Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BP

Pane profesore. Z měšťanky ho vyhodili, na řemeslo se nehodí. Aspoň tu maturítu, kdyby udělal.

8 0
možnosti
DB

proč by se nehodil na řemeslo..naučí se........

0 1
možnosti
DB

Základním problémem českého školství je systém financování....peníze jdou za žákem je prost hloupost.........a podle mne se jedná o úmyslné zavedení tohoto systému, právě pro to, aby se snížila informovanost a vzdělanost národa.............tedy je to nástroj jak UDRŽOVAT NÁROD V PŘIMĚŘENÉ TUPOSTI............

4 1
možnosti

Není to hloupost - pokud nezávislým testováním potlačíte touhu ředitelů přijmout každého blba.

0 0
možnosti
DB

nikde jsem neviděl porovnání IQ GENERACÍ..MOŽNÁ EXISTUJE nevím...........ale rozhodně bych řekl, že každá další generace je na tom lépe než ta dřívější...a to jak geneticky tak i působením informačního okolí..............

A TO JE TAK Z PODSTATY EVOLUCE..........kdyby všechny generace byly inteligenčně stejné...ještě bychom bydleli na stromech..............

Lamarck byl sice zesměšněn ale měl pravdu.....jen to tenkrát nikdo nechápal........

0 0
možnosti

Jde dolů. Evoluční tlaky mizivé, přírodní výběr nefunguje.

1 0
možnosti
KC

Multikultura alias přehnaná liberalizace ve všem, jíž je zachvácena většina Evropy, je společným jmenovatelem všeobecného úpadku pod vedením neomarxizmu. Bohužel, budeme si muset projít celou kalvárií důsledků této hloupé filozofie, abychom po letech zjistili, že jsme zabloudili v hlubokém lese a nezbývá, než hledat cestu z lesních temnot zpátky na denní světlo. Bude to něco na způsob z doby temna do osvícenství.

3 1
možnosti
JZ

Obdivuju lidi, kteri maji energii neustale dokola poukazovat na kazdemu rozumnemu cloveku zcela ocividny fakt, ze socialismus jako takovy je jedna velka absurdita.

0 0
možnosti
DB

je rozdíl mezi socializmem a sociálním státem..........nesměšujte tyto dva pojmy..........nejsou to stejné pojmy a neoznačují to samé..........a jako nabídku si nastudujte německý systém SOZIALE MARKTWIRTSCHAFT...........

0 0
možnosti
Foto

Trend tlačí ke snižování nároků na studenty. Můžou za to dvě souběžné věci:

1. Šílená snaha implementovat teorii silně levicového sociologa Martina Trowa o "fázích vývoje terciárního vzdělávání" - více o tom píšu zde: ivopeterka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=405232

2. Boloňský proces, který chce uznávání vzdělání v celé Evropě - tedy nesnížíme-li kvalitu my, budeme mít přetlak vysokoškoláků ze zahraničí.

1 0
možnosti
DB

ten přetlak k ničemu není..když si každý zaměstnavatel VYMYSLÍ a zavede přísné PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY............TESTY, plus čeština je poměrně velmi složitý jazyk a tak přetlak VŠ ze zahraničí se u nás až tak moc očekávat nedá...stačí peprný test z češtiny...........

0 0
možnosti
JR

J49a27n 22R87á44ž

17. 8. 2017 16:15

Ten článek jsem četl a zděsil se, že i moje hodně černé představy o školské politice našich vlád, byly velmi optimistické.

Že z mnoha soukromých universit vycházení otitulovaní skoro idioti, jsem si zvykl, stejně jako si zvykli zaměstnavatelé, kteří už velmi rozlišují, kde uchazeč o zaměstnání získal svůj titul, ale pořád jsem si říkal, že úroveň středního odborného školství nemůže být tak otřesná,neb se setkávám s mnoha středoškoláky, před jejichž znalostmi mám respekt.

Samozřejmě souhlasím s názorem, že hodně komické rozdávání maturitních vysvědčení květinářkám, kadeřnicím, či kuchařkám, už překonává všechny hranice trapnosti.

20 0
možnosti
JV

Snahu o završení studia maturitou jsem zaznamenal už i u oboru kominík...

1 0
možnosti
DM

"Uzpůsobování výuky méně nadaným studentům" probíhá na našich školách už čtvrt století, jinak by nemohly mít tři čtvrtiny populace maturitu a šedesát procent vysokou školu. Proto naše školství vypadá tak, jak vypadá. Kvalita školství se zcela absurdně hodnotí kvantitou absolventů. Je to bohužel politické zadání. Totální blbost, kterou vymyslel někdo v Bruselu. Nejdůležitější je diplom. Zda jeho majitel umí sečíst dva zlomky, to nikoho nezajímá. Bohužel.

20 1
možnosti
Foto

A42l53e76š 88M60e34r40t25a

17. 8. 2017 18:49

S tím Bruselem se trochu pletete. Co si pamatuji tak požadavek, aby se ve státní správě zvýšil podíl otitulovaných úředníků, byl domácího původu. Soukromé VŠ u nás i na Slovensku z toho měly pěkný vývar a novým vysokoškolákům rostly třídy, no prostě všichni byli spokojeni.

2 0
možnosti
Foto

Kouzelné slůvko dis a dostanete se všude. Jsou rodiče, kteří toto vymáhají u lékařů i pro žáka s lepším průměrem, co kdyby....

My jsme říkali, je blbej na češtinu, ale třeba matika mu jde a z dotyčného se nestal středoškolák, ale vyučil se, našel práci která ho bavila a žil spokojený život.

Dnes s těmito problémy v učení lze vystudovat i vysokou školu, ale uplatnění na trhu práce je mizerné. U šéfa vás toto kouzelné slovíčko dis neomlouvá, když se nechytnete, jdete. Stane-li se to opakovaně, je z vás flustrovaný člověk s psychickými problémy.

Co myslíte, vyplatí se v tomto případě překročit svůj stín a prožít život ukřivděného, neschopného a nepochopeného jedince, nebo je lépe řídit se svými schopnostmi, býti nad věcí a chodit do práce kterou v pohodě zvládáte a tedy vás i těší?

3 0
možnosti
Foto

Jestli byl někdo skutečně talentovaný na matematiku a SŠ neudělal, protože mu nešla Čeština (kdy na střední škole se v tomto předmětu převážně učí historie literatury), tak to byl promarněný talent.

1 0
možnosti
ZB

"...budeme nesmyslně dohánět západní země..."Víte jaká zem má největší podíl na světe v počtu vysokoškoláku...?Není to žádný Západ,ale Rusko,udaj který jsem našel hovoří o podílu 54 procent vysokoškolsky vzdělaných lidí mezi pracujícími,udaj o středoškolácích jsem nenašel,jistě bude zdrcující...;-)Co to znamená?Bud jsou Rusové nejinteligentnější národ světa,nebo mají nejnižší nároky na vzdělaní a tedy ještě větší problém než my a západní svět...Ano,máte pravdu zrovno v tomto by se Západ,kam počítám i nás neměl snažit dohonit Rusko...

0 0
možnosti
MZ

V Rusku se jde do školy v 8 letech, základní škola trvá 10 let. Po úspěšném skončení základní školy se hlásíte rovnou na vysokou nebo střední odbornou nebo se něčím vyučíte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik