Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Japonci jsou známí nejen svou pracovitostí a pečlivostí, ale i velkou disciplinovaností. Všechno to je pro ně otázka cti.

A tohle zřejmě souvisí s tou disciplínou, přestože nám se to může zdát nepochopitelné.

0 0
možnosti

Bohužel - něco jiného je zákon, něco jiného je běžná denní praxe - a to i zde. Četla jsem stejný článek, je v něm také zmíněno, že takto praxe je sice běžná, nicméně není legální. Stejně je to i tady - de iure diskriminace nesmí být žádná, de facto její všude okolo až až.

2 0
možnosti

P92a93v14e78l 97V46é50b86r

6. 4. 2018 8:11

Divím se, že se divíte tomu, že jinde nějaká nerovnost mezi pohlavími nevadí. Ono totiž nejde o rovnost pohlaví, ale o likvidaci (psychickou a později možná i fyzickou) BÍLÉHO muže. Muži jiných ras nevadí a mohou činit co jim libo.

2 1
možnosti
Foto

Nechce se mi věřit tomu zákazu otěhotnět v japonských firmách. Pokud je mi známo, tak demografická struktura v Japonsku je taková, že tam musí vítat každý nový přírůstek přímo vítěznými fanfárami.

0 0
možnosti

V každé zemi i v každé době existují nějaké zvláštnosti; co platilo včera, dneska už neplatí...

Například české učitelky se nesměly vdávat až do roku 1919, kdy jejich povinný celibát zrušilo Národní shromáždění. Za první republiky zase bylo zvykem, že důstojníci čsl. armády se mohli ženit jen s dívkami s tzv. dobrých rodin.

H+Z ve svých cestopisech zase zmínili ženy jistého kmene v Africe, které svým blízkým předžvýkávaly potravu...

Nikdo se asi nepozastavuje nad tím, že herečky ve smlouvách na roli ve filmu či seriálu podepisují klauzuli, že během natáčení neotěhotní.

Také si dovedu živě představit japonského učitele, který se rozhořčuje nad skutečností, že v jedné zemi ve střední Evropě, se pravidelně jednou do roka muži dopouštějí brachiálního násilí na ženách speciálně vyrobeným mučícím nástrojem :-)

6 0
možnosti

Paní Blahová, to o těch učitelkách jsem již někdy dříve četl, ovšem přece jen nemáme nyní rok 1919, ale 2018. Zrovna tak bych vyspělou zemi typu Japonska asi nesrovnával s nějakými africkými kmeny.

Ohledně smluv hereček pro film či seriál - pokud to není seriál, jehož délka by byla srovnatelná s naší Ordinací v růžové zahradě, tak bych tohle bral jako akceptovatelné.

A že se nad našimi velikonočními zvyky možná pozastavují nejenom japonští učitelé, ale také třeba polští instalatéři, němečtí novináři nebo francouzští důchodci - dokud se tím nebude zabývat příslušná evropská komise, tak je to naprosto OK. :-)

2 1
možnosti

Nová doba nese nové jevy ! Např. v rámci "Ochrany dat", se ruší i stránka Spolužáci" ! Význam slova Feminismus , jsem sice nepochopil dodnes - nicméně jistě - Sexistické a podobné nedůstojné role žen, je třeba napravit ! Navrhuji proto vyhlásit pátrání - po autoru figurky Venuše Věstonické ! Zde je praotec nemrava, který si svou Girls vydloubal ! Podobně vidím tvorbu Leonarda da Vinciho a jeho mravně zhýralých následovníků ! I Michelangelo, není bez viny ! Soše Davida - okamžitě nasadit kabát - Hubertus, (samozřejmě bez knoflíků - nějaký rozhalovač) ! Tady je ještě práce ! .... :-)

3 0
možnosti
Foto

Opět totální demagogie již od nadpisu.Rv

Všude kde vadí Grid Girls samozřejmě vadí i zákaz otěhotnět atd. nebo snad víte o nějaké Evropské zemi kde by to bylo jako v tom Japonsku.

1 3
možnosti
Foto

PS. V Japonsku je pak firemní kultura zcela odlišná od té, která je běžná v EU či USA. a to nejen u žen, ale i u mužů. Japonci mají dokonce specialní název pro smrt z přepracování (Karoši), lidé nebo minimálně část z nich dodnes staví práci (firmu) nade vše ostatní. Japonsko je demokracií, ale zcela jinou demokracií než jak ji známe u nás a v dalších Evropských zemích a hlavně japonci mají jinak nastavené priority. U nich nejsou na prvním místě práva jednotlivce jako je tomu naštěstí u nás.

3 2
možnosti

Co by na to řekla taková Šabatová:-)

JinakR^ Chápu, že grid girls Vám budou na F1 chybět, to už snad nemá cenu ani koukat, že jo?;-) Ale myslím, že u motorek je nechali.

1 0
možnosti

V tom jste trochu vedle, na formuli 1, ani na motorky nekoukám již hodně let. Jako divák preferuji fotbal, hokej, tenis, atletiku...

Čímž neříkám, že by takový ženský plážový volejbal byl na koukání špatný... ;-)

1 0
možnosti

Mel bych takovy dotaz pane Nozicko: Kdy, kde a jak dlouho jste v tom Japonsku byl? Nebo to mate od nekoho zprostredkovane?

1 4
možnosti

Zkuste si pane Vokoune ten článek přečíst ještě jednou pořádně: opravdu si myslíte, že by si novináři z Daily Telegraph něco takového "vycucali z prstu"?

A jinak, dle vaší logiky by pak např. nikdo, kdo nežil před 100 lety, neměl psát o první světové válce nebo VŘSR, ten, kdo nikdy nebyl kosmonautem, by neměl psát o vesmíru, atd. :-P

3 1
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik