Diskuse

Zaorálek a část naší „umělecké fronty“ si ohledně agitování nemají co vyčítat

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

1) Nevíme jak vypadalo pozvání pro Zaorálka, on z něho usoudil že tam bude někdo z vedení.

2) Vedení bylo o návštěvě předem informováno, nezakázalo ji, tím ji de facto schválilo a samo nemělo zájem se jí zúčastnit

3) Za těchto okolností šlo návštěvu uskutečnit - asi by se uskutečnila v každém podniku, kde jsou silné odbory

4) Průběh návštevy organizovalo vedení odborů a to určovalo so jakách prostorů Zaorálka s doprovodem zavede a jsou tedy zodpovědni za to narušení zkoušek - ministr se za to omluvil

5) Vysloveně trapné je zdůrazňování služebního vchodu až to skoro vypadá že se Zaorálek do divadla prostřílel. Skoro v každémpodniku návštěvy s doprovodem používají služební vchod. Prož ho nezazstavila ochranka divadla? Nebo snad pro něj měli otevřít hlavní vchod z Národní či ten pro význačné hosty od Vltavy?

6) Odboráři soustavně kontaktují členy vlády a parlamentu ve snaze zvýšit své platy

7) Ředitel neměl s tou návštěvou souhlasit nebo měl jasně určit podmínky jejího konání- kdy, kde, co se nesmí. Neučinil to i když byl předem informován tak ať ted neorganizuje politické protesty - nic jiného to zveřejnění není.

4 0
možnosti
JN

Souhlasím s Vámi, vidím to obdobně.

0 0
možnosti
PK

Kdybych byl "poradcem" socdem ve volební kampani, tak bych se Zaorálkovou návštěvou ve Zlaté kapličce zásadně nesouhlasil. Myslím si, že to volebnímu výsledku nepomohlo, naopak. To jestli by vítali knížete ovacemi je vedlejší, asi také ne.

0 0
možnosti
JN

Tak to já si zase myslím, že ano. ;-)

Nicméně v tom, že Zaorálek touto aktivitou šlápl vedle, s Vámi souhlasím.

1 0
možnosti
PB

...... bych to nějak nehrotil,- si teda nejsu jistej, ešivá zrovna Zaorálek je nějaký agitace vůůůbec schopnej ;-D!

1 0
možnosti
TV

Karma, Josefe, souhlas. A zejmena poslednim odstavcem jste uhodil hrebicek na hlavicku. Jeste bych k Top0,9 a Zelenym doplnil soucasne Lidovce.

1 1
možnosti
JN

Díky a proti doplnění nemám námitek. :-)

0 0
možnosti
MS

Nebuďte trapný. Sám jako učitel přece musíte velmi dobře vědět, že politická agitace nemá na školách místo, takže vaše řeči o tom, že by to pro vás nebyl důvod psát rozhořčený dopis, jsou hodně na pováženou. Vy byste měl jakékoliv politické agitaci na půdě školy zabránit všemi prostředky. :-)

5 0
možnosti
JN

Já nikde nepíši o tom, že šlo ze strany těch politiků o agitaci, pouze píši o jejich "návštěvě školy" (navštívit školu zakázané není). ;-)

2 4
možnosti
Foto

Nevšimla jsem si, že by vámi zmiňovaní umělci lezli za někým na pracoviště, aby tam agitovali. Takže srovnávat to se Zaorálkovou aktivitou je trochu mimo. Vám také nikdo nebrání vyjadřovat se zde na blogu.

3 1
možnosti
JN

Že agitoval, tvrdí umělci, podepsaní pod dopisem. Zaorálek zase tvrdí, že tam přijal pokusit se urovnat spor mezi částí herců a vedením divadla (který, jak píši i v článku, v ND od června opravdu je). Já ani vy jsme u toho nebyli, takže těžko můžeme rozsoudit, na čí straně je pravda. Ale prostě mi přijde, že se zde tak trochu udělal z komára velbloud.

1 3
možnosti

Josefe,vysvětli mi ,prosím tě,proč ,když píšeš(mluvíš) ty,tak vyjadřuješ svůj názor a když mluví tebou jmenovaní umělci,tak je to(podle tebe) agitace?

1 0
možnosti
JN

Aloisi, já ovšem nikoho nevyzývám k občanskému neklidu, neorganizuji žádná protestní shromáždění, atd.

0 1
možnosti
PK

...nejlepší co se nyní stalo,jak je vidět, řada potrefených se ozvala. Takže - proč Zaorálka nevyhnali,kdy slyšeli jeho agitaci!,proč ho nechali povídat a nevypískali.

Připadá mi to jako špatná fraška jak ze strany Zaorálka tak ze strany pánů herců.

Sepsali petici a zveřejnili - mohli ho vyhodit i s jeho doprovodem a potom sepsat petici o jeho nevhodném chování - to by mělo logiku!

4 0
možnosti
JZ

Něco jiného jsou aktivity umělců ve volném čase, na ty mají právo jako každý občan, a něco jiného je přerušení zkoušky opery, čili zásah do pracovní činnosti. Obávám, že kdyby pan Zaorálek přišel do supermarketu a agitoval v práci prodavačky, tak by ho šéf právem okamžitě vyhodil.

8 0
možnosti
IH

Je to tak. První věc v roce 1989 po zrušení vedoucí úlohy KSČ, bylo vykázání politické činnosti mimo půdu podniků a mimo pracovní dobu. Luboš Zaorálků a odboráři to asi zase chtějí vrátit zpátky. Ostatně nejsou sami. U nás chodí pro změnu socanská místostarostka, kandidátka do parlamentu, do domovů důchodců a podobných zařízení agitovat taky jak jsou dobří. Akorát je tam ti staříci vidí jen před volbami. Taky dobrý hnus...

0 0
možnosti