Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak pokud jde o uprchlíky Madarsko jich loni přijalo 1300 a tak splnilo kvoty,my jsme jich přijali 17 a nesplnili jsme.Co se stalo?Nic.Pokud má Madarsko s EU problém a chce se vydat cestou ve stylu ruské či turecké demokracie,jistě muže.Stačí vystoupit z EU a ne vyřvávat jak se mu "ubližuje".Pokud vím Orbán vystoupení z EU neprosazuje,ani nedává možnost o tom hlasovat v referendu.To vše muže,jeho státostrana má rozhodující ustavní většinu....

3 0
možnosti

Problém má evidentně ta vaše únie, nikoli Maďarsko.

0 0
možnosti

M65i25l37a44n 74K50e67s54l

16. 9. 2018 15:59

Je odebrání hlasovacích práv v parlamentu EU nějakým tvrdým trestem?Nedovedu posoudit.Mají vůbec hlasy několika Maďarů na něco vliv.Vždyť, když nebudou hlasovat nebudou za nic také odpovídat a budou snižovat počty hlasů pro hlasovaný návrh.V Československu byl kdysi trest "odebrání občanských práv".Mezi občanskými právy bylo i právo účastnit se voleb.Když se dostali k moci komunisté,lidé se tohoto práva dobrovolně zřekli a k volbám nechodili.Kandidáti Národní fronty nemohli dostat 99,9% hlasů a volební účast také nebyla 99,9%.Tento trest byl proto zrušen a začalo se razit heslo,že účast ve volbách je občanskou povinností každého občana lidově demokratického Československa.Účast ve volbách přinášela dokonce body do všelijakých kádrových hodnocení.Nevím,zda hlasování parlamentu EU Maďarům nějak moc uškodí.Jsem však přesvědčen,že u nás uškodí stranám jejichž členové pro návrh zvedli paže.

4 1
možnosti

V tom s Vámi souhlasím.

1 0
možnosti
Foto

I59v48a73n 72M84a89r62e53k

16. 9. 2018 15:05

Bezpochyby patřili p, Nožičko. Karma R^ [>-]

6 3
možnosti

J84a85r80d13a 37F73i36š79e55r

16. 9. 2018 17:51

..tak určitě, Marek-u:-)

2 0
možnosti

Naprostý souhlas. Bohužel někteří západní politici si především díky své moci které dosáhli, strašně rádi zvykli strkat nos do věcí po kterých jim vůbec nic není. A paradoxně jsou to většinou ti kteří mají plná ústa demokracie. Pravděpodobně tuhle vlastnost převzali asi od ušáků, ti jsou na takové věci přímo mistři.

8 2
možnosti

Vy taky nacpete uprchlíky úplně všude. Ale vztah EU k Orbánovi není o uprchlících, ale o jeho totalitních praktikách. Dnešní Maďarsko se hodně podobá Slovensku v době Mečiara (tehdejší Slovensko by se do EU nedostalo) a mílovými kroky se přibližuje k Lukašenkovu Bělorusku.

Nemám nic proti tomu, když EU na tuto skutečnost upozorní. Stejně jako kdysi upozornila Rakousko, když se k moci dostal Jörg Haider (který mimochodem proti uprchlíkům nic neměl).

8 9
možnosti

Že by Haider neměl nic proti "uprchlíkům"? Jistě, v r.2015 už byl pod drnem, ale Svobodní vždy vystupovali proti nadměrnému stavu a zvyšování počtu nově příchozích, hlavně Turků. Do značné míry jsem ho chápal, stačí "pobejt" ve Vídni, ale možná více se znelíbil za ostrou kritiku mezinárodního bankovního sektoru a jeho svinstev (toxicita produktů).

4 0
možnosti

Moc dobře a trefně napsané.

Karma.

R^

13 2
možnosti

Výhrady proti Maďarsku a Polsku nejsou primárně zaměřeny kvůli jejich postojům k imigrantům. Je to vaše zástupná argumentace, která se netýká podstaty, ale vám se to hodí, že?

12 11
možnosti

A jak vy víte, zda to údajné ohrožení svobody médií a nezávislostí soudů v Maďarsku naopak není pro špičky EU zástupným důvodem k tomu, aby Orbána potrestali za jeho postoje k migraci?

10 3
možnosti

Jak sděluje pan Caha - vidím to stejně. Začíná se nálepkovat a černobíle vidět. Orbán nastupuje cestu k Putinismu. Cosi podobného náš M. Zeman = Permanentní pokusy o Prezidentský systém. Před časem, ostudný omluvný dopis Číně - nedávno návod na kolaboraci k sankcním Ruska,(až neuvěřitelné a ostudné). Orbán odmítá uprchlíky - tak se to zjednoduší, že kdo jej nepodporuje je zloduch a naopak. Mj., A.Babiš nemá v EU žádného spojence - tedy příklon k Budapešti . Opravdu - pak pojmy - Mobilizace a kanalizace. Vytrácí se rozum - Kdo nejde s námi, opět seje . :-)

12 6
možnosti

Je ovšem škoda, že když začnete mluvit o nálepkování, tak hned v následující větě použijete pojem putinismus... :-)

3 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS