Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Držím pevně palce předávání vědomostí, Josefe. Ovšem myšlenka, že jakýkoliv ministr chce zvyšovat úroveň vzdělání, je v mých očích naivní. Nicméně i za Salazara, jehož projevenou vůli bylo pěstování blbosti, se naučily číst téměř 2/3 Portugalců. ;-)

1 0
možnosti
JH

J10a83n 88H80l75e69d79í71k

28. 8. 2019 18:52

bývávalo to jasné,-- technicky vybavení maturovali z chemie-fyziky-matematiky, ti druzí pak z latiny, řečtiny,češtiny, francouzštiny, dějepisu, zeměpisu. generálem je matematika s logikou a s deskriptivní geometrií. A logika by měla být povinná pro všechny senátory ((zbyteční dědkové ̈)), poslance a hlavně ministry.---Příklad::

jak může Maláčová chtít 15 miliard do svého sektoru a současně tvrdě žádat ušetřit mnohem více, než MF navrhuje?? Je úplně zdravá ??? Určitě nemá maturitu.-- Za chaos---vyhazov !!

1 1
možnosti
JN

J36i23ř11í 81N76ě73m33e98c

28. 8. 2019 18:44

Matematiku jsem měl vždy rád a kdo si zapamatuje základní pravidla, určitě je v životě mnohokrát použije. Jenže ... ty praktické věci se probírají cca do třeťáku SŠ a čtvrťak už byl spíše o nesmyslných funkcích, jenž v životě nepoužijete a jejich drilování. A to je důvod, proč nad povinnou maturitou z matematiky pozvedám obočí. Je přeci mnoho oborů, které žádnou vyšší matematiku nepotřebují a pokud by oni měli něco drilovat, tak je to jejich odbornost.

0 0
možnosti
TT

Úlet. Prej "matematiku jsem měl vždy rád", ale očividně jsi ji měl rád možná kvůli kalhotkám matematikářky, kdyžs z ní nic nepochytil, s tím tvým "drilováním" a "vyšší matematikou"

0 0
možnosti
MK

V podstatě souhlasím. Kromě matematiky bych povinně zavedl i maturitu ze všeobecného přehledu, protože dnes kolikrát mladí neví, k čemu má člověk srdce nebo kdo byl Adolf Hitler. Akorát ta hranice musí být dána tak, aby to platilo pro současné prváky a ne, že se student ve třetím ročníku dozví, že bude maturovat z matematiky.

0 0
možnosti
PL

P40e95t55r 96L42a58n89g69e81r

28. 8. 2019 13:08

Nejvíce mi vadí alibismus a populismus, se kterými k tomu politici přistupují. Samozřejmě karma autorovi.R^

0 0
možnosti
Foto

Maturita z matematiky pomůže aspoň naplnit učňovské obory.

Já bych navrhoval, aby se maturovalo z tělocviku, kreslení, zpěvu a dílenských prací.

To by teprve bylo síto! ;-D

3 1
možnosti
RC

jenze podstatna cast ucebnich oboru ma maturitu...

0 0
možnosti

všichni víme, že dnešní maturanti matematiku neumí. Příklady, co mají dnes u maturitní zkoušky jsou srovnatelné s těmi, které museli v 80letech spočítat osmáci u prijímacích zkoušek, aby se na tu střední vůbec dostali ...u maturity dnes stačí 30% úspěšnost, u přijímaček se 80 letech požadovalo 80% ...

2 1
možnosti

Je to možné. Když jsem dělal v roce 1992 přijímačky na matematickou třídu, vím že byly fakt docela těžké (ale úlohy si fakt nepamatuji). Ale 80 % z nich fakt nechtěli, spolužák se dostal se 14 body z 30 (já měl 25).

0 0
možnosti
BM

Vždy se nám říkalo že, kdo zvládá matematiku zvládá i logické myšlení neboť nutí přemýšlet (namáhat mozkové buňky). No a jelikož se matematika "odflakuje" národ jako celek hloupne. Příkladů je denně dost a dost.

4 0
možnosti
JK

Tady nejde o to, zda znát matematiku, ale zda z ní maturovat. Tu znalost daleko lépe ukáží vysvědčení za jednotlivé ročníky. A na odborné škole známky z odborných předmětů.

0 0
možnosti
JS

J64a11n 27S94v40a55t50e66k

27. 8. 2019 7:34

O náročnosti maturitních testů z matematiky svědčí i to, že jsme staršímu synkovi v době, kdy měl před nástupem na stření školu, dali tehdy aktuální maturitní test vyřešit - maturitu by udělal i se znalostmi za základní školy. A po dvou letech (letos), kdy má před třeťákem, jsme ho nechali vyřešit letošní test - výsledek? Jen o 3 body méně než byl maximální možný počet bodů.

Je ale pravda, že syn má od 7. třídy od pedagogické poradny diagnostikováno nadání na matematiku a že už během 7. třídy chodil na hodiny matematiky nikoli spolu se svými vrstevníky ze 7. třídy, ale do hodin 8. a 9. třídy (tak nějak na střídačku)... na druhou stranu měl výrazné logopedické problémy (to se zlepšilo) a má problémy s jazyky - něco za něco.

Zato mladší syn a matematika - darmo mluvit...

3 0
možnosti
JS

O tom jak je povinná maturita z matematiky důležitá nebudu moc polemizovat (za mě to rozhodně není nic nezbytného - sám jsem z matematiky nematuroval, ale státnice na ČVUT mám), ale nijak se nedivím dlouhým termínům jejího zavedení...

Z logiky věci mi nepřijde správné měnit podmínky v průběhu hry a tudíž by měla být (v případě zavedení) matematika povinná nejdříve v roce 2024 pro běžné maturanty a v roce 2028 pro osmiletá gymnázia. To, že je někdo na střední škole, a pak mu řeknou "chlapče, tak za dva roky máš povinně matiku" mi nepřijde fér. Je tedy naprosto jasné, že v případě fér přístupu se nemůže žádný ministr "dožít" maturity z matematiky kterou sám zavedl, a proto se ani žádný z ministrů nemusí bát jejího zavedení, respektive špatných výsledků tím zapříčiněných, jelikož reálně se jich funkčně nedožije, respektive je jen velmi malá pravděpodobnost, že ano.

4 1
možnosti
RC

maturoval jsem v roce 89, az do posledniho roku jsme vlasne neresili, jak to bude vypadat. Ale realnym faktem je, ze v roce 87 se podminky zmenily. A v roce 90 zase....

Student nechodi do skoly, aby slolzil zkousku (=maturitu), ale aby se neco naucil. Nebo se ma skutecne naucit neco jen z maturitnich predmetu? Tak proc se pak uci ty ostatni?

2 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,88
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik