Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejste v tom sám. Většinou nedávám odkazy, jsem líná hledat v minulosti, tohle jsem ale četla včera https://www.novinky.cz/zahranicni/442497-svedsko-skoncilo-s-dvermi-dokoran-pro-migranty.html

Při té příležitosti jsem si vzpomněla jak ve zdejších diskusích byly zpochybňovány jakékoli zprávy o měnící se náladě Švédů v závislosti na problémech s migranty....

3 0
možnosti

Člověče Vy nemůžete být skutečný.....

0 0
možnosti

Pardon - to patří na pana Polického

1 0
možnosti

Co tedy pan Stingl jako zastánce původních obyvatel (indiánů) navrhuje? Aby například se Spojené státy jakožto nejmultikulti projekt rozpustily a přenechaly místo původním obyvatelům? Aby se Austrálie taky vrátila k původním obyvatelům (Aborigincům) a australané (taky umělý národ, složen s multikulturních obyvatel) by se měli vrátit do svých původních domovů? A co tady, v Čechách? Vyjostíme všechny, kdo jsou jinak lulturně a nábožensky zaměřeni? Vyhodíme těch půl milionu Vietnamců, protože nejsou kompaktibilní s naší kulturou? Napsal jste, že moc necestujete. To je přesně ten případ, že pak toho moc nevíte ani o kulturách, ani o soužití s nimi.

2 1
možnosti

A smím se zeptat, kolik zemí světa jste navštívil vy? Také aspoň 150, jako pan Stingl?

Jinak samozřejmě v rozumné míře multikulturalismus funguje, ale je nesmysl srovnávat například soužití Čechů se Slováky (byť oba tyto národy také mají určité kulturní odlišnosti) se soužitím křesťanů a muslimů.

3 1
možnosti
Foto

Multikulturalismus funguje. Nefunguje islám, nikdy a nikde.

4 1
možnosti

Jinak řečeno: multi funguje, ale jen bez islámu.

2 1
možnosti

Já osobně jsem raději pro monokulturní národní státy, které spolu vychází dobře a přátelsky, lidé se navštěvují, jsou spolu v kontaktu, ale kořeny a domov má každý tam u sebe. Idealisté se v dnešní době snaží smazávat jakékoliv rozdíly mezi lidmi úplně v čemkoliv, protože jakmile existuje jakýkoliv rozdíl mezi nějakými dvěma skupinami, vždy se ty skupiny můžou jednoho dne začít vůči sobě vymezovat a může vzniknout konflikt / válka. Aby se tomu předešlo, je třeba, aby byla na celém světě jen jedna komplexní kultura, jedno lidství, jedna víra (= tvrdit, že všechny víry jsou kompatibilní a v principu identické, takže je lze zahrnout do jednotného pojmu "víra", neexistuje dělení na muslimy a křesťany např.), ale také třeba jedno pohlaví. Prostě jsme všichni lidi, a protože jsme ve všech směrech stejní a není mezi námi žádný rozdíl, nemůžeme mít ani mezi sebou žádné spory, protože není nic, na základě čeho bychom se proti sobě mohli vymezit... To je ale naprostá utopie, stejně jako třeba socialismus - myšlenka hezká, ale lidé takto prostě nefungují...

2 1
možnosti
Foto

Utopie je především to, že monokulturní země spolu budou vycházet.

Pokud postavíte soužití na "my a oni" vždy dojde ke konfliktům a válkám

2 10
možnosti

Ono by to fungovalo, kdyby byli lidé opravdu tolerantní a uznávali, kde končí jejich svoboda. Jenže lidé hrají mezi sebou přesilovky a snaží se prosadit svou kulturu, svoje zvyklosti a svoje myšlení. Když to nejde po dobrém, začnou nátlakové metody.

Bílí kolonialisté se taky zrovna nechovali příkladně k původnímu obyvatelstvu. Neandrtálci jsou vyhynutí dávno...

0 2
možnosti

To co říkáte je utopie asi tak že by mohl fungovat proletářský internacionalismus.

1 0
možnosti

Nejvíce obětí řádění fanatiku je v Sýrii a Iráku.Z drtivé většiny jsou to muslimové.Fanatici z IS se tedy nejvíce zaměřují na lidi z vlastní kultury a stejného vyznání.To má z multikulturismem společného co...?Je snad dukaz toho,že soužití lidí stejné kultury a stejné víry nefunguje?

4 3
možnosti

Nejspíš zjistíte, že islám není jednotný a k tomu máme kmenové války. I křesťanství si tímto prošlo. Dneska se to omezuje na sport, ale koho by bavil fotbal, kdyby nemohl nenávidět soupeřovo město, stát, barvu? :-)

2 0
možnosti

..... ste mě překvapil, že ste temu "multikulti" kdy věřil ?,- osobně sem nikdy nevěřil že by něco podobnýho mohlo fungovat !,- prostá životní zkušenost,- někde sem vyrůstal, s někým sem se potkával a stýkal a hlavně naslouchal abych měl s čím porovnávat,-..... multikulturalismus, alespoň v té podobě, v jaké je nám nyní předkládám a mediálně popularizován, je zkrátka u t o p i e !!!

7 0
možnosti

J52a85n 80R53á50ž

3. 7. 2017 14:51

V tom, co si každý pod pojmem "multikulturní soužití" představuje, tvoří základ mnohého nedorozumění. Je zarážející, jaký v tom mají guláš zejména mladí podporovatelé této ideologie. Na přímou otázku položenou ve skupině vysokoškoláků o jejich představách o multikulturním soužití se všichni shodli na tom, že jejich představa je taková, že budou žít v jednom státě pospolu Češi, Vietnamci, Senegalci, Eritrejci, Syřané, Iráčané a třeba Číňané, ovšem za podmínky, že budou dodržovat naše zákony a společenské normy podle jakých žijeme my. Na repliku, že když všichni přijmou zvyklosti a psaná i nepsaná pravidla naší kultury, stanou se tak její homogenní součástí, tak se o multikulturní společnosti v tom případě nedá hovořit, tak hlasitě protestovali.

Ideologie multikulturní společnosti podle Nové levice je totiž založena na tom, že v jednom společném prostoru mohou mírově žít lidé různých kultur při vzájemném respektování odlišnosti svých kulturních a náboženských zvyklostí. Takže bychom například měli respektovat africký zvyk rozdělávání ohně a vaření na veřejných prostranstvích, čínský zvyk vyhazování odpadků z okna a plivání kolem sebe, budeme respektovat jako rovnocenné veřejné provádění náboženských rituálů jak afrických, tak islámských i křesťanských, budeme samozřejmě všichni respektovat islámské právo obhajoby rodinné cti vraždou, legalizaci domluvených sňatků, nerovnoprávného postavení žen, i jejich obřízku a budeme u islámských komunit uznávat, že dávají přednost náboženskému před světským právem.

Podle mne, kdo nesouhlasí s názorem, že se jedná o zcela utopistickou představu, má zcela idealistické, tedy zcela nereálné představy o chování lidské populace.

12 1
možnosti

J53a12k80u55b 54Š31o52l39c

3. 7. 2017 14:53

A někteří si myslí, že multikulturalismus je návštěva nebo přednáška.

1 1
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,84
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik