Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J33a94n 59P17a54l56l38a10s

16. 4. 2018 0:01

Dobrý večer, dnes jsem někde četl, že se ročně u nás narodí cca. 100 000 dětí. A máme 70 000 maturantů? Není to málo, Antone Pavloviči?

0 0
možnosti

Pravda, možná máme ještě rezervy, abychom v tomhle dohnali některé "vyspělejší země" na západ od nás. :-)

0 0
možnosti
Foto

J69a35n92a 72M25a60j41o49v56á

15. 4. 2018 18:48

Odvolání vyřizuje Cermat? To mi přijde divné, nemůže mít přece kompetenci k vydávání správních rozhodnutí, nebo se pletu?

0 0
možnosti

V článku na iDNES, na který dávám odkaz, je napsáno: "Cermat, který zkoušky připravuje, uznal jejich námitky jen v 18 případech." Pravdou ale je, že odvolání se adresuje v případě didaktických testů ministerstvu školství a v případě ostatních částí zkoušky odboru školství příslušného kraje.

1 0
možnosti
Foto

H73a39n64a 95V52l60k97o88v85á

15. 4. 2018 15:41

Chtěla jsem napsat něco podobného jako pan Merta níže. Proč se čtyři roky trápit - a ztrácet čas?

Moje mladší dcera je v sedmé třídě a je rozhodnuta "stát se kuchařkou". Je jí jedno jestli s maturitou nebo bez. Prostě chce dělat co ji baví...

Tak proč bych ji měla tlačit na gymnázium?

Celkem mne zaujal projekt Mistrovských zkoušek - ony totiž ty obory s maturitou mají přece jen té praxe méně - a takový Mistr s praktickými znalostmi asi bude platnější než teoretik po čtyřech letech v lavici.

A pokud někdy později dcera zatouží po nějakém titulu - nic jí nebrání. Inteligenční potenciál má. Ale prostě ji víc baví vařit než studovat....

2 0
možnosti

To je Hanko velmi rozumný přístup. Ovšem bohužel ne každý rodič v tomhle uvažuje tak racionálně jako Vy...

0 0
možnosti

Víte, co řekne dobrý učitel?

100% žáků, které jsem připustil k maturitě z mého předmětu, maturitu udělalo.

0 0
možnosti

S ohledem na to, že střední školy jsou u nás financovány čistě dle počtu zapsaných žáků (má se to změnit od roku 2019, pokud ovšem tu novelu zase někdo neodloží nebo nezruší), je strategie na řadě škol naopak taková, že i žák, který na to nemá, se nechá projít až do 4. ročníku...

8 0
možnosti

V posledním roce jsme zaměstnali dvě holčiny,které se obě pyšnily maturitou. Píši pyšnily, protože při každé příležitosti zdůraznily, že mají maturitu. Ale pokud někdo koupil čtyři zákusky za 22,- Kč, bez kalkulačky nebyly schopny spočítat, kolik má platit. A když věděly, kolik stojí 10 dkg ovoce, nebyly schopny z hlavy spočítat, kolik bude stát 15 dkg apod. Na co potom je taková maturita. Sice jí má každý, ale je k ničemu.

4 0
možnosti

Zlatý časy zakázanejch kalkulaček u zkoušek a písemek! ;-D

2 0
možnosti
Foto

Zarazila mě jedna věc, píšete že maturity začaly pro zhruba 70 000 studentů. Pokud dobře počítám, maturují studenti ročníku 1999. V tom roce se u nás narodilo necelých 89,5 tisíce dětí. I kdyby to bylo 90 tisíc, jako v letech kolem, to opravdu odchází na střední školy bezmála 80% žáků? Není to nic proti článku, pouze laický dotaz.

2 0
možnosti

Skutečně to není omyl:

https://zpravy.idnes.cz/statni-maturita-termin-datum-stredni-skola-fe2-/domaci.aspx?c=A180401_092746_domaci_jkk

Počet žáků z populačního ročníku, kteří se hlásí na maturitní obor, se již delší dobu pohybuje kolem 70 % (a navíc přibývá i těch, kteří maturity opakují v následujícím školním roce).

4 0
možnosti

Využívám příležitosti, obracím se k p. Nožičkovi. Mám celoživotní dilema - Jak nahlížet na Maturity. Jde o to, že žák někam chodí, každoročně je přezkušován - projevuje se. V podstatě, je mu to k ničemu, protože přijde den "D". Otázky mu nemusí sednout, propadne chaosu ... Pochopitelně nepopírám nutnost Certifikace , jeho završeného procesu vzdělání ! Něco být musí. Když to přeženu - Kdyby se objevil nahodilý člověk z ulice - do školy vůbec nechodil a Státní maturity složil úspěšně - Bude uznán !? ... Kde je ta mez - rozumu přístupu a klasifikace té Boží zkúšky ... !? :-)

1 0
možnosti

To je samozřejmě problém nejenom maturity, ale i přijímacích zkoušek či státnic na VŠ, že je to vždy trochu i o štěstí, že ten, kdo je trémista, má samozřejmě nevýhodu, atd.

1 0
možnosti

Odvolat se ma nepochybne kazdy pravo. Na druhou stranu zkouska z matematiky dospela do stavu, kdy na jeji uspesne absolvovani staci slusna znalost matematiky ze zakladky. Takze vlastne nic moc a ti, co neuspeji, se na stredni skole v podstate nic noveho nenaucili.

4 0
možnosti

To už je dnes takový standard, svalovat svoji chybu na jiné. A na učitele je to nejjednodušší. Na střední školu absolutně nemá, mám takový případ v rodině (syn mého manžela z prvního manželství), ale všechno je zásadně chyba učitelů. Doučovala jsem ho Aj, vím že je blbej jak tágo a na střední nemá co dělat. Maturitu neudělal ani na podruhé, byla to opět chyba kantorů, zase si na něj na chudáka zasedli. A rovnou celá komise. A když už to zachází tak daleko, že za svojí blbost žalujou Cermat....:-/

5 0
možnosti

Půjde do politiky. Bude vycvičenej. Na některé politiky si zasedli opoziční voliči i poslanci (AB), na jiné dokonce soudci (DR).

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS