Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Profesor Holý zemřel v červenci 2012. Neměl státní pohřeb a ani to nikdo nenavrhoval. Ani nebyl vyhlášen den státního smutku. A takových lidí bychom v našem národě našli víc (nechci říkat mnoho). A především takových lidí bychom si měli vážit na prvním místě, a nikoliv jen těch, kteří jsou také ve svém oboru dobří, ale určitě ne pro všechny tak užiteční."

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=730139

1 0
možnosti

Tom už jste druhý, kdo do diskuse tenhle odkaz dává, a já tedy podruhé odpovídám: samozřejmě souhlasím s tím, že profesor Holý jakožto významná vědecká kapacita by si v minulosti státní pohřeb zasloužil také. Ale není takové srovnávání při této příležitosti spíše účelové a je smysluplné argumentovat tím, že když profesor Holý státní pohřeb neměl, tak ho nemá mít ani Gott? (nehledě na to, že se to už s Gottovým pohřbem vyjasnilo...)

2 1
možnosti

Pane Nožička, vy jste můj oblíbený bloger. Moc se mi líbí váš názor a já pana premiéra trochu podezírám, že to trochu popletl a určitě nechtěl rakev s panem Gottem položit na lafetu, provázenou generály. Prostě chtěl něco hned udělat. Odpustme mu to.

2 2
možnosti

Děkuji - je možné, že ohledně pana premiéra to bylo tak, jak píšete Vy.

0 1
možnosti
Foto

P89e56t86r 64H98a31n30n32i58g

4. 10. 2019 16:36

Děkuji za tento článek. Já sám speciální blog psát nebudu. Všichni cítíme velký smutek z toho, že odešla legenda, která nás provázela celým naším životem. Moudrý člověk, plný pokory a lásky k lidem. Už před časem, den po Mistrových osmdesátinách, jsem napsal článek: Karel Gott - síla pokory. https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=721013 Jenom k tomu dodám. Proč se vyjadřuje militantní ateista Radkin Honzák k tomu, zda by měl mít Karel Gott zádušní mši sv. v katedrále. Proč se vyjadřuje slovy "trapný představitel katolické církvě". Co je mu, jako bojovníku proti katolické církvi do toho, kdo je hlavou katolické církve. Jediné vysvětlení, že by chtěl aby se církev sama znemožnila a ztratila tak zbylou podporu třeba i na Moravě a to v případě, kdyby ji vedl Tomáš Halík, který nepropásne jedinou příležitost, aby církev dehonestoval, jako v případě jeho vyjádření k zádušní mši ve sv. Vítu. Snad by bylo nejlépe, kdyby si založil vlastní církev.

1 5
možnosti

Já děkuji za Váš příspěvek, napsal jste ho velmi trefně.

0 2
možnosti

Lidé jako je pan Gott si státní pocty zasloužili svým dílem, svým vystupováním. Bylo by faj, kdyby podobných lidí na této planetě bylo co nejvíce! Čest jeho památce. Upřímnou soustrast jeho blízkým, jeho fanouškům.

5 2
možnosti

Ještě mně napadá jeden drobný problém s tím státním pohřbem. Na státní pohřeb se oficiálně zvou hlavy států - kdo by asi přijel? Že by i soudruh Putin či soudruh Si Ťin-pchin?

4 1
možnosti

Vaše starosti jsou pane Sobotko opravdu dojemné...

2 3
možnosti

Pane Nožičko, významný český psychiatr Radkin Honzák celou akci celebrit po úmrtí vvynikajícího umělce pana Gotta popsal docela výstižně takto :

"Je smutné, že umřel člověk, kterého mnozí lidé měli rádi a je pochopitelné, že smutek je přirozenou reakcí na tuhle ztrátu. Naprosto nechutná a odporná je hysterická kampaň, kterou de facto ke svému zviditelnění spustila ta soldateska, která tu teď zaujímá vedoucí pozice, počínaje vládou a konče tím trapným představitelem katolické církve.”

2 1
možnosti

P14a90v32e92l 51R34e18m47e97š

4. 10. 2019 12:28

Je velkou módou vše rozebírat, ke všemu se vyjadřovat. Média i jednotlivci. Upřímně je mi jedno jaký bude mít pan Gott pohřeb. Pokud vláda rozhodla tak jak rozhodla, jen to přijmu a nehodnotím. Měl jsem rád a stále mám pana Gotta jako dobrého člověka. I když jsem se s ním bohužel nepotkal osobně. Za mne to byl jeden z největších Čechů.

4 1
možnosti

Babiš už od toho nestandartního kroku (st. pohřbu) stáhl. Chudinka furt si musí dokazovat svou moc před plebsem...

6 0
možnosti

zvíře=kafilerka

státník=státní pohřeb

umělec či kdokoliv jiný= pohřeb

2 0
možnosti

Článek je aktuální asi tak jak je stejná hrachova polévka a polévka s hrachem. Státní pohřeb by byla ostuda. Povezme Gotta na lafete a nechme za ní kráčet generály. A to je co za cipovinu?

4 0
možnosti

a co teprve to zasedani Parlamentu.

3 1
možnosti

J53o48s38e44f 44K36l66a92t

3. 10. 2019 21:48

To jako mají létat gripeny a rakev táhnout koně na lafetě?

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS