Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro mnoho lidí nemají už česká vyznamenání žádný význam. Když vidí kdo a komu je rozdává. A ne, Vondráčková či F.R.Čech skutečně nepatří mezi ty, kteří by měli vyznamenání dostávat (kdo to sleduje vyjmenuje daleko více kreatur)

Co se Nohavici týče, u něj je problém, že ho hodně lidí tlačí do hrdinských postojů. Ve skutečnosti je to jen člověk, co chce zpívat a užívat si koncertů. Není to hrdina ani omylem. Ne, nepohrdám jím, protože ho plně chápu. Ale nějak nevím, proč vyznamenání.

2 2
možnosti
Foto

Stejně jako má prezident právo vyznamenat toho, koho on uzná za vhodné, tak druzí mají právo se toho tyátru nezúčastnit. Když se prezident chová jako buran, tak to prostě ne každý zkousne. A to, že se v současné době na Hradě utvořila morálně pokleslá žumpa, tak o tom snad ani nelze pochybovat....Když se lež a podrazy stanou základním faktorem jednání, nelze se divit odporu těch, jimž se takovéto jednání hnusí.....Mimochodem, 28.10. se slavil vznik Československé republiky. A to je kde tento stát? Takže asi tak....

2 2
možnosti
Foto

Nevadí, "dobře" je nahradili "Lukoil" Nejedlý a "teflon" Mynář. Zajímavé, když něco napíše pan učitel Nožička, tak se jako jeho nejvěrnější podpůrce ihned objeví nějaký Hermanek, alias "dvořák".:-)

1 2
možnosti
PK

Co prezident, to specifický výběr vyznamenaných a můžeme si o tom myslet co chceme, nic , absolutně nic s tím neuděláme. Nemá smysl ani zazlívat někomu nechuť na hrad při této příležitosti dojít a opět můžeme argumentovat čímkoliv, prostě nedorazil. Jiná věc je, že se takto můžou vytvářet již předčasné bariery v osobních vztazích a následně je tak založeno na neschopnost se o čemkoliv dohodnout, udělat cokoliv konstruktivního.

0 0
možnosti
RC

Ono je jedno, zda tam jste, nebo ne. Kdyz Vas Hrad nema rad, tak rekne, ze jste tam nebyl, i kdyz jste tam byl.....

2 0
možnosti
AR

Proč by tam na Hrad chodili ti, kteří ví dobře, že prezident z onoho vyznamenávání občanů dělá tam jen prezentaci sebe samého. No a vloni kdyby se do toho nechtíc nezapletl Dalajláma, tak onen Brady by zaslouženě medaili dostal. No nic, přežil loňskou kauzu a Herman také. Jen na prezidentovi zůstalo to, že Pekingu by lezl do zadku stále;-D;-D

6 7
možnosti
PB

....a von tam jako s něma někdo počítal ?,- nebo voni tam někemu chyběli[>-]?!?

6 1
možnosti
Foto

H74a38n83a 14V92l86k16o81v63á

29. 10. 2017 19:07

Inu, Josefe, vrátili jsme se včera z Vysočiny před hrozícím větrem abychom večer viděli předání vyznamenání a dnes byli od rána do 16 hod. bez proudu...

Psala jsem již jinam - to vyznamenání není Zeman, ale prezident, potažmo stát...a už vůbec nechápu proč se mainstream nezaměřil třeba na M. Sáblíkovou (když už Helenka je tak nějak profláknutá...;-))

Já osobně chápu Nohavicovo převzetí jako STÁTNÍHO vyznamenání a na moje rozhodování ve volbě prezidenta to rozhodně nebude mít vliv. Pokud by mělo, připadala bych si nesvéprávná.

9 0
možnosti
Foto

J81a49k83u52b 69R43o93t58h

29. 10. 2017 18:09

Pane, a proč by jako ten den měl být svátkem všech občanů? Můj svátek to tedy rozhodně není.8-o

1 4
možnosti
JK

J78a89n 68K26o61z72á94k

29. 10. 2017 23:52

A koho zajímáte?

4 0
možnosti
BV

Pane Nožičko,

obávám se, že nejste dobře infomovaný a že se ohledně nevysvětlení případu Hradem hluboce, ale opravdu hluboce mýlíte. Jak vypadá vaše nássledující tvrzení z hlediska faktů.

"Přičemž spolehlivého vysvětlení ohledně toho, jak to s údajným pozváním pana Bradyho na loňský slavnostní ceremoniál bylo či nebylo, jsme se bohužel ze strany Hradu nedočkali."

Ředitel Odboru protokolu KPR Forejt zveřejnil bezprostředně po slavnostním večeru prohlášení, které celou záležitost jednoznačně osvětluje. I když tam nepadne ani jednou jméno ministra kultury Hermana, ze toho prohlášení je zcela jasné jeho maximální protěžování svého strýčka: 1) Dostal ho do poslaneckého návrhu,

2) Navrhnul ho přímo hradu

3) Vyznamenání urgoval a protlačoval oficiálním dopisem ministra kultury

Herman také svému strýčkovi sdělil, že vyznamenání dostane a ten se pak podle toho choval - na veškeré upozornění Forejta nedbal, když mu to už slíbil synovec. Je zcela pochopitelné následné jednání starého pána, který byl ovlivněn Hermanem.

https://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy/prohlaseni-reditele-odboru-protokolu-kpr-12979

Herman se odvolává ne svědky svého rozhovoru s prezidentem - ti jeho verzi nepotvrzují.

Herman s Bradym slibují dodat dokument dokazující jejich verzi, dodnes to přes urgence neučinili

13 0
možnosti
BV

Z prohlášení Forejta:

c) O propůjčení / udělení státního vyznamenání žádal ve svém osobním dopise také jeden ze členů vlády České republiky.

d) Při práci s návrhy byla zjištěna nesrovnalost v uvedení jednoho z údajů. Současně byla Kancelář prezidenta republiky jedním z navrhovatelů / osvojitelů návrhu požádána, aby potvrdila navrženému, že se návrhem aktivně zabývá. Za tímto účelem obdržela Kancelář prezidenta republiky od českého příbuzného pana Bradyho, který byl současně navrhovatelem / osvojitelem návrhu na propůjčení / udělení vyznamenání, kontaktní data (telefonní číslo). Panu Bradymu bylo telefonováno ředitelem odboru Protokolu Kanceláře prezidenta republiky. Učiněno tak bylo na žádost jednoho z navrhovatelů. Pan Brady v osobním rozhovoru sdělil, že o tom, že má obdržet státní vyznamenání České republiky, je informován od svého příbuzného, který v České republice zastává významnou veřejnou funkci, a který žádal o podporu svého návrhu pana prezidenta. Zmínil také, že se chystá koncem měsíce října do České republiky. Ředitel odboru Protokolu Kanceláře prezidenta republiky se panu Bradymu snažil vysvětlit, že navržení na státní vyznamenání neznamená ještě jeho propůjčení / udělení. Zodpovězeny byly také další otázky. Od pana Bradyho byly naopak potvrzeny některé údaje obsažené v přípisu navrhovatelů. Na přímou otázku, zda státní vyznamenání získá, bylo reagováno tak, že pan prezident se návrhy zabývá, o jeho rozhodnutí budou ocenění informováni a předseda vlády musí rozhodnutí podepsat. Nic jiného potvrzováno nebylo. Ředitel Odboru protokolu KPR nepoptával u pana Bradyho kontaktní adresu, kterou by žádal u těch, kterým má být státní vyznamenání propůjčeno / uděleno a doručeny jim musí být příslušné písemnosti. Rovněž tak nebyla řešena procedura získání souhlasu kanadských orgánů s přijetím vyznamenání, kterým by pan Brady musel disponovat, pokud by oceněným skutečně byl, a který je z právního hlediska nezbytný.

6 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,90
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik