Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zastavte někdo konečně tu fúrii Šlechtovou

- V.Rossi

0 0
možnosti
Foto

H19a75n73a 23V19l53k17o80v63á

13. 2. 2018 14:29

Máte pravdu, zní to logicky - jen by se to nemuselo jmenovat Branná výchova a taky by se mohly ušetřit pytlíky s pískem do chlebníků....

Ale základy zdravovědy, první pomoc atd. by jistě bylo praktické. Možná by se o to jen mohly rozšířit hodiny Výchovy k občanství.

4 0
možnosti

Souhlasím a na ty chlebníky s pískem (na gymplu pak batohy, protože toho písku muselo být tuším 5 kilo) při branných cvičení také dodnes vzpomínám. :-)

0 0
možnosti

Já pořád nerozumím jedné věci - chápu, že se uvažuje o tom, že by se taky dětem mělo říct, jak vyjít z lesa, orientovat se podle hvězd, poskytnou první pomoc, zachránit tonoucího, uhasit oheň, utéct před ohněm, slanit ze skály nebo navigovat vrtulník k přistání v horském terénu. Ale co toto všechno má k čertu společného s vlastenectvím, národní historií, nebo dokonce s jakousi pofidérní "naukou o hrdosti"? Ještě bych pochopil základy ochrany přírody nebo zdraví, ale vznik Československa??

3 2
možnosti

J18a28k60u17b 37Š30o43l21c

13. 2. 2018 13:46

Trochu to asi souvisí. Pokud poznáte přírodu kolem sebe, do toho trochu historie, tak k vlasti získáte jiný vztah než, když se pohybujete v trojúhelníku škola - kaufland - počítač.

5 0
možnosti

..... bych tem frackům naordinoval půl roku (dva roky by nepřežili) v poklusu a tvrdýho drilu,- tzn. vojnu se vším všudy, to by pro začátek stačilo !

2 1
možnosti
Foto

;-) Asi by nepřežili ani tzv. ,,přijimač";-D

0 1
možnosti

ti narušení jedinci byli i u nás za komunistů..........jen se o tom v tehdejších médiích nesmělo tak moc referovat............

Problém s IS je ovšem poněkud zajímavější............ne každý kdo věří na korán je z IS, přesto věřit na jakékoliv náboženství je prostě jen hloupost, tradovaná po tisíciletí.......viz můj článek o víře a věření........

S milionem uprchlíků se mohli k nám do EU dostat řekněme 3% lidí z IS..to je bratru 30 000 lidí odhodlaných zabíjet jakýmkoliv způsobem a i kdyby jich bylo jen 10 000 i tak je to více než kolik čítá naše armáda bojeschopných členů..........tedy skutečný problém.........

Ale nevím jak se má člověk v hodinách branné výchovy připravit na to , že bude převálcován náklaďákem u stánku se svařákem a nebo tureckým medem........to je pochopitelně iluzorní a silně nesmyslné.......nicméně anketa ukazuje jak obrovský strach lidé mají.........a tohoto strachu se využívá k manipulacím..a to vám řekne jakýkoliv i silně podprůměrně vzdělaný psycholog........

Takže je to vlastně všechno jen hra, jejíž výsledekm má být snadné vládnutí.........pomocí manipulace a ta potřebuje značnou dávku strachu nebo pocitu viny............tedy vy a vaše auto jste na vině, že máme vysoké emise.............což je absolutní hloupost...........námořní lodě a vojenská letadla to vyprodukují násobně více............ale to se klidem nesmí říkat.........

0 3
možnosti
Foto

Muslim, kteří nevěří koránu není muslim. Pokud koránu nevěří v arabských zemí je mrtvej.

1 0
možnosti
Foto

Josefe, máte to lehce popletené. Prostě jste se těch cvíček neúčastnil. Žádný obdiv ke komunismu či SSSR se tam neučil. Učilo se například střílet, což je dobrá a užitečná schopnost.

Dodnes si pamatuji, jak jsme na půdě průmyslovky v Ječné ulici cvičili střelbu z malorážky. Ta výuka mi byla velmi užitečná, protože na VKVŠ (znalci znají) jsem se ulejval z výuky tím, že jsem se cvičil na střeleckou soutěž.

Bohužel jsem na soutěž nedosáhl, střílel jsem tak 46 z 50 a pro soutěž bylo nutné nastřílet rovných 50 nebo tak nanejvýš a občas "jen" 48.

K tomu je ještě třeba zmínit vojnu, kdy při druhé položce "Krátkými dávkami na vpřed běžící figuru" jsem první krátkou dávkou sundal svou figuru a vzápětí pomohl i kamarádovi. Potrestán jsem nebyl.

Střílelo se útočnou puškou vzor 58. Podle zlých jazyků tato zbraň kdysi vystřílela celou komunistickou stranu Indonésie. Asi neměli branou výchovu.

0 0
možnosti

Žil jste tady vůbec ? A co ty agitky a strašení zlými imperialisty, číhajícími za hranicemi s jaderným arsenálem, ty snad nebyly součástí branné výuky ? :-P

5 0
možnosti

Co je to výchova k vlastenectví? Zásadně jsem proti nějaké umělé konstrukci českých dějin. Lidé se ovšem na jejich hodnocení neshodnou. Například už mnoho Čechů vyznává názor, že husité byli bandou lupičů a vrahů. Byli to obyčejní teroristé a náboženští fanatici na úrovni současného islámského státu. A běda učitelům, kteří by chtěli mým dětem vykládat opak.

1 3
možnosti

J65a66k69u77b 35Š66o94l72c

13. 2. 2018 12:19

A co třeba francouzská revoluce?

1 1
možnosti

Pro čecháčky, kteří se v letech 1938 a 1968 vzdali bez boje, je to zbytečné. Zbytečná buzerace žáků.

1 3
možnosti

J93a45k90u63b 72Š39o46l94c

13. 2. 2018 12:20

Máte minimální znalost, co by znamenala obrana v těch letech? Nejen vojensky, ale i jiných souvislostech?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS