Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J13a34n 93H58r85u58b37e47š

21. 6. 2018 10:58

I fotbalová reprezentace je REPREZENTACE. Její členové tedy mají svou zemi reprezentovat. Jestli ti dva cítí, že jejich prezidentem je Erdogan, dávají tím veřejně najevo, že Německo nepovažují za svou vlast - a to pak holt Němci mohou cítit i jako urážku.

5 0
možnosti
LV

Taky si to myslím. Pokud je jeho prezidentem Erdogan, nikoliv Steinmeier, potom se cítí být víc Turek než Němec, a tudíž nemá reprezentovat Německo, ale Turecko. V tom přece není nic nacionalistického, rasistického, xenofobního nebo jakého ještě. To je přece holý racionální fakt.

1 0
možnosti
MK

Nakousl jste německé kyselé jablíčko. Souhlasím s tím, že by politická strana neměla mluvit do složení fotbalového týmu. Připustíme-li, že je protest proti chování těchto fotbalistů oprávněný, pak je oprávněný i požadavek nějakého opatření. Stěžejní je výrok "svému prezidentovi" - koho by reprezentoval, když bude hrát Německo proti Turecku?

Požadavek na nějakou sankci by byl oprávněný od nějaké OBČANSKÉ INICIATIVY bez politického zaměření.

Že se i druhá a třetí generace tureckých přistěhovalců cítí více Turky než Němci je fakt; ten hlavní důvod je v jejich náboženském zaměření.

2 0
možnosti
Foto

J93i52ř87í 77L30i58b86e81r

20. 6. 2018 22:20

Karma a souhlasím. R^ Oni ti dva Turci jsou fotbalově doopravdy na výši a vylučovat je z reprezentace by nebyl šťastný nápad. To, že mají v hlavě trochu "vykradeno" a byť reprezentují Němce, tak propagují Erdogana, se dá vysvětlit tím, že se živí fotbalem, a ne myšlením... :-(

1 1
možnosti
Foto

jasně ať je vyhodí a naberou si naše-s těma to vyhrajou

0 0
možnosti
VV

Nahodou,

prave ten Dominik Kahun prispel ke stribru hokejistu na olympiade.

0 0
možnosti
VN

To , že se nějaká partaj snaží zasahovat do toho , kdo bude hrát za národní tým je absurdní. Stejně absurdní mi však připadá , že drtivá většina Turků v Německu má jako turecké , tak i německé občanství...

1 0
možnosti
VV

A co si pane Viktore Kozeny predstavujete pod takovou drtivou vetsinou?

Pokud vim, Tak se vsemi kteri se narodili jeste v Turecku je to podobne jako to bylo za komunismu s ceskoslovenskymi emigranty.

Protoze BRD vyzadovala a vyzaduje jen jedno obcanstvi. Takze ti, kteri se narodili v Turecku se museli vzdat toho tureckeho a zaplatit popatek ve vysi nekolika desitek tisic DM. A Deti ktere se v Nemecku narodily tureckym rodinam byly automaticky Turky.

Teprve za rudozelene vlady vznikl po dohode mezi vladami zakon, ktery umoznuje detem tureckych obcanu aby se po dovrseni 18 roku rozhodly jake chteji obcanstvi.

Obe obcanstvi podle nemeckych zakonu muze mit jen z Turecka pristehovany obcan s prokazatelne nemeckymi koreny, pripadne Turek ktery si vzal nemku.

0 0
možnosti
VV

Jeste ze Dominika Kahuna nenapadlo nechat se vyfotografovat s Milousem Zemanem.

0 2
možnosti
KC

Koho si Německo postavilo do týmu, je jeho věc. Chci jen zdůraznit fakt, že z 99 % muslimů nikdy nikdo neudělá Němce či Evropana a celá multikultura je tudíž blud, který vyvrací sám život.

6 1
možnosti
Foto

J75a70k79u39b 56R87o33t53h

20. 6. 2018 17:04

Nikdy a nikde žádná partaj nemá co mluvit do obsazení sportovního týmu. Tečka.;-O

12 0
možnosti
Foto

P82e36t42r 94O11m72e85l31k12a

20. 6. 2018 17:26

A měla být okamžitě poslána s tím svým požadavkem někam...

7 0
možnosti
Foto

H61a79n79a 25V79l85k90o86v18á

20. 6. 2018 16:57

Stýská se mi po časech kdy mi bylo 6 a později o pár let více kdy za Československo hráli Panenka, Vízek, za NSR Meier a za Argentinu Maradonna.

A ještě předtím za Brazílii Pelé. (helé, Pelé, střílí gól, helé, Pelé, je to on...;-))

Můj strýc hrál závodně (a dostal díky tomu byt!) a později trénoval kluky.

Asi před 10 lety přestal protože ho ty čachry už v žákovských kategoriích přestaly těšit.

A ten "multikulturalismus" mi přijde taky scestný. Za pár let nám budou všechny sporty v národních reprezentacích provozovat Ogamba nebo Nguma (protože mají nejlepší fyzické předpoklady pro kombinaci aerobního a anaerobního výkonu), zatímco ve skocích do vody to za Německo budou Li Ťien a za Česko Nam Nghu - protože mají nejlepší předpoklady pro gymnastiku.

Čímž chci říct že mi přijde přirozené když Vietnamka která mluví česky reprezentuje ČR, protože se zde narodila nebo tu dlouho žije.

Uniká mi ovšem podstata působení v České reprezentaci (i jiných národních reprezentací) lidí, kteří občanství získali jen kvůli sportu aniž by například znali jazyk.

A s tímto vývojem za pár let z Monaka bude sportovní supervelmoc, protože tam se ti nejúspěšnější sportovci stěhují za účelem placení co nejnižších daní.

Zatím to byli profesionálové, ovšem s profesionalizací olympijských sportů...

7 0
možnosti
RC

Delate, jako kdyby tyhle mezinarodni presuny nikdy neexistovaly.

Tvurce Ceskoslovenskeho hokejet Mike (Matej) Buckna se narodil v Kanade slovenskym rodicum. Presto reprezentoval Ceskoslovensko, jako hrac i trener. Pritom se do Ceskoslovenska prijel podivat az v 27 letech.

Podobne Peter Bondra, narozen na Ukrajine, ukrajinske mamince a otci Slovakovi. Nikdy neziska obcanstvi CSSR, obcanstvi SR ziskal kratce pred olympijskou kvalifikaci v roce 1993, kdy pomohl Slovensku k postupu na Olympiadu 1994.

2 1
možnosti
RC

Je absurdni, aby se politicka strana michala do sportu.

Mimochodem, Martina Navratilova podporovala Vaclava Havla... Je proto spatna Americanka?

7 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,86
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik