Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Větší péči než lidovcům by měl autor věnovat socdemákům a komoušům;-D;-D

2 0
možnosti
JH

Pokud Čižinský dostane křeslo jako radní Prahy, jakože ano, tak náhradníkem za něho do poslanecké sněmovny je Daniel Herman. Takže má své jisté, stejně jako pan Bělobrádek, který je taky ještě poslancem.

0 0
možnosti
RC

Samozrejme, ze Hermanovi jeho vztah k sudetskym Nemcum nepridava hlasy. POkud si myslite opak, tak si projdete ruzne diskuze, co tam o Hermanovi pisou.

Co se tyka volicu, kteri pry neprisli, na to si Herman stezovat nemuze, dostal vicemene stejny pocet hlasu jako v prvnim kole. Ale volici ostatnich kazdidatu hlasovali proti nemu.

ad "O tom, kolik občanů naší země považuje Senát za významnou a potřebnou instituci, asi nejvíce vypovídá volební účast v druhém kole senátních voleb"

Ctu to porad dokola, pritom je to totalni blbost a nechapu, jak tohle muze myslici clovek napsat. Kdyz uz, tak o ucasti vypovida prvni kolo. Spousta volicu do druheho kola nejde i z jinych duvodu, nez to, ze neni spojeno s jinymi volbami.

1) volic KSC(M), CSSD, ANO, SPD tezko prijde k druhemu kolu, kde jsou napriklad mezi postupujicimi lidi z ODS, TOP 09, Piratu, apod.

2) obdobne pro volice druhe skupiny v pripade, ze je kombinace CSSD, KSCM, pripadne jina hrozna kombinace.

Napriklad v nasem obvode prislo pred 6 lety v prvnim i druhem kole cca 29%. Proc? Protoze prvni kolo vyhral komanc.

Vase narazky na Bradyho jsou ubohe. A co se tyka posledniho odstavce - politik nemuze vyjadrit uspokojeni z aspon neceho?

3 1
možnosti
JN

Jak už jsem vám odpověděl níže, u senátních voleb je vyšší účast v prvním kole dána především tím, že se obvykle konají souběžně s volbami komunálními či krajskými. A když už někdo jde volit do místního či krajského zastupitelstva, tak už prostě většinou odvolí i do Senátu.

A samozřejmě, že politik může vyjádřit uspokojení prakticky z čehokoliv, ovšem jde o to, zda to nepůsobí alibisticky či falešně.

1 0
možnosti
JL

Letosni senatni volby nam ukazaly pravou strukturu voleb, jak by mela byt v kazde volbe do statnich zastupitelsvi. Je to volba jedince!!!! Stranicka prislusnost kandidata je nebo muze byt plus ci minus pri jeho hodnoceni. Po volbach, Senat ma vse usporadane. Muze zacist pracovat okamzite. Protoze senator je v rozhodovani nezavisly na prislusnost ve strane, kooperace senatoru byla, je a bude vzdy podle daneho ukolu k reseni a jeho pohled k tomuto reseni. Vytvari prostredi k diskuzi, protoze ke schvaleni je potreba urcite mnozstvi hlasu.

Pro zkvalitneni prace Senatu a pro zvyseni prestize Senatu na politickem poli, navrhuji tuto vetu do ustavniho poradku:

" Senat projednava a schvaluje vsechna navrzena jmena pro dosazeni ministru, soudcu a vladnich cinitelu do funkci spravy statu a do funkci v podnicich se statni ucasti."

0 0
možnosti
PK

Tak senát má být především "těleso moudrých", nikoliv agentů 007 ve službách - ten nejúspěšnější - je z Valašska. Nejsem sice Náchoďák, ale oba soutěžící jsou celostátně známí. I Červíček, jako krátkodobý policejní šéf, než ho politické kejkle ODS vyšouply ze sedla. Přiznám se, že nevím, komu bych dal přednost, ani jednu politickou stranu neupřednostňuji.

2 0
možnosti
MK

Pana Bělobrádka komentovat nebudu, neznám tak dobře jeho volební obvod.

Naproti tomu v obvodu pana Hermana jsem volil a též jsem sledoval, podle čeho se lidé rozhodují. Nejvyšší prioritu totiž neměl stranický klíč, ale místní příslušnost. Hermanův soupeř Tecl je z našeho obvodu, je starostou okresního města, zdejší lidé ho znají a víceméně vědí, co od něj mohou čekat. Herman zdejší není a proto hlasy zdejších patriotů nedostal.

Jistě působily i další příčiny, avšak pouze okrajově.

Zároveň se zde ukazuje, že vliv politických stran v senátních volbách je velmi malý. Pan Tecl u nás dostal hlasy i od lidí, pro které je ODS téměř sprosté slovo.

6 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 1
možnosti
PK

Paní Leono, víte, každý chvilku tahá pilku. Tahle levice zmizí, skončí konjunktura a vynoří se jiná. Asi ne KSČ, ale velké oblibě na bohatším Západě se těší třeba Sanders, Corbyn, Mélenchon. Neříkám, že s těmi pány souhlasím. Ale uvidíte, ODS posílí, vstanou noví kmotři a začne další kolotoč ...:-)

2 0
možnosti
MV

Konečně se něco začíná měnit. Tak to vidím já, Vy a další lidé. Pokusy o dehonestovani senatorskych voleb s odkazy na nízkou volebni účast na zapocatych změnách nejsou argumentem. I přes nízkou volební účast nezískali ti, kteří mají jinak své fanoušky pořádně vycvicene.

9 0
možnosti
JN

Já přece žádné dehonestování voleb do Senátu neprovádím, pouze konstatuji, že nízká volební účast při nich odpovídá tomu, že pro většinu voličů nejsou tyto volby (podobně jako volby do EP) zdaleka tak důležité jako volby do Poslanecké sněmovny nebo prezidentské volby.

A jestli se něco začíná konečně měnit? Být Vámi, tak bych s tou radostí ještě chvilku počkal. ;-)

2 1
možnosti
DR

Napište to rovnou. Drtivá většina voličstva na senátní ale i evropské volby zvysoka kašle.

2 0
možnosti
RC

Myslite 58%? To na krajske volby kasle vic lidi.

0 0
možnosti
Foto

;-) Možná zde platí i cosi jiného. První kolo je spíše jak losování ,,štˇastných deset". A na druhou ,,losovačku" se mnozí již vykašlou, neb po té první tam pro ně již možnost výběru nezbyla, neb je to svým způsobem jen losování ze ,,zbytku". A v něm se, sem tam, nějakej ten ,,just" těch, kteří ještě ,,losují", projeví A i na to ,,dojeli" i tací, jako Bělobrádek, či Herman;-) A že ostatky z kom propadly sítem, to je jen dobřeR^.

10 1
možnosti
Foto

P.S.: jen pro doplnění. I na oněch ,,justhlasech" jiní pochopitelně své senátorské sesle naopak získali. Ale není divu. Vždytˇ i ,,vox populi" je svým způsobem losovačka. Ovšem dá se, a ba se i tak děje, též ,,cinknout" způsobem mnohým. ,,Samo", že ,,v zájmu lidu";-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,79
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik