Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F68i62l63i57p 86K11ř74í47ž

20. 1. 2020 17:40

Chudé (z našeho pohledu velmi chudé) Srbsko, na jehož území pobývají tisíce uprchlíků i migrantů z Balkánské cesty, si přebere od Řecka sto dětských uprchlíků.

Z pohledu Srbska velmi bohaté Česko, nejprve dlouhé měsíce tvrdí, že v Řecku žádné děti bez doprovodu vhodné k převzetí nejsou, pak zapře oficiální Řeckou žádost o pomoc, pak tvrdáí, že chce seznam, bez něj, že nikoho nepřijme a když ho dostane, vymyslí zase další důvod, proč se na ty bezprizorné děti vykašlat. https://denikn.cz/.../pomozte-nam-se-sirotky-cekame-na-odpo.../... A tak nakonec, muselo přijít to, co nastalo nyní: když už nemá argumentačně kam ustoupit, tak prostě oznámí, že žádné děti nebereme.

A to se jednalo jen o dva a půl krát menší počet lidí, než právě přebírá migrací skutečné zasažené Srbsko.

Podotýkám, že Srbsko má za pět let uprchlické krize s těmito nespočet aktuálních zkušeností, nestal se tam žádný teroristický útok, nebo něco podobného a těchto 100 dětí jako žádné bezpečnostní riziko nevyhodnotilo.

https://greekcitytimes.com/.../greece-to-relocate-some-100-u.../

 Politici nás vedou do velmi nebezpečných vod.

Vůbec teď nemám na mysli neonacisty, nebo pomatence hltající dezinfopropagandu, ale oni výrazným způsobem straší migrací NEADEKVÁTNĚ celou populaci, posilují v ní předsudky, (čímž samozřejmě i startují výše jmenované dvě kategorie) a zahrávají si s náladami ve společnosti.

Vzhledem především k průběhu klimatické krize bude čelit EU, díky své ''klimapoloze'' i relativně snadné dostupnosti, v budoucnosti zvýšenému migračnímu tlaku a je skoro vyloučené, aby řádově minimálně tisíce migrantů nedoputovaly i na naše území.

Ovšem v situaci, kdy bude většinová nálada k těmto lidem apriori nepřátelská, (žijeme jinak v právním státě a není důvod jednotlivé přečiny příslušníků migrační populace vypátrat a potrestat), bude podléhat emocím a strachu a bude velmi náchylná pustit k moci nedemokratické politiky, kteří navzdory naší legislativě budou ochotni (nebo to alespoň slíbí) migranty os

1 19
možnosti

J27o63s96e95f 58U58l43m82a65n

20. 1. 2020 19:54

Tuhle demagogii myslíte opravdu vážně?

12 0
možnosti

Politika EU vzhledem k migraci ma jasny ideologicky cil. Rozredit, a v konecnem cili nahradit puvodni obyvatelstvo smeskou barevnych, vetsinou islamskych migrantu. (Hosrst Seehofer: "Nemecko bude v budoucnosti ruznorode...). Od toho se odviji neochota branit vnejsi hranice, socialni podpory, slucovani rodin, nemoznost deportaci a tlak na "solidaritu" zemi, ktere odmitaji tento , pro Evropu sebevrazedny socialni experiment.

14 0
možnosti

J58o41s79e62f 67U92l20m49a63n

19. 1. 2020 16:31

To není pomoc v nouzi ale posedlost. Lidé posedlí přijímáním prostě chtějí...s tím se nedá nic dlěat. Kdyby žádní migranti neexistovali, museli by si je vymyslet. Všechny dosavadní pokusy skončily fiaskem, ale to je neodradí.

30 0
možnosti

Už jsem si to našel, jak to Hamáček řekl a trochu to překrucujete. Řekové napsali, že žádný seznam malých dětí dělat nebudou, protože je o ně postaráno v Řecku. A pokud bychom chtěli, jsou k dispozici Afghánci a Pákistánci ve věku od šestnácti let. A sami Řekové upozorňují na jejich problémovost s tím, že by potřebovali ústavní péči.

16 0
možnosti
Foto

Šojdrová se ale oháněla Sýrií. Pákistánci ani Afghánci (často analfabeti) jsou asi cosi jiného....

13 0
možnosti

A hamáček pokládá věc za uzavřenou. Migranty bez nároku na azyl přijímat nebudeme.. Ostatně proč taky.

24 0
možnosti

Jedna z mála věcí, ve kterých se dá s Hamáčkem 100% souhlasit.

16 0
možnosti

Jižním adolescentům by se možná umístění do českých rodin zamlouvalo, pokud by maminkám bylo do 30 let nebo by měli dorůstající dcerunky... ostatní česká populace by mohla být načas zbavena obtěžování, i když... A co zdejší Tomáš K.?

7 0
možnosti

J33i49ř74í 36N40ě84m49e59c

19. 1. 2020 13:30

V nedělní Partii TV Prima ministr Hamáček uvedl, že Řecko nabízí zejména mladé Afgánce a Pakistánce ve věku necelých 18 let. Nabízí je proto, že neví co s nimi i s ohledem na to, že je nechtějí ani jejich vlastní země.

To vede k otázce, co se nám to zase Lidovci ústy paní Šoidrové snaží nalhat? Slovo "zase" je na místě i k velmi slavnému videu s paní Roithovou, která "pro změnu" před léty tvrdila, že nám jižní státy nikdy žádné migranty cpát nebudou.

38 0
možnosti

Podotkla bych, že o svém věku často neuvádí pravdu, tedy je dost možné, že jim bude více, než 18 let.

22 0
možnosti
Foto

Víte, mně na tom vadí jedna věc. Ono třeba takovej Babiš se klidně nechá z EU vydržovat jako nějaký paša, když ho u toho chytnou, ještě se kroutí jako žížala, a když náhodou někdo z EU poprosí o pomoc, chladně se otočí zády. Taky proto nemám rád tyhle antimigrační kecaly, už jenom proto ne, že když utíkali naši lidi na západ, tak se k nim nikdo takhle nechoval. Zkrátka nemám rád lidi, co se do nich pumpujou peníze jako do prasete, nejenom, že nepoděkujou, nejen, že je ukradnou, ale při prosbě o pomoc se jim ještě vysmějou.

1 22
možnosti

Pokud někdo prokazatelně krade, náleží mu trest. Pokud někdo čerpá EU dotace, / osobně považuji celý systém EU dotací za zločin, ale to je jen můj názor /, neznamená to, že spáchal zločin, znamená to pouze, že čerpá dotace, protože využívá legalniho nástroje EU.. Pokud má jiný stát evidentní snahu postupně změnit etnickou skladbu obyvatel v určité zemi, měli bychom se tomu bránit všemi dostupnými prostředky. Razantní změna etického složení obyvatel je viditelná ve Švédsku, Británii, Francii, nyní nově v Německu..

19 0
možnosti

Mám jednoduchý trik jak poznat fakenews.

Pokud o migraci mluví někdo z tábora sluníček tak pravděpodobně lže.

9 1
možnosti

Odkaz ne na placený článek, takže ověřit skutečnost je těžké. Nikde jinde jsem o tom dopisu z Řecka nečetl.

0 0
možnosti

Odkaz jsem otevřela a nic jsem neplatila..

3 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS