Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Odmítnout podanou ruku je jako před někoho plivnout. Proč by se neslušnost měla zdůvodňovat náboženstvím? Až bude muslimů v nějakém městě majorita, budou na základě náboženství prosazovat svoje zvyklosti i u nevěřících. Protože už budou u sebe doma. :-/

1 0
možnosti
Foto

další důkaz že náboženství, a hlavně fanatici lpějící striktně na dodržování jejich zásad, jsou tragédií a metlou lidstva-jsou to jen tito rigidní bigotní neflexibilní lidé, kterým malicherné formality znemožňují najít cestu k druhýmRv

2 0
možnosti
ZS

Stisk ruky kdysi cosi znamenal ..... ale lidé už to zapomněli.

7 0
možnosti

Souhlas. Firma by měla mít právo ukončit pohovor z jakéhokoliv důvodu, i kdyby byl nebetyčně hloupý. Je to přece jen její pohovor a oni si vybírají zaměstnance. Je to stejné jako s odmítáním cikánů při pronajímání bytu. Je moje věc, koho si do bytu pustím.

7 1
možnosti
MG

Tak ma napada stary znamy:

Stretne sa krestan, moslim a zid...co je, cakate vtip? To je iba uplne normalna situacia v spolocnosti, kde ludia nie su uplne vypatlani :-)

3 0
možnosti
JN

Jeden zajímavý doplněk, na který jsem aktuálně narazil:

Švýcarsko odmítlo udělit občanství muslimskému páru, neboť muž a žena odmítali během schvalovací procedury úředníkům opačného pohlaví podávat ruku a vůbec s nimi komunikovat.

"Usoudili jsme, že nesplnili podmínku integrace (do švýcarské společnosti)," sdělil starosta Lausanne Grégoire Junod. "Když už chceme občanství nějaké země, měli bychom přece jen dodržovat jeho právní řád a princip rovnosti mezi muži a ženami," dodal.

viz: https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/svycarsko-neudelilo-obcanstvi-muslimskemu-paru-nepodali-ruku_492862.html

24 0
možnosti
RB

Že by ve Švédsku bylo povinné zdůvodňování, proč nepřijmu žadatele o zaměstnání?

3 0
možnosti
IB

I62v25o 75B82o31u11š48e

19. 8. 2018 15:55

Povinné zdůvodňování není, ale některá zdůvodnění mohou být v rozporu s některými zákony. Což každý ví. Nedivil bych se, kdyby ta firma strhla těch 40 tisíc z platu tomu pitomci, co dělal to interview.

1 0
možnosti
MM

Já to vidím asi tak: Pokud bych já chtěl a nebo musel opustit svou vlast a hledat útočiště jinde, při hledání nového domova bych preferoval zemi, která se co nejvíc blíží (životním stylem, kulturou, zvyklostmi, hodnotami atd.) tomu, na co jsem zvyklý, eventuálně takovou, kde je to sice odlišné, nicméně dokázal bych tamní životní styl akceptovat a přizpůsobit se. Určitě bych se necpal někam, kde to nedokáži a nebo nechci "vsáknout" a působil tak prudce cizorodým a pro domácí iritujícím dojmem. Zaznamenal jsem názor, že ta muslimka se přece ve Švédsku narodila, jenže o to je to horší - jen to dokazuje, že ani nová generace (a pak další a další) se nedokáže ztotožnit s místem kde žije.

29 0
možnosti

A nejspíš bude ona a její dětí snažit, aby se to místo ztotožnilo s hodnotami, které vyznává ona.

2 0
možnosti
PK

Naše ombudswoman naučila naše pronajímatele, jak správně, korektně a bez nebezpečí soudního popotahování odmítnout někomu pronajmout byt. Švédský soud teď učí podnikatele ve Švédsku, jak správně, korektně a bez nebezpečí soudního popotahování někoho nepřijmout do zaměstnání.

8 0
možnosti
JK

J42o25s61e26f 83K85l81a63t

18. 8. 2018 22:01

Tentokrát ode mě karma

4 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik