Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Neustale obdivuji, kolik germanistiku a odborniku tohoto oboru zde je, neumi zblebtnout ani slovo nemecky a studuji vse v odivnych zdrojich s nadechem putinovskym.

2 3
možnosti
JN

Fascinuje mě vaše schopnost posuzovat na dálku u lidí, které jste s největší pravděpodobností v životě neviděl, jak umí německy.

A např. níže v diskusi citovaný IHNED je podle vás zdroj s putinovským nádechem? Tak to by měl jeho pravdoláskový vlastník Bakala nepochybně radost. ;-D

4 0
možnosti
Foto

je vidět, že Němce vůbec neznáte

5 1
možnosti
RS

Řekl bych, že 70 procent Němců řeší, jestli si příští rok pronajmou na dovolenou apartman na Sardinii či v Řecku anebo si na 3 týdny vypůjčí karavan a budou poznávat severní či jižní Itálii anebo si zaletí na Malorcu. Anebo taky jestli příští týden vyhraje Bayern Mnichov nebo Werderem Bremy. O migranty se starat nemusí, na to mají odborníky v ČR. Ti sice stejně jako pan Nožička o migranta v životě nezavadili ale zaobírají se tím od rána do večera. ;-D

9 20
možnosti
JM

70 procent Němců řeší dovolenou na Sardinii, ale neřeší, co bude s Německem za dvě generace - to jste chtěl napsat?

13 2
možnosti
AK

Slůvko „modernizace“ patří už od padesátých let minulého století v politice k nejoblíbenějším termínům. Má tu přednost, že ho nelze jednoznačně vymezit, a přitom působí neobyčejně libozvučně. Vezměme si malý příklad. Pokaždé, když byla rozpoutána agrese proti některému ze států Blízkého východu a severní Afriky, pracovala propaganda se slovem „modernizace“. Irák i Libye měly být modernizovány tím způsobem, že v nich bude nastolena demokracie západního střihu a spolu s ní bude celá společnost postupně orientována na univerzální hodnoty, jako je právní stát, tržní ekonomika, individualismus, ale také rovnost pohlaví, provozování náboženství jako nepolitické čistě soukromé záležitosti, laické školství a podobně.

Nic z této vize modernizace se neuskutečnilo. Došlo však k tomu, že z rozvrácených zemí zachvácených občanskou válkou začali v obrovských množstvích prchat lidé do Evropy. V tomto okamžiku jsme se z vývozců domněle univerzálních evropských hodnot stali dovozci neevropských problémů. Spolu s tím se naprosto změnil obsah modernizace.

Před měsícem přijala Rada Evropy rezoluci, ve které vyzývá státy, aby nahlížely na migraci ne jako na katastrofu, ale jako na příležitost dalšího rozvoje evropského kontinentu. Všechny země Evropy mají uznat, že „imigrace je nástrojem pro obnovu dynamiky a modernizaci společnosti“.

Po krachu modernizace skrze vývoz našich hodnot se tedy máme modernizovat prostřednictvím dovozu hodnotového relativismu. Namísto laicizace společnosti máme tolerovat praktiky cizích náboženství, namísto individualismu ocenit přínosy komunitárního života, kdy skupina diktuje způsob života těm, kdo do ní od narození patří.

Patrně si budeme muset zvykat i na pronikání cizích náboženství do škol a do politiky. Namísto rovnosti pohlaví se obohatíme tolerancí vůči hodně neevropským formám manželství. Kdo s tím nesouhlasí, dopouští se přečinu největšího – sám sebe odhaluje jako odpůrce modernizace.

15 1
možnosti
Foto

R^R^R^

A to jste v hodnocení ještě velmi decentní. :-)

11 0
možnosti
Foto

Vzhledem k preferencím, které má její strana a její koaliční partne ve vládě je zcela evidentní, že ani nic obhajovat nemusí-udělala správné kroky a němci s ní většinově souhlasí a podporují jiR^

Ostatně stejně je na tom většina EU-na tom nezměníte nic ani vy ani zdejší diskutérská parta;-D

4 16
možnosti
JN

Pane Polický, já opravdu nejsem tak naivní, abych si myslel, že si kancléřka Merkelová můj blog přečte a na základě něho svou migrační politiku přehodnotí. ;-)

Stejně tak jako váš nedělní blog nic nezmění na názorech většiny občanů ČR na teroristické útoky radikálních islamistů v Evropě.

15 2
možnosti
KC

"Merkelová opět obhajuje neobhajitelné" a v tom má podle mne autor nesporně pravdu. Horší ovšem je, že většina Němců s touto politikou souhlasí a podle všeho jí proto dá i mandát pro další parlamentní období. Za poslední dvě století se Německo několikrát hanebně "proslavilo" tím, že Evropa produkuje problémy, zatímco jiní je musí řešit. Tady mám na mysli fakt, že "dalo" světu Marxe, jehož plody dračí setby smrtonosně a velkolepě vykvetly v Rusku nebo že se Německo podstatným způsobem podílelo na dvou posledních světových válkách. Má-li být Německo jako nejbohatší evropský stát nadále lídrem EU, pak nás potěš Bůh! Několik generací bude muset dřít na plný výkon, aby aspoň částečně napravilo výsledky bludařské filozofie neomarxizmu, bude-li mít vůbec příležitost tyto shnilé plody odstranit.

18 3
možnosti
PB

..... no vona ať si vobhajuje co chce,- žejo ?!,- ať si to vezme třeba dom,- ať temu ustele třebas v Bundestágu,- ať si ty netáhla živí do haleluja,- ...... ale hlavně !!!,- ať si ty nacionálně socialistický manýry pěstuje u sebe doma v říši a neobtěžuje s tem normální lidi v sousedních státech,- ...... chcela TO,- má TO mit !,- tak ať sa starááá ?!

11 1
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik