Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

"Opravdu nechci do tohoto blogu tahat politiku, ale rozhodně si nemyslím, že by inkluzi a zejména podobu, v jaké byla do českého školství před rokem zavedena..."

TOhle mě neskutečně vytáčí. "Inkluze" nebyla zavedena před rokem. To se změnilo financování. Povinnost přijímat do spádové školy JAKÉKOLI dítě, když si to rodiče přejí, je asi tak dvacet let.

0 0
možnosti
JZ

No co, dalsi magor, pardon, "liberal". Natolik archetypalni, ze vice se k tomu vyjadrovat uz v dnesni dobe nema smysl. Tento nazorovy proud je treba potlacit az vyeliminovat u demokratickych voleb, diskuze s temito jedinci je veskera marna.

0 0
možnosti
VT

Cituji: z článku"...ve Finsku je sice běžné, že handicapovaní žáci chodí do stejné školy jako ti zdraví, ovšem rozhodně to není tak, že by se tam společně učili všechny vyučovací předměty..."

Z tohoto dovozuji, že tito žáci ve Finsku chodí do stejné "budovy", ale společně se neučí... Takže zase jsme tři kroky před pokrokem, zrušili jsme funkční systém škol "zvláštních", či "praktických", a dotáhli jsme to zase, jako jinde, k modelu nefunkčnímu.

Navíc naše ministerská směrnice prý není zcela přesně dodržována. Ta totiž obsahuje nařízení, že "....tito inkludovaní žáci mají být i se svým asistentem odděleni paravánem od žáků ostatních". Inkluze fakt naruby ! :-)

3 1
možnosti
JN

Upřesnění k druhému odstavci - učí se společně např. výtvarnou výchovu, ale už ne třeba matematiku...

0 0
možnosti
KS

Že školy vezmou kdo koho, to bych jim nezazlíval. Horší je, že těm lidem dají doklad o ukončeném vzdělání patřičného stupně. Sám jsem v devadesátých letech chodil na soukromou střední školu. A tam to vyřešili jednoduše. Nabrali devadesát dětí do tří tříd, mezi nimi spoustu hlupáků. Učitelé jim dávali na konci roku čtyřky a ti hlupáci pět let platili školné. V pololetí před maturitou pak dostali pětky a k maturitě nebyli připuštěni. Nedělají to tak ale všude, s podobnými hlupáky jsem se setkal i na vysoké škole (UK), a když pak jeden takový borec obhájil diplomku v rozsahu asi třiceti pěti stran, viděl jsem paletu barev.

2 0
možnosti
PK

Jsem rád, že patříte k těm, co mají odvahu otevřít diskusi a účastnit se jíR^

3 0
možnosti
JN

Díky - bez té diskuse by to opravdu nebylo ono, byť s některými diskutujícími to občas není jednoduché. :-)

0 0
možnosti
RC

Ucitele maji zakladni problem. Vadi jim, kdo do skolstvi mluvi. Ale nejsou schopni postavit zadnou reprezentaci, ktera by mela slovo jak smerem k vlade, tak k ucitelskemu stavu. Takze ve finale za ne mluvi jen odborar Dobsik.

0 0
možnosti
JN

Nemohu mluvit za všechny učitele, ale nemyslím si, že by většina z nich odmítala názory jiných. Ale asi nejenom mně přijde trochu postavené na hlavu, pokud dostává v médiích mnohem více prostoru než učitelé či ředitelé s letitou praxí například pan Feřtek ze společnosti EDUin, který nikdy neučil a dokonce ani nedostudoval vysokou školu.

V tom druhém se rovněž mýlíte - existuje například Pedagogická komora, v jejímž čele je pan Sárkőzi, a která je aktivní docela dost (byť možná až v posledních 2 letech).

1 0
možnosti
JP

To máte s panem Kartousem dost společného pane Nožičko

0 0
možnosti
ES

Názory páně Kartousovy na nejrůznější sociálně inženýrská témata lze nalézt takřka permanentně na Britských listech.

0 0
možnosti
Foto

Tak Babiš kritizoval....;-DStačí se podívat kdo pro inkluzi hlasoval.Všichni přítomní poslanci ANO,Babiš byl tehdy nepřítomen.Kdo byl proti?Vámi nenáviděný Kalousek s celou Topkou a ODS.Pokud budete hledat bojovníky proti inkluzi v době hlasování,musíte začít u Kalouska.Babiše a ANO mužete opravdu vynechat...;-)

4 0
možnosti
JN

Pane Bárto, jak už jsem napsal v závěru článku - já do tohoto tématu politiku opravdu tahat nechci. Podstata je navíc v tom, že inkluzi kritizuje i spousta učitelů či ředitelů škol, kteří nejenom, že vědí, co tento termín znamená, ale v praxi také poznali, jaké komplikace zavedení inkluzivního vzdělávání do škol přineslo. Tedy nikoliv jen lidé z okolí Zemana a Babiše, jak se ve svém textu snaží čtenářům namluvit pan Kartous.

4 0
možnosti
Foto

No jo Scio. Ty lidi jsou zdegenerovaní, takže školství nemůže být jiné.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik