Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nesouhlasím. Po té slevě nebyla poptávka - důchodci i studenti už slevy měli a neslyšel ani nečetl nikde ani jeden hlásek, který by lkal nad vysokým jízdným v ČR. To zaprvé. Zadruhé to nic nepřinese, nebude to povzbuzení pro hospodářství, nebude to znamenat zlepšení sociálních kontaktů a sportovního či kulturního vyžití dotčených skupin.

Není to prostě a zkrátka nic jinýho než odporná investice z cizího do koupě hlasů. Estébák nám ukazuje, jak umí hospodařit. Rv:-P:-P:-PRv

0 0
možnosti

J29i57ř72í 97H76r27b95e71k

18. 9. 2018 22:01

Nejde ani tak o těch šest miliard, ale o principielně špatné principy postavené na odebírání z kapsy jedné skupině a rozdávání druhé - jedna je oloupena o zisk ze své práce, druhá si rychle zvyká na něco skoro zadarmo tzn. přestává to oceňovat a začíná s tím plýtvat. Navíc se na to navěsí dříve či později korupce, podvody... Takhle končí většina téhle levičácké "logiky" - viz. např. "dotace". Pokud chtějí pomoci starým, tak ať jim zvednou důchody, aby i ten, aby mezi nimi nebyl bytej každej, kdo nemá zájem o cestování. Co se týče mladých - ti jsou vesměs závislí na rodičích a těžko mezi nimi najdete někoho, kdo nemá super mobil, motorku a někdy i fáro - že by učitel mohl závidět;-) ... těm z chudších poměrů by se zase mohlo pomoci zvyšováním pracovních příležitostí, většího rozsahu různých rekvalifikací apod.

4 0
možnosti

No víte, já se mezi těmi mladými pohybuji stále, takže mám možná větší přehled než Vy: ano, jsou i takoví, kterým jejich rodiče v 18 koupí takové auto, že by jim ho mohl nejenom učitel závidět. Ale na druhou stranu, je i hodně takových, kterým rodiče dávají peníze jenom na to nejzákladnější a na zbytek si musí vydělávat po brigádách. A jsou bohužel i takoví, kteří pak na těch brigádách či v práci tráví víc času než ve škole. Takže asi tak.

1 0
možnosti

Když slevy na jízdné, pak žádám i 75% slevy na potraviny.

0 0
možnosti

Dokonce to může sklouznout do takové absurdity, že soukromý dopravce bude prodávat zlevněné jízdenky i těm, kteří na to nemají nárok. Proč? Protože je mu to jedno. On ty svoje peníze stejně dostane. Když né od pasažérů, tak od státu. A u pasažérů bude ještě ten hodný.

0 0
možnosti
Foto

Je to ale zbytečně riskantní. Tam už je možná kontrola. Průvodčí a revizor. Pro ně je jednodušší jízdenky "vydat" a zlikvidovat.

0 0
možnosti

L22u72b70o10š 67O32t94t

18. 9. 2018 17:05

Nelíbí se mi, že úleva se týká vlastně jen jedné části seniorů, místo toho,aby přidali všem.

2 0
možnosti

Podstata neceho zadarmo je pro obycejneho hospodare (obcana) neco, co nekdo druhy musi zaplatit. Hospodarsky zakon se neda obejit.

Tak bych suchoparne definoval vladni krok o kterem se zde mluvi. Krok, ktery je 100% socialisticky. Nezalezi, kdo to odhlasoval a proc. Zalezi, kam nas tento krok vede. Kazdy sam si musi to odpovedet. Zda se radi vracime do stejneho obdobi jako pred 89 rokem, nebo budeme se snazit novou generaci obcanu vychovat v sobestacne (tedy maximalne svobodne) obyvatele tohoto statu, nebo ubozaky, kteri cekaji na direktiva statu podle hesla "strana a vlada se usnesla...."

Toto cenove narizeni vlady je jeden z malych kroku navratu k tomu heslu.

3 0
možnosti

Vždycky jsem upozorňoval představenstvo naší společnosti, že miliarda se skládá ze stamiliónů a ty opět z miliónů jednotlivých.

Obdobné je to s rozpočtem. Ten bilión se skládá z pouhé tisícovky miliard (tedy z pouhých 167 šetimiliardovek).

Jinými slovy: stokrát nic umořilo osla.

Politici v Řecku také vždy dělali chachacha, když je někdo upozornil na schodky. Bodejť by nedělali - odnesli to přece až ti po nich.

5 0
možnosti

1) sleva je vyrazne vetsi nez za komancu, tehdy byla na vlak pro studenty 50%

2) on nekdo jezdi z Hradiste do Prahy kazdy tyden?8-o8-o8-o

3) s touto slevou se da lehce podvadet. Videt to bylo napriklad u CD. Neco podobneho mi popisoval kamarad, kdyz videl ridice autobusu o pauze vytocit par jizdenek se slevou, pricemz nebylo pro koho. Proc? V kase sice budou chybet penize, ale zbytek zaplati stat.

4) sleva existovala jiz ted, sice ne tak vysoka, ale existovala

5) tu slevu ve finale musi nekdo zaplatit. Kdo? No ve finale rodice tech studentu tim, ze mame vysoke sazby dane. Proc uz davno Babis nesnizil DPH, minimalne o jeden procentni bod, ktery souvisel s 2. pilirem, ktery uz zrusil spolu se Sobotkou.

3 0
možnosti
Foto

Tu možnost podvádění jsem včera uvedla u pana Flašky a měl jste vidět, jak se na mě vrhli, že je to nesmysl. Oni totiž ještě dnes nepochopili ten princip, viz pan Pánik. Už to vidím, jak obsazenost vlaku a autobusů zůstane stejná, ale jízdenek se prodá dvakrát tolik. Ale co, stát na to má.;-)

1 1
možnosti

Tak vy jste byl vždycky volič ČSSD, takže vám nemůže vadit, že někomu přispíváte ze své kapsy. Andrejovi na podnikání, studentům a důchodcům na jízdné.... To je holt vaše vidění světa. Žádné překvapení. :-)

4 1
možnosti

To, co jste napsal, mi přijde silně demagogické. Pokud tím přispíváním na Andrejovo podnikání myslíte dotace, tak ty, jak jistě víte, mají možnost dostat všichni soukromí zemědělci a není tomu tak jen u nás, ale v celé EU. A ohledně těch studentů a důchodců: solidarita se sociálně slabšími skupinami funguje v každém vyspělém státě a proto ČR zcela jistě není jedinou zemí na světě, kde mají studenti a důchodci slevy na jízdném.

Ovšem oba dva asi víme, že diskuse na tohle téma nikam nevede a jeden druhého stejně nepřesvědčíme. ;-) Takže hezký zbytek dne.

3 0
možnosti
Foto

A co 6 miliard učitelům, když je to JENOM 6 miliard, a 6 zdravotníkům a 6 rodinám s dětmi a 6 amatérským sportovcům....... Vždyť je to jenom 6 miliard.:-)

Já si nemohu pomoct, ale celé je to tunel na státní kasu. Dopravci budou hlásit fiktivní pasažéry a stát za ně bude platit. Jančurovi se vrátí podpora Babiše. :-)

8 3
možnosti

Neblbněte pořád, prosím, s těmi konsporačními teoriemi.

Já Vám to již napsal - Vaše uvažování je v duchu : Podle sebe vidím tebe.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS