Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je smutné, že stejně jako autor, většina lidí neví a ani si nezjistí, na jakém základě se kalkulace cen pozemků pro náhrady vytvářela.

Stejně tak jako se náhrada nevyplatila jednorázově ihned po schválení, byly náhrady kalkulovány z odhadu vývoje cen pozemků právě na období, za které se budou náhrady vyplácet.

Je smutné, že si autor informace nezjistí a pak začne psát nesmysly podle toho, kde se aktuálně politicky vidí. Rv

1 0
možnosti

Takový blábol. A přitom stačilo napsat - nenávidím Kalouska, miluji Babiše a komunisty.

7 3
možnosti

D97a80v35i96d 46V68l21k

31. 1. 2019 7:06

Jak jste mohl odolat, takové "Karmovací" téma. A samozřejmě jste zaujal ten správný postoj hned vedle Komunistů a Zemana.Jste nejvěrnější z věrných.

5 1
možnosti

Je fakt hodně úsměvné, když to sem napíše někdo, kdo stejnému tématu neodolal již 5 dnů přede mnou. ;-D

Přičemž svůj blog i diskusi pod ním navíc vyšperkoval tím, že takřka každého, kdo si dovolil mít na církevní restituce odlišný názor jako on, otituloval jako soudruha či starou strukturu, ale o karmu mu samozřejmě nešlo. ;-)

2 3
možnosti

Pan Nožička evidentně nechápe význam slova restituovat. Je příliš ovlivněn komunistickým myšlením, a jeho rozum to zřejmě nepobere. Čili restituovat znamená uvést do původního stavu. Restituce tedy nemohou být štědré, ale mohou být buď spravedlivé nebo nespravedlivé. Spravedlivé tehdy, když restituent dostane zpátky celý svůj majetek, nespravedlivý tehdy, když je ošizen. A církevní restituce byly spravedlivé. :-)

9 4
možnosti

Já se pane Zieglere domnívám, že uvést něco do původního stavu ne vždy možné je - v případě budov, sebraných před 60 či více lety, asi sotva... Je proto v pořádku, že církev dostala kromě majetku, který šel vrátit, i peněžní náhrady, ovšem podstata sporu není v tom, zda se mělo církvi něco vracet (to samozřejmě ano a mělo se tak jistě učinit dříve), ale v tom, zda byl majetek spravedlivě ohodnocen (třeba i s ohledem na to, kolik dostávali ostatní restituenti).

To, že církevní restituce byly zcela spravedlivé, je Váš názor, ovšem někdo může mít názor odlišný, a pokud opravdu jste demokraticky smýšlející člověk, tak byste to měl respektovat. Hezký zbytek dne.

3 3
možnosti

Při hlasování o restituci církvím byl spochá rovněž velký podvod na občanech České republiky, když povolali a nechali hlasovat již odsouzeného za korupci (asi proto že už má praxi) pana Pekárka.

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/338943/pomohl-prosadit-cirkevni-restituce-ted-je-exposlanec-pekarek-venku-z-vezeni.html

Pro srovnání; Babiš je zatím "sprostý" podezřelý.

0 5
možnosti

(byl spáchán) ach jo.

0 0
možnosti
Foto

Jako Kalousek dobrý. Někdo ho má rád, někdo ne. Podobně jako u Zemana k němu je těžké mít neutrální vztah, mám poslední dva roky pocit.

Vy na základě rozhovoru s ním, který jste našel při brouzdání na netu, napíšete blog, ve kterém se mu posmíváte. Přitom vůbec neřešíte, co bylo v tom rozhovoru, kterým jste to uvedl. Proste jste si chtěl dát jednoho Kalouska na chuť :-).

Budiž vám přáno, celkově trapné.

13 1
možnosti

Ale taková je přece metoda pana Nožičky!

Osvědčená a spolehlivá.

6 0
možnosti

Onehdy jste mne uklidnil, že neučíte dějepis, což je dobře, ale přesto si položte jednu otázku směřující do minulosti: "Co by tomu všemu, za co se tu biji, řekl Karel Čapek?"

Nechci Vás nikterak ovlivňovat, ale Miloš Zeman by ho v dnešní době neměl rád.

Pokud o to stojíte, tak si v pátečních Lidových novinách najděte otevřený dopis Pavla Kohouta, který napsal prezidentovi. Moc zajímavé čtení. Snad Vám také trochu otevře oči.

3 0
možnosti

Páteční LN otiskly otevřený dopis spisovatele Pavla Kohouta svému příteli - prezidentu České republiky Miloši Zemanovi.

Kohout v něm vzpomíná na vzájemná setkání obou rodin ve Veselí u Zemanů, či na Sázavě u Kohoutů... Připomíná, že v přímé volbě dal svůj hlas Zemanovi a píše:

"Prohlásil ses však výlučně prezidentem spodních deseti milionů a - ač sám výstavní exemplář intelektuála - zametls všechny, kdo Tě nevolili, do virtuální Pražské kavárny, kam chci patřit i já, neboť byla Olympem humanismu a demokracie."

"Ty nejsi nejmoudřejší ani na světě ani doma, jak prokazuješ pocitem zatvrzelé neomylnosti, která Tě často zrazuje, což odmítáš přiznat a opravit."

"Tvá válka s názorovými odpůrci, jež nezná mezí, když upíráš inteligenci, schopnosti, slušnost i čest lidem v důležitých státních funkcích, které jako prezident České republiky vydáváš za pitomce či škůdce k radosti všech, kdo se ji snaží oslabit."

"A nejhorší je, že pokračuješ ve štěpení této společnosti, která se pořád víc odklání od modelu skutečné demokracie, k čemuž napomáháš hojnými výstupy v bulvárních médiích. To ti nikdo z pomahačů a chráničů neřekl, jak trapně působí Tvé ́šrapnely ́, jsou-li vypalovány mezi reklamami na vysavače, sýry, léky na hemoroidy či vaginální suchost (vše letos 10. ledna). Žádný Tě nevaroval, jak před světem působí prezident, když žádá vlastní národ, aby nebránil své zájmy proti vydírání cizí velmocí, nechce-li být od ní potrestán? To už je skoro jazyk dubčekovců obhajující podpis moskevských dohod!"

"A vše prokládáš neurvalými urážkami celé české žurnalistiky a podporou bezuzdných útoků na Českou televizi z úst Tvého hýčkaného moderátora s talentem pouťového prodejce čehokoli. V takových okamžicích se za Tebe i stydím. /.../

"Máš dost času, aby ses zbavil jak zištných rádců, tak názorů, jež Tě poškozují. Pokud k tomu nemáš sílu ani chuť, měl bys co nejdřív předat prezidentskou štafetu někomu z nadaných politiků příští generace, nezatížených národními katastrofami a spory

9 0
možnosti

Hlavně má pan Kalousek pravdu, že odbabišování či odburešování státní správy bude pracné, dlouhé a problematické. A vůbec to nesouvisí s žádnými restitucemi. Státní správa je zaplavena Burešovými stoupenci a je to velmi špatné a smutné.

10 1
možnosti
Foto

Kdepak se dotknout "nezištnosti" církví.

Zastánci této "nezištnosti" na Vás opravdu vytáhli těžké argumenty, ještě těžší než pod mými blogy na téma církevní restituce, tedy osobní urážky a nadávky.

Pan Potr o Vás dokonce napsal, že jste hlupák. To je ze strany zastánců církevní "nezištnosti" opravdový projev kultivované diskuse.

Za mne karma R^

2 1
možnosti

Osobní urážky a nadávky, hehe!

Smich se do toho taky počítá?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS