Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Stát žádnou zahradu nepotřebuje, její udržování ho akorát stojí peníze. Stejně tak jako u spousty hradů, zámků, klášterů... Jestli to stát nemůže vrátit, měl by to prodat.

0 0
možnosti
VM

Církev na této zemi nemá prioritně řešit rozmnožování a správu majetku a to za jakýmkoliv účelem. Jejím úkolem je přivádět bližní k Bohu, naučit je milovat Boha a tak i milovat svého bližního. Žadný křest nemluvňat, biřmování či jakýkoliv jiný křesťanský rituál nikoho do nebe nepřivede.

Neboť tak Bůh miloval svět, že svého jednorozeného Syna dal, aby žádný kdo v něj věří nezahynul, ale měl život věčný. Bůh neposlal svého Syna na svět aby svět soudil, ale aby ho zachránil. Kdo má Syna, má život, kdo nemá Syna, nemá život, protože neuvěřil v jednorozeného syna Božího.

Ježíš řekl : Já jsem ta cesta, pravda a život. Nikdo nepříjde k Otci jen skrze mne. Nové přikázání dávám vám, aby jste milovali jeden druhého jako jsem miloval já vás. Když tak pozoruji některé diskuze pod blogy vidím jak daleko jsme od tohoto Božího příkazu. Posměch , urážky, zesměšňování.........

1 0
možnosti
VM

Autore, zde v diskuzi nastoupili v plné polní bratři katolíci a převálcovali vás. Přesto s vámi souhlasím. Za poslední roky jsem viděl v televizi několikrát hovořit katolické církevní představitele. Nikdy jsem tam neslyšel Boží Slovo, vždy to bylo jen o majetku, restitucích a soudních žalobách. Smyslem křesťanství není hromadit majetky, ale předávat lidem dobrou zprávu o tom, že Ježíš Kristus skrze svou oběť na kříži smířil člověka s Bohem.My pak můžeme tuto nabídku příjmout, nebo odmítnout. Ježíš řekl: "Miluje*li mne kdo, zachovává mé slovo, i můj Otec ho bude milovat a příjdeme a uděláme si u něho příbytek a tím je srdce člověka.

4 2
možnosti
JN

Děkuji, pane Myško. Kdo a proč má "převahu" v diskusi, to zde na iDNES neřešte - bylo by to na dlouhé povídání... :-)

2 0
možnosti
Foto

Píšete, že církev požádala o vrácení květné zahrady až po její nákladné rekonstrukci.

nicméně i zde na iDNES v roce 2013 psali

V nejbližších dnech požádá olomoucké arcibiskupství v rámci církevních restitucí o navrácení kroměřížského zámku i se zahradami zapsanými v UNESCO. Ačkoliv zatím nelze jednoznačně říct, zd

Zdroj: http://zlin.idnes.cz/cirkev-chce-ziskat-v-restitucich-pamatky-unesco-v-kromerizi-pr0-/zlin-zpravy.aspx?c=A131210_2010096_zlin-zpravy_ras

Tedy vaše tvrzení je v rozporu s realitou-ostatně jako velmi často:-/Rv

3 2
možnosti
JN

OK, omlouvám se za drobnou nepřesnost - nebylo to po skončení nákladné rekonstrukce, ale v jejím průběhu (rekonstrukce začala již v roce 2011).

0 0
možnosti
Foto

H42a92n76a 22V39l12k27o80v40á

15. 8. 2017 19:24

Zrovna dneska jsem byla na lék. prohlídce na Žlutém kopci (velmi lukrativní vilová čtvrť nedaleko mého bydliště) a na vývěsce jsem si tam při čekání přečetla, že na sportoviště u církevního gymnázia přispěla EU jakožto i městská část Brno -Žabovřesky s příslibem, že sportovat zde může i veřejnost....

Může. Na hřiště s tartanovým povrchem se dostanete za vstupné 400,- Kč za osobu.

Městská část výši vstupného se řádovými sestrami momentálně řeší...

3 0
možnosti
Foto

J97a16n14a 17M51a54j31o30v42á

15. 8. 2017 23:14

Pokud mají dotaci z EU a vybírají vstupné s nímž v projektu nepočítali (což asi nesměli) a hřiště je v době udržitelnosti, tak budou vracet dotaci. Na tom nic, co by se dalo obejít, není.

Jak si nastavilo smlouvu město, to je asi věc jejich. Protože pokud je to součástí smlouvy, postup je stejný. Zruš vstupné nebo vrať dotaci.

1 0
možnosti
VM

Jsem pamětník a dobře si pamatuji začátkem 90. let prohlášení kardinála Tomáška ohledně restitucí. Od té doby tj. více než 20 let katolická církev stále ještě restituuje. Já jim to opravdu přeji, pouze mi není jasné jak se tato instituce vyrovnává s prohlášením Božího syna Ježíše Krista : Snadněji projde velbloud uchem jehly než vejde boháč do Božího království. No nic třeba to Ježíš nemyslel úplně vážně, nebo je to míněno nějak jinak?

1 7
možnosti
Foto

1) Mnohokrát jsem četl o údajném prohlášení kardinála Tomáška, ale nikdo nebyl s to toto domnělé tvrzení doložit.

2) I kdyby byla katolická církev desetkrát bohatší než doposud, slouží snad její bohatství konkrétním lidem k okázalému životu v přepychu? Pokud ano, je to problém těch lidí; uchem jehly vchází konkrétní člověk, nikoli církev. Církev nemůže být ani spasena (vejít do Božího království), ani zatracena (přijít do pekla), protože církev není konkrétní člověk – a právě na konkrétního člověka se „ucho jehly“ vztahuje.

7 1
možnosti
Foto

"Až by, kdyby, jestli by" koukám, že na Kalouska se hodí každý "pádný" argument, že, pane Nožičko?:-/:-)

Jinak ale nebojte, ta podmínka, že "objekty, jež byly s využitím dotací vybudovány či opraveny, nesmí nejméně 5 let změnit majitele", bude do rozhodnutí soudu hravě splněna;-D

11 1
možnosti
AR

Autor často píše své dojmy dost pomýleně.

3 1
možnosti
MB

Je dobré děti učit, že základem je hospodář. Aby cokoliv bylo řádně opečováváno - má být vyjasněn vlastnický vztah. Všelidovost fabrik produkci nezvyšuje, podobně výnos na poli. Dobrým příkladem je hrad Bouzov. Kdyby nebylo Německých rytířů - Létající švec, byl nebyl filmován. Hrad by byl v rozvalinách. Objekt je v dobrém stavu. Vydat jej nemůžeme , jaksi se to do spole klima nehodí. Stát zde není od vlastnictví květnatých zahrad - jeho role je zcela jiná. Je dobré ,to dětem vštěpovat ... Taky je možno jim vsugerovat, že všelidové vlastnictví dobré jest ! Pak mohou vlasnit i 1 cm3 plochy ! To je nepochybně podnítí ke kultuvaci svého majetku ! ... :-)

13 1
možnosti
Foto

Tak on pan Nožička souhlasí s tím, že co bylo ukradeno, má být vráceno. ALE!!......ale jenom někomu :-/;-D

7 0
možnosti
JZ

Nebýt katolické církve, tak žádná Květná zahrada v Kroměříži není. Za další o nevydání Květné zahrady nerozhodl soud, ale stát prostřednictvím ministerstva kultury s odůvodněním, které už tady zaznělo. Arcibiskupství olomoucké se nyní obrátilo na soud, aby rozhodl zda stát jednal správně, když odmítl KZ vydat. Toť vše. Ještě bych podotkl, že kdyby měl stát doplatit subjektům katolické církve čtyřicetileté bezplatné využívání ukradeného majetku, tak by se jednalo o miliardy korun.

15 4
možnosti
Foto

J41a14k62u30b 22R78o50t71h

15. 8. 2017 15:11

Někde jsem četl, že zisk státu z užívání uloupeného církevního majetku je asi 3x větší, než finanční náhrada za majetek, který stát vydat (často z pochopitelných a církvemi akceptovaných důvodů) nemůže. Ale toho řevu o "zlodějně z našich daní" kolem toho, z čehož by jeden usoudil, že je tomu naopak, toho řevu je fakt mnoho. A, může-li být zvuk špinavý, je ten řev zadělaný až hrůza.:-/

11 1
možnosti
VV

To je oreci nestydatost, pzadovat aby ji bylo navraceno to, co ji bylo ukradeno

6 1
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,89
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik