Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

"Hlavní problém viděli její kritici v tom, že většina běžných základních či středních škol nebude schopna společnou výuky všech žáků úspěšně a v souladu s potřebami všech dětí zajistit.."

Opět - tohle už je problém starý více než deset let. Škola prostě nemohla "nebýt schopná zajistit". Povinnost přijmout (a vzdělávat dle zákona) jakékoli dítě ze spádové oblasti prostě existovala, že se školy snažily donutit rodiče, aby k nim děti se speciálními vzdělávacími potřebami nedávali, je věc jiná (nezákonná chtělo by se říci).

0 0
možnosti
JN

Sama o kousek níž píšete, že teprve před 2 lety se změnil systém financování. Jak tedy dle Vás "škola nemohla nebýt schopná zajistit", když na to nedostávala příslušné finanční prostředky (které ovšem často nejsou dostačující ani dnes...)? 8-o

1 0
možnosti
VS

"Téma inkluze ve vzdělávání je stále předmětem veřejných diskusí, po dvou letech od jejího spuštění je veřejně projednávána novela inkluzivní vyhlášky."

Inkluze nebyla spuštěna před dvěma lety. Tady ten naprosto základní fakt uniká většině zasvěcených komentátorů. Před dvěma lety se změnilo financování, inkluze je stará třeba 15 let.

0 0
možnosti
JN

A co takhle v rámci korektnosti zkopírovat i první větu samotného článku: "Inkluze ve vzdělávání byla v českém školství naplno spuštěna od 1. září 2016."

To slovo "naplno" je tam totiž dosti důležité...

0 0
možnosti
JH

J36i46ř27í 15H86o89r71á86k

24. 12. 2018 18:58

Neomarxistka Valachová nikdy na základní škole neučila, dostala to befelem z EU. Dva nepřizpůsobiví ve třídě (nepíšu brazilci) jsou schopni rozbourat výuku tak, že rozumní rodiče ostatních dětí své děti raději přihlásí do jiné školy.

1 1
možnosti
IH

Nejen že převážná většina nejspíš nikdy v životě v žádné škole neučila, jak píšete, ale mnohdy se chovají tak, jakoby se převážná většina nejspíš nikdy v životě v žádné škole neučila.

3 0
možnosti
PV

Jasně, že za to můžou neziskovky. A Soros. A vláda, která to zavedla v tom byla úplně nevinně. Protože neziskovky a Soros. A Kalousek. ;-D;-D;-D

0 4
možnosti
JN

Ale kdepak - samozřejmě za to jako vždy mohou Putin, Orbán, Klaus a Zeman. Ale nikomu to neříkejte! ;-D

7 0
možnosti

Argumentovat proti inkluzi případem dítětě, které je ve speciální třídě, inkluze pro ně není vhodná a nikdo mu ji nevnucuje, je dokladem toho, že inkluze skutečně není vhodná pro každého.

Autorovi přeji mnoho sil při studiu sebraných spisů Jiřího Ovčáčka.

3 14
možnosti
MR

No, naroubovat na tenhle blog Ovčáčka, to vyžaduje notnou dávku kreatiity. A co Putin? alespoň jeden, docela maličkej, Putin by tam nebyl?

13 0
možnosti
LH

Zavedením inkluze jde s předstihem o přípravu na vzdělávání dorostu různého věku z Afriky... a marně doufáte, že tady nebudou.

9 0
možnosti
TT

No, nalijme si také čistého vína a připomeňme si, proč nucená inkluze vznikla a že vzdělávat žáky rómského původu lze společně i nespolečně spíše jen hypoteticky.

22 1
možnosti
PT

P24e12t43r 88T61o72m48e12k

19. 12. 2018 18:37

A ještě jedna věc. Jsou školy, na nichž vyučující nedostanou přidáno tolik, kolik se proklamuje, protože část z té částky dostanou ti asistenti. Je to humus madam Valachová.

13 1
možnosti
RC

a jaktoze skola nedostane penize na asistenty? Ten zakon jim prave to financovani asistentu zajistuje

1 0
možnosti
PT

P22e69t31r 72T45o19m47e36k

19. 12. 2018 18:34

R^R^R^ Valachová byla ta, která se pod ten nesmysl podepsala.

16 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 39,91
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik