Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J55a73n 29B63u64b68e77n

4. 9. 2019 13:19

Pane Nožička, když o něčem nic nevíte, prosím, nepiště o tom blog. Pomník maršála Koněva není vůbec o tom, kdo osvobodil Prahu, Osvětim apod., jak neustále mele hradní mluvka Ovčáček. Ten pomník byl vztyčen v roce 1980 za hluboké normalizace a to nikoliv z vděku za osvobození Prahy (to by tam stál už od 50. let), ale jako projev bratrství a nerozdělitelného přátelství SSSR a ČSSR, tedy jako výraz vděku okupační mocnosti, když jsme v roce 1968 sešli z cesty budování světlých zítřků komunismu a socialismu.Takže to je asi jako kdybyste horoval za zachování sochy Heidricha...

10 5
možnosti
DR

"Pane Nožička, když o něčem nic nevíte, prosím, nepiště o tom blog."

Tuhle jinak trefnou poznámku bych adresoval jinde, tímto kdyby se totiž blogeři řídili, tak tu píše tak max.10% z nich.

3 0
možnosti
AL

Za objektivní článek dávám zaslouženou karmu!

R^

2 0
možnosti
JK

Tak trochu nám tu faulujete, není-liž pravda. Starosta není Andrej co zastaví stavebníky na dálnici jedním telefonátem, ale umístění plachty bylo kolektivní rozhodnutí s cílem zabránit vandalství a hysterická reakce komunistických pohrobků se opravdu předvídat nedala a nebýt přítomných médií ani by nebyla. Socha byla vztyčena nikoliv na počest vojákům z druhé světové, ale v 80 letech jako poslušné ponížené gesto normalizátorů směrem k Rusku. Socha maršála neoslavuje padlé v druhé světové, ale jen kult osobnosti jednoho vojevůdce, který byl zároveň i vrahem. Žádní anitikomunisti, komunisty týraní a vraždění vězni, ani jejich potomci, ani další oběti persekucí, nebyli mezi pohrobky komunistů, vyznavačů totalitního státu, pomatených hlasatelů a bezduchých přívrženců Hradu.

9 0
možnosti
Foto

Socha Koněva je majetkem městské části Praha 6. Jeji vedení vzešlo ze svobodných voleb. Je jen na něm jak se sochou naloží. Jakákoliv kritika městské části je tedy zpochybnovani svobodných voleb. Tak nám to přeci vy všichni Zemanovci vysvětluje, když si dovolíme pochybovat o některých krocích našeho moudrého prezidenta.

5 0
možnosti
JN

Viz to, co jsem již odpověděl níže v diskusi panu Burianovi.

A navíc: jste si opravdu jist, že socha je majetkem městské části Praha 6? Není to náhodou tak, že je majetkem pražského magistrátu?

3 1
možnosti
PT

P83e60t68r 40T51o26m97e46k

4. 9. 2019 11:33

Já bych znovu postavil sochu Stalina na Letné, protože podle zdejších proruských sluníček nás zachránil a přinesl spravedlnost. Že mezitím i potom nechal povraždit miliony lidí (a nemyslím fašisty), to je přece bezvýznamné. Tak hurá na brigádu soudruzi. Bude se stavět.

6 0
možnosti
Foto

Všimněte si, schvalujete zboření sochy Stalina komunisty? Neměl byste se rovnou přihlásit na policii, aby vás mohla začít stíhat pro podporu komunistického režimu?

1 1
možnosti
PT

P92e15t72r 13T84o63m86e78k

4. 9. 2019 11:27

Pořád to samé. Ptám se. Představte si situaci, kdy vaši rodinu někdo terorizuje a ničí. Najde se člověk, který vám pomůže, teroristu zažene, vy můžete svobodně dýchat a jste svému zachránci vděční. Jenže jen chvilku, protože váš zachránce se změní ve druhého teroristu a páchá teď zase on na vaší rodině násilí. A ten druhý terorista vás ničí pětkrát déle, než ten první. Pořád jste mu ještě vděční? Myslíte si, že druhý terorista si zaslouží vděk a SOCHU?

4 1
možnosti
JN

To vaše srovnání ovšem silně kulhá: ten první terorista na nás zaútočil sám od sebe, toho druhého sem bohužel pozvali někteří námi zvolení zástupci. A v krutosti obou teroristů bych přece jen viděl rozdíl: ten druhý má také na svědomí lidské životy, ovšem na rozdíl od toho prvního přece jen neměl v plánu likvidaci českého národa, neposílal naše lidi včetně žen a dětí do plynových komor, atd.

4 0
možnosti
RR

Když se lepšoidi rozhodnou, že socha, která 30 let po revoluci skoro nikoho nezajímala tu najednou nemá co dělat, tak se prostě musí odstranit a kdo to nechápe je komunista, ruský troll a kobliha.

2 0
možnosti
Foto

pokud se sochy sovětským osvoboditelům stavěly před rokem 1968, budiž, ale stavět jim je ještě potom, to už byl nesmysl.

Takže Koněva odstranit.

9 2
možnosti
Foto

Buď jsme tedy měli vyexpedovat Koněva s posledním sovětským vojákem, a nebo ̈ji opatřit nápisem "Poděkování za zachránu socialismu o dalších 20 let".

1 1
možnosti
AL

Další rána pro fanatické "sochybijce". :)

--------

Radnice Prahy 6 kapitulovala. Praha 6 sundala lešení z Koněvova pomníku. Bylo kontraproduktivní, uvedla. „Bylo by kontraproduktivní tam lešení nechávat.

3 3
možnosti
Foto

Miluji svobodu a demokracii!

4 0
možnosti
PP

Maršál Koněv je symbol ukončení druhé světové války. Alternativou byly německé koncentrační tábory, vyhlazování vesnic, nucené práce v Německu, výslechy na gestapu. Zbývá dodat citát amerického filosofa: "Ti, kdo si nepamatují minulost, jsou odsouzeni k tomu ji opakovat."

4 0
možnosti
MB

Jestliže opravdu nechcete zapomenout na minulost, pak je ale nezbytné připomínat i ty stinné stránky. A maršál Koněv je zkrátka i symbolem oddaného vykonavatele stalinistické politiky. Už při osvobozování našeho území operovaly za bojovými skupinami Rudé armády jednotky Směrš, které odvlékaly Sovětům nepohodlné čs. občany, z nichž se už mnozí nikdy nevrátili; skuteční vedoucí představitelé osvobození Prahy z ČNR byli už koncem května 1945 sovětským režimem obviňováni ze zrady (viz nóty velvyslance Zorina), aby pak byli za pár let novou garniturou vyslýcháni gestapáckým stylem a posíláni do komunistických obdob koncentračních táborů; ve vězení a na popravištích skončili i další bojovníci proti nacismu atd. atd.

Rudá armáda si zaslouží úctu, to je bez debat. Ale socha maršála Koněva (nota bene postavená až za doby hluboké normalizace), je v tomto ohledu spíš kontraproduktivním symbolem.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik