Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

ME v atletice jsem vůbec nesledoval, ale zkusil jsem pohledat an německých zdrojích něco o těch organizačních problémech. Co jsme z toho pochopil, Němci s problémy narazili paradoxně na to, že spoléhali příliš na techniku, např. při měřené délek pokusů v technických disciplínách občas měřící zařízení vzalo stín místo skutečného místa dopadu a pak se dodatečně muselo přeměřovat. Někteří se dokonce vyjádřili, že obyčejné pásmo by asi bylo lepší.

Druhý problém byl spíš televizní a komerční než organizátorský. Pořadatelé program víc natáhli (do více dnů), omezili dopolední program a víc toho nechali na večer.

U těch štafet těžko říct, podle rozpisu tam byly dvě hodiny časového rozestupu mezi semifinále a finále.Podobný časový rozestup byl i v případě semifinále a finále stovky, která byly ve stejný večer, a problém nebyl. ale beru, u štafet může nastat víc problémů (vyšlápnutí, špatná předávka apod.), je vyšší riziko problémů a protestů.

0 0
možnosti
SS

Tak to je prece jasne, ze v Sovetskem Svazu to umi vse delat lepe.....

2 0
možnosti
JN

To jste trochu zaspala dobu - dnes je přece vždy vše nejlepší v USA a v rámci Evropy v Německu. ;-)

0 0
možnosti
AM

Možná by se v souvislosti s právě skončeným ME v atletice slušelo připomenout, že je to právě 35 let (+/- nějaký ten den) od chvíle, co Jarmila Kratochvílová zaběhla v Mnichově svůj dosud platný světový rekord v běhu na 800 metrů. A všem, kteří by chtěli tvrdit že "žrala bobule", doporučuji přečíst si obsáhlý rozhovor s jejím trenérem Miroslavem Kváčem (vyšel právě minulý týden v jednom nejmenovaném časopise).

Jarmila Kratochvílová byla (podobně jako třeba Ivan Lendl) "dříč" a svých největších úspěchů dosáhla (na atleta poměrně nezvykle) až po třicítce, je to však stále jedna z našich mála atletických legend, která má opravdu světové renoméR^

2 1
možnosti
JN

Názory na takřka nepřekonatelné výkony Jarmily Kratochvílové budou asi různé, nicméně se domnívám, že by se zde měla ctít presumpce neviny. Nehledě na to, že kdyby její rekord měla překonat zrovna jihoafričanka Semenyová...

4 0
možnosti
Foto

Jestli dovolíte, zůstala bych pouze u atletiky. Já jsem byla ME v atletice jako divačka nadšená. Úžasné sportovní výkony, atmosféra mezi sportovci od pohledu skvělá. Byl to krásný atletický týden. Organizační zádrhele - zřejmě větší než bývá zvykem - jsem zaznamenala v komentářích našich atletů (a nejen našich) vlastně hned od prvního soutěžního dne. Většinou šlo o potíže v zázemí, atletům to evidentně ztrpčovalo život. Takže za mě po sportovní stránce podtržená jednička, ale co mě vyvedlo z míry a považuji to za velmi nesportovní, to bylo přerušení koulařské kvalifikace mužů mezi druhými a třetími pokusy. Na této úrovni naprosto nevídané porušení všeho sportovního jen proto, aby se mohl do mikrofonu vypovídat domácí koulař David Storl. Náš koulař Staněk, který na svůj poslední pokus čekal jak na boží smilování, v rozhovoru tuto neomluvitelnou prodlevu odsoudil.

Ještě bych chtěla pochválit obecenstvo, protože chodilo hodně diváků a svoji přízeň rozdávali spravedlivě mezi všechny sportovce.

3 0
možnosti
JN

V tom se spolu shodneme - jako divák u TV jsem si atletiky také velmi užíval a je možné, že i kdybych tam tak jako před 9 lety byl osobně, tak bych z pohledu diváka hodnotil akci pozitivně. Že německé publikum atletice rozumí, je také známá věc.. Ale sportovci či trenéři během ME skutečně v médiích mluvili o organizačních zádrhelech docela často.

2 0
možnosti
Foto

H71a16n89a 39V34l37k53o96v45á

13. 8. 2018 21:10

Pročítám tu diskusi a skutečně mne z čistě zájmově sociologického hlediska zajímají ti Nožičkohejtři Trčálkem počínaje a Vokounem konče.

Oni, jeden intelektujál a druhý emigrant (stejně jako ostatní z této líhně) ví všechno o všem že....;-)

Nikdy sice na podobné soutěži nebyli ani jako divák, natož jako sportovec ale ví že nožička tomu nerozumí protože ještě nezorganizoval Olympijské hry vlastními silami.

Inu, Josefe, pár Evropských i světových soutěží mám (zvnitřku) za sebou a celkem vám dávám zapravdu.

Ono třeba rozehřátí je pro výkon dost podstatné....i když intelektujálovi a češtinářce to těžko vysvětlíte....

KarmaR^

3 1
možnosti
VV

Diky za pripomenuti Orwellovy Animal farm a znamy citat RF good EU bad.

0 1
možnosti
AL

Zasloužená karma.

:-)R^

0 0
možnosti
Foto

https://youtu.be/y-_MGCdyvh4?list=PLac2Hx6DmVzpUcHfWi4ZVgDA7bZCp2YiW

nejsme precizní, Němci nejsou precizní už vůbec... takže nikomu nebude Vámi přidělena a svěřena nástěnka;-(

4 1
možnosti
DR

"Když bych měl z pořadatelského hlediska srovnat včera skončené mistrovství Evropy v atletice v Německu s nedávno proběhlým fotbalovým mistrovstvím světa v Rusku, tak jsem nucen konstatovat, že „zaostalé“ Rusko obstálo jako pořadatel mnohem lépe."

Jéžiš, tak to tu snad ani nepište.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik