Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

1) asi jste si nevsiml, ze u spotrebni dane kritizuji zejmena to, ze vlada neni ochotna priznat, ze lata deravy rozpocet a schovava se za zdravotni duvody

2) nektere z dani, ktere Necasova vlada zavedla, mely byt docasne, ale jejich docasnost Sobotkova a Babisova vlada zrusila

3) vlady socdem a ANO si nechaly i ten jeden procentni bod DPH zavedeny v souvislosti s 2. pilirem, ktery zruslily. Tento procento bod odpovida minimalne 15 mld. rocne, takze si muzete dopocitat, ze si "naopravnene" uzivaji celkem 60 mld.

4) Necasova zvedala dane, aby se tolik nezadluzoval stat.... Babis ma o 466 mld. vice na prijmove strane, presto vytvari deficitni rozpocet a jeste dane ZVYSUJE

3 0
možnosti
Foto

R46o49m95a90n 76K93o24z36e23l

26. 9. 2019 18:53

„Nebudeme zvyšovat daně.“ „Nechceme trestat úspěšné a demotivovat lidi, kteří dokážou vytvořit pracovní místa.“ „Zvyšovat daně znamená v době při krizi i po krizi v našem případě jenom další cestu do recese.“ „Léčit krizi v současné době zvyšováním daní je asi totéž, jako léčit anginu studenou sprchou. Prostě jenom podvážete ekonomiku.“ „V našem plánu nepředpokládáme, že bychom měnili něco na straně příjmů neboli daní, protože to daňové navýšení proběhlo dramaticky již v roce 2010.“ „Žádné daně minimálně pro rok 2011 zvyšovat nechceme. Pokud bychom například zvýšili DPH, mohli bychom tím ohrozit křehký růst české ekonomiky.“ Toto bylo před volbami, ale jak říkal prezident, jen idiot nemění názory.

1 0
možnosti
Foto

Co tím chcete říct či naznačit?

A které daně se v roce 2011 zvýšily?

2 1
možnosti
VH

Tak abychom to shrnuli:

zvýšení DPH bylo nadvakrát (ze dvou různých, rozumných důvodů):

- Nejprve byla zvýšena snížená sazba z 10 % na 14 % k částečné úhradě nákladů na rozjezd II. penzijního pilíře (pilíř koalicí ČSSD - ANO zrušen, sazba daně ponechána, peníze prožr.ny)

- Pak byly na dva roky o 1 procentní bod zvýšeny obě sazby k překlenutí krizového období - výslovně v zákoně na dva roky. Krize dávno pominula (už čeká další) a sazba DPH ponechána (až na výjimky).

5 0
možnosti
Foto

nečekejte, že se k tomuhle bude autor blogu vyjadřovat.

3 0
možnosti
Foto

Kalousek či Stanjura mají plné právo kritizovat.

V časech krize se zvýšila DPH a zavedla se solidární daň - ovšem jen na 3 roky. A to i s ohledem na zavedení II. důchodového pilíře.

ČSSD společně s ANO zrušili jak II. pilíř, tak dočasnost výše uvedených opatření!

A navyšují daně dál a dál!!!

6 0
možnosti
Foto

Ilonko, Nožičkovi to nevysvětlíš, to je Zemanův volič. :-)

3 0
možnosti
PL

P25e71t68r 15L52a12n80g28e54r

26. 9. 2019 10:12

Josefe, já mám Kalouska rád a ještě raději s Babišem - spolu dohromady mi připadají jako Tom a Jerry, je s nimi sranda a co se týče hospodaření, oni to zas tak moc neovlivní, jako aktuální stav ekonomiky

0 0
možnosti
JK

Přijatelné zvýšení o 10, 15, 5% je v protikladu k nehoráznému zvýšení o 1 a 5% v minulosti (píšete o procentech a ne o nominále). Každé zvýšení cen navyšuje i daně a to i poměr daně k ceně. Vytrhování nepoměřitelných údajů pouze ve svůj argumentační prospěch je jen demagogie. Hezké by bylo porovnání poměru státních příjmů k poměru výdajů do jednotlivých kapitol, třeba investice, nebo mzdy státních zaměstnanců a pod. do toho se vám asi nechce.

2 0
možnosti
JS

Asi neumíte číst nebo jste právě spadl s višně

0 2
možnosti
Foto

V době krize, když každý obrací dvakrát korunu v kapse, je zvyšování daní ještě nepřijatelnější než v době konjuktury, kdy je každý v očekávání, že koruny se mu do kapsy jenom pohrnou.

1 2
možnosti
JK

Nesmysl, pokud penězi ze zvýšených daní v době krize stát podpoří správné investice, muže to nastartovat ekonomiku a zkrátit významně krizi, což je dobře i ro ty co zvýšené daně odevzdali. Spor je jen o to, zda momentálně existuje taková vhodná investice, jak ji najít, aby k popsanému jevu došlo. Pokud nelze takovou investici realizovat, pak je nesmysl zvyšovat daň.

Naopak při konjunktuře se vyplatí i daň snížit s tím že firmy zainvestují do rozvoje a také si vytvoří rezervy, to významně zmírní další krizi, nebo ji odvrátí. Zároveň však musí dojít i na nástroje pro motivaci k investicím a tvorbě rezerv, snížené daně pouze spotřebované (prožrané) ke kýženému jevu nevedou. Takž je to v obou případech něco za něco a nelze použít radikální prohlášení jako je to vaše.

2 1
možnosti
DG

1) David Horák - měrná jednotka hulvátství

2) Josef Nožička - měrná jednotka naivity (prostoduchosti aj., atd.)

3) Už sem nemohu chodit, protože víra přívrženců Babišových je nesnesitelá pro

normálního člověka, který používá mozek

9 5
možnosti
DR

A ten vy samozřejmě máte naplněn inteligencí vrchovatou. ;-)

3 4
možnosti
PB

navýšení nemá být výrazně vysoké (10 % u cigaret a tabáku, 13 % u lihu, kolem 5 % u hazardu), a především je jistě přijatelnější, když toto zdražení donutí některé lidi šetřit na kouření a alkoholu, než kdyby byli nuceni šetřit například na jídle, lécích či na svých dětech.

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=729182

Jste normální? Navýšení 10% vám nepřijde výrazně vysoké a navíc předpokládáte, že kuřáci a pijani se raději omezí ve prospěch rodinného rozpočtu? A takovýhle mozkový exemplář učí naše děti? No to potěš!

10 3
možnosti
Foto

Pane věci se mají takto. Zvýšení snížené sazby daně z přidané hodnoty prosadila bývalá pravicová vládní koalice Nečačasovy vlády kvůli financování penzijní reformy, kterou vláda Bohuslava Sobotky zrušila. Důchodovou reformu vláda Sobotky zrušila, vyšší DPH si však ponechala, Vláda Sobotky, tak i Vláda Babiše občany připravuje přibližně o 25 miliard korun ročně. Skončit měla „solidární“ daňová přirážka ve výši 7 procent pro lidi s nejvyšším příjmem, která měla podle Nečasovy vlády platit jen do konce roku 2015. Omezenou účinnost tohoto opatření ale Sobotkova vláda zrušila daň platila a platí dál a i za Babiše. A tím obě vlády na občanech neodůvodněně vydělávají a to za zvýšení DPH jen za letošní rok 18 miliard korun, na solidární daňové přirážce pak 2,2 miliardy. Jinak vláda Nečase se pohybovala v době hospodářské rize, která postihla celou Evropu a vláda Sobotky a i Babiše se pohybují v období nebývalé konjuktury. Jasné ???

15 3
možnosti
PB

Naprosto přesně!! Je to tak. R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 1582
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3242x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik