatelné části české populace.

1 5
možnosti

A smím-li se zeptat, kolik konkrétně (vyjádřeno v procentech) je podle Vás ta "nezanedbatelná část"? Já tedy netvrdím, že v ČR žádní xenofobové nejsou, ale jde o to, jestli Vy např. za xenofoba nepovažujete každého, kdo je proti přijímání islámských uprchlíků či migrantů. Takových lidí je sice dle různých průzkumů v ČR většina, ovšem nedomnívám se, že by většina Čechů měla něco i proti Vietnamcům nebo lidem, přicházejícím z Ukrajiny.

6 1
možnosti
Foto

H38a75n31a 27V92l13k49o74v32á

26. 6. 2017 16:10

V zemi, kde je možno jako zaměstnanec neziskovek žít z grantů na šmírování osobních profilů občanů Vás toto překvapuje?

Já za tím vidím hlubší marxistickou (dnes EU) filozofii a jak vidno z diskuse s panem Bérešem, kdo jí byl v rodně políben, pod různými vlajkami šíří dál.....;-)

4 1
možnosti
Foto

H27a81n91a 98V87l46k79o81v80á

26. 6. 2017 16:11

....v rodině....

0 0
možnosti

Takže z blogu vyplývají dvě věci

-jsme proti islámu

-stydíme se za to a vím, že je to špatně (proč by nás to jinak mělo poškodit)

Takže dost nečekaná sebereflexe ;-D

0 3
možnosti

No výborně! Konečně film, kde můžeme světu říci, že TOHLE TADY NECHCEME! I já bych na něj klidně přispěl. Ale scénář je slabý. Trochu bych to vzal od podlahy, ČR bych vylíčil jako "tajemnou zemi kdesi ve středu Evropy" a že "používáme středověké metody dle Vladka Tepese + rádi krmíme prasata lidským masem, když je příležitost. Ovšem samozřejmě bych se držel faktů, takže bych zohlednil, že ČR je jasná TOP země v chovu vepřů, ve spotřebě vepřového, máme snad nejvíce psů na počet obyvatel a jak jinak - jsme samozřejmě největší xenofobové a rasisti na světě. Pokud už po tomhle dojáku nebudeme v očích každého muslima cosi jako místo, kde se peklo potkává se Zemí - pak už nevím..

No a takový dokument bych nechal v oblasti SAE vysílat povinně. A mimochodem - problém každého džihádisty na našem území by nebyl výběr cíle, ale aby se vůbec stihli odpálit dříve, než by ho tady okradli a jemu nezůstala v prackách jen detonační spoušť ;-)

0 0
možnosti

Takže pokud článek zjednoduším do jedné věty.

Dostane nazpátek peníze film, který tady Němci natočí, ale protože to není film jehož scénář by se mi líbil, tak je tenhle přístup absurdní a mělo by se přispívat jen filmům, které se mi budou líbit.

Jinými slovy: Jak to, že si dovolíme necenzurovat filmy, co se budou natáčet???

3 0
možnosti

To jste ovšem (tak jako i v diskusi pod mým předchozím blogem) problém zjednodušil poněkud moc. Hlavní problém je totiž v tom, že kritéria komise jsou nastavená tak nesmyslně, že nárok na vrácení části nákladů by podle nich měl i film, propagující např. Gottwalda nebo Hitlera. A to je podle Vás opravdu správné???

1 1
možnosti

Poskodi Ceskou republiku, nebo da najevo, ze CR imigranty nechce? Stydite se za to, nebo ne? A kdyz se bude vedet postoj CR, nebude to tedy lepsi?

3 0
možnosti

Nic proti, ale to, že ČR na svém území migranty nechce, se už tak nějak v rámci Evropy ví...;-)

Otázka je proč? A dokument na ni bude hledat odpověď. Já si třeba nejsem úplně jistý, co najde a do jaké míry to bude reflektovat relevantní důvody...;-)

Když se tak na ČR, ČSSR, ČSR atd. podíváte, tak my nejsme národ, který by vyhledával konflikty. Naše pravidelná armáda bojovala naposledy snad na Moravském poli. Baví nás ty naše zahrádky, chalupy, remcání u piva, občasné výjezdy k moři, ale jinak jsme tady v zásadě spokojení. A nechceme o tu spokojenost přijít. Fungujeme tu s Vietnamci, Ukrajinci a Slováky, ale představa vybuchujících bomb a atentátů nás děsí.

Já bych nám to nevyčítal. Sice neexistuje velká pravděpodobnost, že by se něco podobného stalo, ale totéž si možná mysleli i v Německu. Ale tam si řekli, že doba se změnila, že současný svět je takový, a že jde o excesy jednotlivců.

My se takovým excesům zkrátka chceme vyhnout, a také po příslušnosti k sovětskému bloku a po dlouhodobém hoštění ruských vojsk rádi rozhodujeme o nás i o svém území sami. Nakonec se to projevuje např. v zákonodárství, kdy nechceme přijímat to osvědčené ze zahraničí, ale vymýšlíme vlastní cesty.

Ostatně i odsud sudetských Němců má podobné pozadí jako výše popsané. Naše historie zejména ve dvacátém století je taková, že negativní postoje vůči problematickým cizincům na našem území jsou, myslím si, v zásadě zřejmé a mají své jasné důvody.

5 0
možnosti

K56a43r27e70l 94B95o53k

25. 6. 2017 22:20

Předem odsuzujete film, aniž byste znal zcénář. Já jej také neznám, ale hodnotit se má až výsledek. Možná bude ve svém znění pro naši zemi nepříznivý, ale pokud bude pravdivý a nastavý zrcadlo našeho chování, tak jen dobře.

Rukopisy Královéhradecký a zelenohorský opěvovaly naši vzniklou samostatnost hrdinými zpěvy atd. z dávné minulosti. Přesto byly panem prezidentem Masarykem prohlášeny za podvrhy. Prostě pravda se má uznávat i když to někdy bolí. Pro Vás jako učitele by to měla být věc samozřejmá.

5 1
možnosti

Jen drobnost - on někdo pravdu zná? Jaká je pravda o islámu?

Islám je nástroj, nástroj v rukách lidí. A lidé jsou samozřejmě různí... Nicméně, nelze odpovědnost přesunout jen na lidi samotné, protože existuje známá paralela s křesťanstvím a lze se tedy ptát, proč podobně problematicky není vnímáno soudobé křesťanství? Odpovědi jsou zřejmé a tisíckrát vyslovené.

Čili nelze vyslovit jiný závěr než, že islám má problém. A vše ostatní je pouze jen a jen o tom, kolik těch problémů chcete přesunout na vlastní půdu do vlastní země.

Zapřísáhlý humanista bude tvrdit, že eventuální potíže za to stojí. Skeptik řekne, že ani náhodou.

A kdo z nich má tedy pravdu?

Nehledě na to, že film ani dokument nejsou zrcadlem pravdy, je to pohled autorů, protože fakta lze vykládat různým způsobem a lze z nich vykouzlit takřka cokoliv.

Správná otázka tedy zní, budou hlásat autoři dokumentu nějakou hájitelnou "pravdu"?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS